Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 8 de febrer del 2010

08/02/2010 - Tierra Firme (Matilde Asensi) -


Títol original: Tierra Firme
Editorial: Planeta
Any: 2007

Nº de pàgines: 239


Mai poden mancar un parell de llibres entre els diferents regals nadalencs per començar bé l'any. En aquest cas els reis van decidir otorgar-me l'oportunitat de llegir i viatjar al passat amb aquesta obra senzilla i curta. Ambientada a la zona del carib, el viatge promet ser agradable! I és que no havia llegit res de la Matilde Asensi fins farà un parell d'anys, quan em van recomanar "El Último Catón", des de llavors he buscat tots els seus llibres per devorar-los, ja que sempre transporta a llocs fantàstics barrejant aventura, viatges i misteri.

Per no desviar-nos de la crònica, la història comença amb una travessia en vaixell per l'Atlàntic, camí de les colònies caribenyes. I és que la nostra protagonista pateix en les seves carns una de les coses típiques de l'època: els casaments per conveniència. Així, és embarcada camí a les illes per casar-se amb algú que ni coneix, però té la mala sort (o no) de naufragar i acabar en una illa deserta. Fins aquí, arguments ja llegits en altres llocs amb la típica adaptació per sobreviure fins que és rescatada/segrestada per un comerciant de la zona. Així, tot el món que ens transmet el llibre gira dins d'un ambient de vaixells, que es dedicaven al comerç entre les petites illes colonitzades pel Regne Espanyol, a la zona del carib, després de que fossin descobertes pels famosos viatges dels primers aventurers (Colón i etc.).

Amb un nou pare adoptiu amable, una personalitat fictícia i una colla de mariners benavinguts, comencen les aventures que duen al lector a patir i emocionar-se amb cadascuna de les pàgines a mesura que avança en la lectura fins al seu desenllaç! Una lectura ràpida i entretinguda, claríssimament de tren.

L'Avi Salmó escoltant "Dancing shoes" dels Artic Monkeys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger