Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 24 de juliol del 2010

24/07/2010 - Les Crocs sempre es mullen -


A les 7:30, amb els timbrets per anar a esmorzar, m'he llevat ràpid, rentat de cara i cap al menjador. Em venia de gust esmorzar tot i estar encara cansat! De nou hem tingut fruita, galetes i pa amb mantega i mermelada. No m'he atrevit amb el plat calent: beans & bacon (massa potent per aquelles hores jeje). Com que en teoria fins les 14h no estarem començant a treballar, he decidit tornar a dormir 3 horetes més :P Així, he baixat al camarot i m'he posat el despertador a les 11h per fer una dutxa i estar als ordinadors fins l'hora de dinar! He notat que tenia agulletes de la feinada d'ahir, sobretot als avantbraços, com si anés anat a escalar (de tant apretar i baixar el tub de metacrilat al tallador).

Tinc un problema greu amb la dutxa. El lavabo és prou gran però no hi ha penjadors, amb el qual no pots deixar la roba i la tovallola enlloc segur. Quan més o menys trobes els punts potables (soluciones això), apareix el problema més greu. Com ja vaig comentar, aquí és tradició deixar les sabates de feina al entrar dins el vaixell, així que et mous amb les Crocs per tot arreu. Doncs quan et vols dutxar, tanques una cortineta per no mullar-ho tot, però no hi ha plat de dutxa i l'aigua ocupa gran part del bany. Evidentment, és igual on posis les xancles, que sempre es mullen!! És una llei de Murphy perquè les he anat canviant de lloc, mirant el moviment del vaixell, etc...però és igual, sempre xopes xDD I clar, després has de sortir i moure't pel vaixell, així que he optat per sacrificar una tovallola per secar-les i no fer-la servir per a res més xDD Per últim, un cop acabes la dutxa, has d'acompanyar restes d'aigua amb una mena de netejador de vidres fins al desaigüe per deixar-ho tot el més sec possible, és divertit!
















Durant el temps que he estat a la sala dels ordinadors, m'han fet completar la informació del report de les feines que fa cadascú a bord (algo general) i així ja ho he deixat fet. A la 13:30h ens han cridat a dinar, tocava agafar forces per la resta de la tarda!! El menú d'avui no era molt abundant, però de nou ha complert amb les meves espectatives: una mena de poti-poti de pastanaga, patates i el lacon de l'altre dia (genial) de primer, acompanyat amb uns frankfurts tallats per la meitat (també restes de l'altre dia segur) i patates fregides. De postre una pometa per equilibrar el menú :P

Només acabar, hem arribat a l'estació D (o C segons el director de campanya, que ha volgut canviar els noms un cop ho teníem tot rotulat i preparat xDD) i han començat a llençar el CTD. Just després, ha tocat el boxcorer. El primer ha pujat mig buit avui, amb un tipus de sediment força rocós en superfície (menys feina per tallar perquè era més curt, però més pesada per les pedres). Hem agafat els corers per si de cas, i hem esperat al segon intent per veure si sortia millor. Bàsicament la resposta ha estat: no! Hem aconseguit una mica més d'alçada però el tipus de mostra era similar. Ha costat força clavar els tubs però finalment tot ha sortit bé!

Dins del laboratori, hem començat tallat el sediment de la UB (un pelet més curt) per acabar-lo ràpid i tenir llest el tub de metacrilat per si arribàvem a la nova estació. Quan estàvem a mitges, ens han dit que no arribariem fins les 2h de la matinada, així que no hi havia problema. Hem finalitzat els dos corers entre tres (Anna, Ruth i jo mateix) en un temps prou raonable (de 14h a 19h, tota la feina finalitzada). Tenia mitja horeta per revisar internet i baixar a sopar :)
















El menú nocturn era deliciós. Hi havia patata bullida, com quasi sempre, i una mena de fricandó de vedella amb salsa que fèia molt bona pinta. De postre estava preparat un bol ple de gelat i tota mena de siropes per afegir, aiaiai! Total, que un cop asseguts, hem preguntat quina carn era, i resulta que era ren estofat. Us puc assegurar que estava boníssim, tallat en format kebab i amb la salseta de fricandó, brutal! He menjat dos plats (tenia gana) i després hem anat a pel postre ben guarro jejej, avui menjar calòric :)


Després de sopar, ja no hi ha hagut més activitat així que he pujat a la zona dels ordinadors a escriure una mica, llegir notícies i mirar fotos. En teoria hem quedat que demà ens llevarem a les 7-8 per mostrejar el boxcore nocturn i fer-lo abans de dinar :) El que m'ha sobtat de la campanya, és que hi ha una bona organització per les nits per deixar dormir a la gent. S'aprofita per fer batimetries (dibuixos del fons marí) mentre naveguen i no es realitzen operacions. Per tant, ens deixen descansar!

Ja no hi ha res més a dir, molt bona nit i demà toquen més sediments :D

L'Avi Salmó des del vaixell Jan Mayen entre el punt D i A

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger