Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 7 d’abril del 2010

07/04/2010 - La Leona Blanca (Henning Mankell) -


Títol original: Den vita lejoninnan
Editorial: Tusquets
Any: 1993
Nº de pàgines: 648


Un nou viatge cap a Ystad (Suècia) seguint les aventures de Wallander. Literàriament parlant, la tercera entrega de la sèrie és la més complexa i llarga en comparació amb les anteriors.


En aquest cas, el nostre protagonista es troba embolicat en una trama molt complicada, que prové d'un país tan distant com Sud-Àfrica. Sovint, als llocs més insospitats passen coses inesperades i que no tenen cap mena de sentit. En aquest cas, a partir d'un succés aïllat que escapa a la seva comprensió, comença un llarg camí per intentar solucionar-lo, i poc a poc, van apareixent indicis que apuntent a quelcom més important!

Amb els girs inesperats que provoquen els viatges entre l'Àfrica i els països escandinaus, l'emoció de la persecució a contrarellotge va incrementant. Apareixen personatges de tot tipus: espirituals, honestos, malintencionats, venjatius, etc. Fins i tot, la poca familia del nostre home també apareix dins la història per acabar de crispar els nervis de Wallander.

En aquest viatge, Wallander arriba al punt culminant dins de la seva destrossa personal. Fins a tal punt que ha de demanar una baixa laboral i dedicar-se al cas de forma extra-oficial! I és que, la majoria de vegades, són les casualitats les que condueixen a la ressolució d'aquest tipus de cas. Per això, de forma paral·lela, l'autor ens fa viure l'evolució del cas a Sud-Àfrica i Suècia per entendre com s'arriba al final de la història!

Un llibre interessant, tot i que reconec que se m'ha fet una mica més llarg del normal per ser d'aquest autor. Vull pensar que la complexitat de l'aventura ho requeria, si més no, relacionar el títol amb tota la trama bé es mereixia les línies que li dedica.

L'Avi Salmó escoltant "Una vida tranquila" de Mishima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger