Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 28 d’abril del 2010

28/04/2010 - El Arte de Volar (Antonio Altarriba & Kim) -


Título original: El Arte de Volar
Editorial: Edicions de Ponent
Any: 2009
Nº de Pàgines: 208

Un viatge com aquest sempre és un premi. Si a més, te'l regalen, l'alegria és doble. Quina grata sorpresa em vaig endur divendres dia 23 d'Abril, quan les companyes de laboratori van decidir regalar-me un llibre per St. Jordi, degut a que any rere any els porto roses del jardí de casa!

Tot i que el llibre reflexa tota una tragèdia viscuda per una generació gens llunyana (en el meu cas, els meus avis), la manera com està representada, la fa menys dura. I és que, després d'haver llegit "Maus", obra altament recomanable, ara he pogut gaudir de la versió "espanyola", local, més propera, de les misèries viscudes per la població d'aquí des dels anys 30 fins a l'actualitat.

I és que la unió dels records del protagonista (rescatats pel seu fill en format diari personal) amb la reconeguda habilitat del dibuixant de cómic, fan que la posada en escena d'aquest viatge sigui fantàstica. Dividit en 4 fases, se'ns transporta a la Espanya profunda del segle XX, començant amb la dura vida del camp, la Guerra Civil, els efectes de la 2ª Guerra Mundial, l'època Franquista, i la posterior democràcia! Tot això, explicat de primera mà pel nostre protagonista per entendre com pensava la gent i com intentava superar totes les traves que la vida els va posar.

Sense deixar d'usar tocs d'humor, el viatge no és, de cap manera, agradable o de plaer. Simplement, és un recull de les experiències, amb més o menys fortuna, d'un home concret! Això sí, el format còmic permet una lectura molt ràpida del llibre, per tant, per aquells més mandrosos, us el recomano!

Ja només em queda finalizar agraïnt aquest viatge a totes les que ho heu fet possible, aquí teniu el meu petit homenatge al blog :)

L'Avi Salmó escoltant "A vegades" de Els Amics de les Arts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger