Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 25 de juliol del 2010

25/07/2010 - Collint pedres -


Avui ha tocat llevar-se a les 7 per dutxar-se i anar a esmorzar a l'hora. La idea era estar llestos a les 8 per recollir el primer core de 500 m. Aquesta ha estat una estació extra que volien fer, ja que anàvem bé de temps! Doncs bé, un cop llençat l'aparell, de seguida ha fet fondo i han començat a recollir. La sorpresa ha estat al arribar a dalt ple de pedres grosses i sense sediment. A més, la caixa metàl·lica del boxcorer s'ha doblegat una mica per un costat a causa de l'impacte. Ha estat impossible mostrejar. Llavors han decidit desplaçar-nos 1 hora per buscar un punt, a priori, millor. Un cop allà, segon intent de boxcore, que ha pujat totalment buit. També estava ple de roques i el poc sediment que agafa es renta mentre puja l'aparell fins al vaixell. Els jefes han decidit buscar un tercer punt i provar de nou i a la tercera ho hem aconseguit! Uns 25 cm de core que seran suficients :)
















Hem tallat el meu core primer, xino-xano i hem acabat just a la 13:30h (hora de dinar). M'ha vingut just per deixar les mostres al congelador!! De menú, un bon estofat de vedella amb patates bullides (com sempre jeje). Estava boníssim de nou, i he fet 2 plats :P De postre, un altre cop gelat (avui de vainilla amb nous) :) Després de dinar, un petit descans al menjador fins les 15h i hem baixat a tallar el darrer corer (de la UB). Entre l'Anna i jo hem anat fent, xerrant de les nostres coses, de pisos, hipoteques, cuines i mobles fins que ha vingut en Toni i ens ha ajudat amb la meitat del core. A les 17h ja havíem acabat i hem pogut pujar a la sala dels ordinadors fins a l'hora de sopar!

El menú d'avui era molt divers. Hi havia moltíssimes coses diferents per triar. Jo m'he decidit per mig plat d'arrós blanc, un quart de gambes amb ceba i pebrot (no m'han convençut molt), i una llesca de pa amb formatges. Teníem un mini-sortit amb brie, gorgonzola, formatge blau potent i un emmental, i com que m'apassionen els formatges, m'he preparat una petita taula per tastar-los tots xD De postre un "chocolate con leche" que avui estava força tip :P

Després hem pujat a la sala d'ordinadors un altre cop a esperar l'arribada al darrer punt (prevista sobre les 22h però que s'ha retrassat una mica). Avui hem treballat tota la nit, des de l'obtenció dels 2 corers (devien ser les 23h) fins a acabar de tallar-los i recollir el laboratori (3h de la matinada). Ha estat durillo perquè semblava que no s'acabava mai la feina, els dos cores no eren massa grans (25-30 cm) però per tallar tot el fang del laboratori hem estat estona!!

Ara miraré de dormir una mica, ja que a les 10h hem d'abandonar l'habitació per a que la preparin per la següent tripulació (una KK vamos, ja que no podrem dormir de dia per recuperar forces). Tocarà anar a dormir dora a Longyearbyen demà :P

Apa, dolços somnis a tothom!

L'Avi Salmó des del vaixell Jan Mayen retornant a Svabard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger