Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 21 de juliol del 2010

21/07/2010 - Per fi sortim -


A les 7h ha sonat el despertador al meu camarot. Tocava fer una dutxeta (no m'ha sortit l'aigua calenta, només tèbia :S) i cap a l'esmorzar. El bufet és brutal al barco: hi ha de tot. Pots esmorzar peix, embutit, fruita, cereals, mantega, pa, torrades, etc. Jo he aprofitat i he menjat força :P

Durant el matí hem estat a la sala d'ordinadors esperant a que aparegués en Jurgen. Al veure que no venia, i que fèia solet, hem baixat a port a controlar si es carregaven les coses que faltaven o no. A primera hora estava tot força parat, i no ha estat fins les 12h o així, quan ha aparegut en Jurgen, que s'han posat les piles! Poc a poc, s'ha anat carregant tot al vaixell després del dinar. En aquest vaixell, els torns de menjar estan força bé, toca esmorzar de 7:30 a 8:30, dinar de 13:30 a 14:30 i sopar de 19:30 a 20:30!

Per dinar, hem tingut una mica de peix a la planxa, amb patata bullida i amanida + maduixes amb sucre. Després, en definitiva, és quan s'ha començat a carregar el nostre material. Devien ser cap a les 15h. Hem estat a port mirant com ho fèien, ja que al començar han trencat dues boies dels francesos perquè no estaven ben assegurades.
















Nosaltres per si de cas, hem embalat de nou les coses perilloses. Mentre vigilàvem que els mariners anèssin carregant-ho tot amb cura, hem pujat algunes coses a mà (tallador de cores i una boia) i hem començat a distribuir les caixes per l'interior del vaixell. És enorme la coberta protegida de la pluja així que no hi ha problemes. Per fí, a les 17h en punt, hem sortit de Tromso. El plan de viatge consisteix en recórrer durant 4 hores per dins dels fiords, i després navegarem a mar obert fins al nostre primer punt de mostreig (A). En total trigarem 36 hores en arribar-hi així que podem anar preparant material!

















Aquesta tarda-vespre he fet les etiquetes, les bosses i els vials dels dos primers cores (demà acabaré les altres). A les 19:30 ens han avisat per sopar (sonen dos timbrets pels telèfons de tot el vaixell quan està a punt jeje). Hi havia un sopar abundant de patates fregides amb bacon, hamburguesa amb ou, carpacció de bacallà i salmó + poma :) En definitiva, he menjat massa per anar a dormir jeje.

Per acabar la jornada, després de sopar he anat a finalitzar alguns vials que tenia pendents, i cap a les 22h, m'he retirat a l'habitació. M'estava començant a trobar una mica malament i ja no sabia si era del sopar o una mica de mareig. Precisament, cap aquella hora, sortíem de la protecció dels fiords i teníem una mica de mala mar. Per si de cas, abans de rentar-me les dents m'he prés una biodramina, que juntament amb les hores de son, segur que no em fan cap mal :)


Ara toca descansar aquesta primera nit perquè en quant comencem a treballar, veurem quan es pot dormir!

Molt bona nit,

L'Avi Salmó des del vaixell Jan Mayen a mig camí entre Tromso i Bjornoya (l'illa de l'ós)

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger