Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 5 de maig del 2010

05/05/2010 - El Códice 632 (José Rodrigues Dos Santos) -


Título original: O Codex 632
Editorial: Roca Editorial
Any: 2006
Nº de Pàgines: 534


Un nou viatge finalitzat, aquest cop directament des de la tauleta de nit fins a Lisboa. Allà, a través del professor Tomás Noroña, se'ns transporta a l'estudi de certs aconteixements històricament importants.

El nostre protagonista és contractat per una associació americana per concloure l'estudi començat per un altre historiador, mort recentment. El tema de l'investigació té a veure amb el reconegut Cristobal Colón i, poc a poc, descobreix que hi ha parts de la història que se'ns han inculcat incèrtament.

Els viatges a través dels arxius ubicats a Itàlia, Espanya i Portugal ens transporten a diferents ciutats properes. Unint totes les peces del puzzle en que s'ha convertit la investigació, descobreix una nova visió del tema i en fa la seva interpretació.

Tota la trama es basa en aquest estudi, barrejant-lo amb la vida privada del Tomás, plena d'alts i baixos amb la seva dona i la seva filla. És aquest fet el que evita caure en temes massa històrics i permet al lector seguir atent a l'evolució dels personatges.

Teòricament basada en documents reals, sense fer-se excessivament farragósa, la història avança a bon ritme descobrint-nos que el que sabem no sempre és la realitat, i com els diners ho poden resoldre tot al desig del que paga. És curiós que mentre llegia aquest llibre a casa (amb referències a les Ordres Militars i templàries), sortien referències similars a les de Iacobus (lectura de tren). Si més no, això et permet veure que poden ser històricament verosímils i et faciliten la comprensió...ja se sap...doble informació sempre entra millor jeje.

L'Avi Salmó escoltant "What Happiness Means to Me" de l'Amy McDonald

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger