Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 29 de juliol del 2010

29/07/2010 - Feina de laboratori -


Tinc tantes activitats a les tardes-vespres d'aquests dies, que el cansament va incrementant en comptes de reduir-se! De totes formes, al matí aconsegueixo arribar a la feina entre les 8:30 i les 9h sempre. Durant la primera part del matí, he estat davant l'ordinador acabant de recopilar informació sobre el material XAD-2, que farem servir per a les mostres d'aigua.

















A les 12 menys algo m'ha vingut a buscar la Pernilla, perquè avui han decidit anar a menjar a fora. Jo com que no tenia massa gana i m'havia portat el dinar, he preferit quedar-me i menjar una mica més tard. He començat passada la 13h. M'he assegut a la sala de reunions (on hi ha el microones) perquè allà hi donava el sol a través de la finestra i s'estava força calentet :P És el primer dia que dino sol (no em puc queixar) i per tant tampoc he estat molta estona assegut, tot i que els sofas són molt còmodes xD


Just després de dinar, hem anat al laboratori per començar a preparar coses. La Pernilla tenia 3 mostres d'aigua extraient-se (2 blancs i una mostra) i l'he estat ajudant a separar fases afegint dissolvents. La idea era separar bé la fase aquosa amb l'evaporació del dissolvent (aquí usen un TurboVap 500), decantar-la i recollir només el dissolvent. Realment no s'han creat massa bé les dues fases, com si haguèssim perdut l'aigua, tot i que al segon intent ha anat millor. A continuació, hem aprofitat els balons dels blancs (nets) per començar a fer la neteja i acondicionament de les columnes de XAD-2. Hem omplert 250 ml de metanol als balons i hem muntant l'equip d'extracció. El procediment consisteix en afegir un dissolvent diferent durant 24h (seguint un patró en una direcció i després repetint-ho a l'inrevés).

Un cop instal·lat, hem anat a fer el cake-break d'avui, amb pastís inclòs, per celebrar el final de contracte de la Monika (companya de laboratori), que marxa a Chile 2 setmanes, tot i que tornarà per acabar unes mostres i suposo que llavors farem un comiat definitiu. Avui li han recriminat que se suposa que havia de portar el pastís i s'ha defensat dient que només marxa temporalment, ara per ara xD Mentre estàvem als sofas de biologia, la Lorna s'ha estirat a terra (estava destrossada) i s'ha arrepenjat mig-adormida a la paret, jajaj m'ha fet força gràcia. Es veu que han tingut problemes al posar les seves mostres de flors i llavors amb etanol. Al estar impregnades de sal, se'ls ha creat una capa blanca cristal·lina que no deixa observar bé amb el microscopi/lupa!


Després del break, hem tornat al laboratori i no funcionaven massa bé els escalfadors, així que ha tocat canviar les boiling stones (carborundum) i tornar-ho a muntar! Finalment cap a les 18h hem acabat. He retornat al meu despatx per recollir tots els trastos i evidentment no hi havia ningú més per la universitat. M'ha tocat pujar sol, però avui no tenia pressa, he decidit no anar a la barbacue (havien quedat a les 8 però molta gent que conec no hi anava així que res :P). Al arribar a casa, he fet proves amb l'Ipad (llegeix pdfs), i he buscat més jocs! Mentrestant, m'he preparat el sopar, una pizzeta, que porto dies volent-la fer i sense poder. He sopat tranquil veient el Barça (sí, jugava el primer amistós contra un equip noruega i ho fèien per la tele jeje) i després els Europeus d'Atletisme de Barcelona (no cal entendre els comentaries amb aquestes coses :P).


Finalment, a les 21h, he anat a l'habitació a continuar descobrint coses a l'Itunes Store i a xerrar per l'Skype. Ara ja són les 23h i toca anar a dormir per recuperar energies!


Molt bona nit,

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger