Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 21 d’abril del 2010

21/04/2010 - Iacobus (Matilde Asensi) -


Título original: Iacobus
Editorial: Planeta
Any: 2000
Nº de Pàgines: 405


Un nou viatge segles enrera, fins aturar el temps al voltant de l'any 1300. El nostre protagonista, el frare Galcerán de Born, comença el l'aventura introduint-nos al seu diari personal, o millor dit, les seves memòries. Després de passar gran part de la seva vida ben lluny de la seva pàtria, retorna a la Península Ibérica enviat per la seva Ordre per traduir uns llibres de gran interès.

Aquest és el punt de partida d'una trepidant aventura, que comença amb la recerca d'un noiet anomenat Garcia a una Abadia catalana. Just quan aconsegueix trobar-lo, el nostre protagonista, "Il Persequitore", és reclamat pel nou Papa per encomanar-li una missió molt important: investigar les misteriores morts del seu predecesor i del rei de França. Hi ha quelcom obscur i extrany darrera aquestes morts per influències dels templaris.

Les primeres investigacions es desenvolupen al país francés, i després d'uns contactes fortuïts amb alguns personatges com la fetillera jueva Sara, conclouen que cal anar a fer el Camino de Santiago per trobar el rastre dels templaris! A partir d'aquí és quan el llibre em va involucrar al 100% perquè em va recordar la meva experiència personal sobre el tema.


D'aquesta forma, els nostres personatges comencen un viatge fantàstic des de França fins a Santiago de Compostela, passant per boniques poblacions (desconegudes per mi ja que fan un camí diferent) i superant cada una de les proves que es van trobant. Les imatges descrites em recordaven a l'estiu del 2006, quan juntament amb l'Iggy i l'Al vam anar a fer el camino en bici...quines experiències, aventures i diversions. Si bé, no podem comparar l'any 1300 descrit per l'autora amb el nostre viatge, la imatge del que és l'essència del camino, no ha canviat tant en més de 8 segles!!


Un llibre recomanable, com tots els d'aquesta autora, que sempre focalitza la història en l'aventura més que en la descripció de personatges. M'agradaria dir que he finalitzat una nova bibliografia, però per St. Jordi em van regalar la darrera novela de la Sra. Asensi, així que tinc pendent "Venganza en Sevilla" per acabar-la! Serà ben aviat, us ho puc assegurar!


L'Avi Salmó escoltant "Cry cry" d'Oceana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger