Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

divendres, 17 de setembre del 2010

17/09/2010 - Pyramiden amb Polar Circle, Sauna & Friday Gathering -


A les 6:19h, m'he despertat sobresaltat. Resulta que m'havia oblidat de posar l'alarma del mòbil, però el meu cos m'ha llevat just a l'hora, el tinc ben entrenat xD Després diuen que no hi ha factors psicològics involucrats a l'hora de dormir i llevar-se jeje. Total, he esmorzat una mica, i he agafat les coses del dinar d'avui. Tocava baixar a la UNIS amb l'Anna i provar si ens podíem enxufar per anar a Pyramiden. Ens hem trobat al carrer i hem baixat fins la universitat. Evidentment, erem els primers a les 7:30. Poc a poc han anat arribant els estudiants, i al final ha aparegut el professor organitzador de la sortida. Simplement m'he presentat, li he explicat que treballo amb el Mark, i li he demanat si hi havia opció de ser dues persones més als bots. Ha entrat a logística, i li han dit que cap problema, teníen lloc als Polar Circles i evidentment, trajes de supervivència de sobres :D Visca!




















L'Anna i jo estàvem ben contents, així que juntament amb els estudiants, hem anat a logística a agafar el nostre traje i posar totes les coses dins de bosses de brossa (per protegir-les de l'aigua a la llanxa). A continuació, ha tocat posar-se el traje de supervivència. Aquest consisteix en un mono complet de plàstic recobert amb neopré a l'interior, i amb totes les juntes ben segellades per evitar l'entrada d'aigua. En teoria clar. Alguns tenen pèrdues, però no ho pots descobrir fins que no ets dins de l'aigua, així que esperem no volcar i no hi haurà problemes jeje. El més interessant és que són d'un color ben cridaner per facilitar les tasques de rescat amb helicòpter, així que semblàvem tots holandesos (en especial jo, que n'he triat un amb les manoples de neopré taronja també xD).
















Ens hem repartit en cotxes, i ens han portat al port. Allà, ens hem separat en dos bots o llanxes (Polar Circle) que són força estretes però molt ràpides. Les tenen ben preparades per a portar els turistes també, així que hi ha 9 seients davant, a l'estil d'alguna atracció de Port Aventura, i 3 seients entre el conductor i els motors. Nosaltres tres (Anna, Mark i jo), hem estat aquí darrera (almenys podies estirar les cames jeje). De seguida ens hem posat en marxa, i cap a Pyramiden. Hem trigat una hora i mitja aproximadament, i jo dividiria el viatge en tres fases: la primera, sortida de l'Adventfjord ràpida i neta, sense onades; la segona, a la part més oberta de l'Isfjorden, el vent bufava més fort i hem començat a botar una mica i mullar-nos; la tercera, entrada a Billefjorden, amb l'aigua més calmada i tranquila fins a Pyramiden. En aquesta darrera fase, he començat a notar fred als peus, suposo que m'hauria d'haver posat més mitjons!
















Hem saltat dels bots, i ens hem canviat. Tocava deixar les coses al port i vestir-nos per visitar lliurement el poble abandonat (o semi-abandonat). Just al port, hi havia una cria de foca sobre un munt de ferralla. Ens ha deixat fer-li fotos tranquilament abans de desaparèixer. La visita començava bé xD A l'inici, la Pernilla i el Mark han intentat explicar una mica com aniria la passejada, però alguns dels estudiants s'ho han passat pel forro i han anat molt a la seva. La Pernilla s'ha emprenyat una mica, ja que calia mantenir-se en grup perquè tot i estar entre edificis, hi podien haver ossos. A la segona xerrada, la gent ho ha entés una mica més xD Total, que hem entrat a tots els edificis prohibits (magatzem de fusta, dipòsits de benzina, magatzem de fruites i verdures, edificis, etc.). A mig camí ens hem trobat el guia de dissabte, que es veu que viu allà, i ens ha dit que no podíem entrar a llocs perillosos, així que anèssim amb compte. El que més m'ha sorprés és que dins del magatzem de fruita i verdura, hem trobat uns bidons amb petroli o cru solidificat que omplien vàris compartiments. A saber què contenen :S




































Al arribar al final del poble, la Pernilla ens ha portat fins la casa de les ampolles. Un petit edifici fet amb ampolles de vi buides i ciment. Aprofitant el color verd i vermell del vidre, han fet un mosaic a la paret ben maco. En teoria posa que és propietat privada, però està oberta, així que hem entrat a fer fotos abans de tornar a tancar :P A la visita guiada, no t'hi porten (està a 200 m. del poble), però m'imagino que no volen masses turistes tocant-ho tot. Hem dinat allà, mentre ens explicaven com fa uns anys hi va haver una riuada just en aquella vall, encara hi havia les marques visibles. Al tornar, teníem temps d'entrar a la piscina (has d'entrar per la porta lateral perquè la principal està tancada). Evidentment està tot destrossat per dins, però com que avui tot s'hi valia, hem estat inspeccionant! A la tornada, hem usat el camí-passarel·la de fusta, on encara queden restes de l'enllumenat. Volíem visitar la mina i el magatzem de carbó, però no hem arribat a temps de veure aquest últim, ja que al passar pel port, ja era l'hora de tornar, i els bots estaven allà amb la gent de l'altre grup!



































Ens hem vestit de nou, i la llum del meu traje de supervivència ha començat a fer pampallugues, no sabia com apagar-la i em fèia vergonya jaja. Sort que he descobert l'anella que fa de seguro just a terra, i l'he pogut apagar :P Al tornar, hem estat als mateixos seients per veure l'altra banda del paisatge jeje. Aquest cop el temps era millor, tot i que plovia una mica. Les onades eren més petites, tot i que l'Anna ha acabat xopa perquè totes les esquitxades anaven on estava ella xDD Hem arribat a les 15:30h a la UNIS, i hem estat netejant els trajes abans de pujar a l'oficina. Ha estat un viatge i una visita molt xules i ens ho hem passat de conya :) Me n'alegro d'haver convidat a l'Anna, i que el Mark em deixés venir, però com sempre dic, les bones persones, tenim sort :P
































Hem anat a l'oficina de les noies i hem estat parlant amb la Fanny i la Lorna una estona, mentre berenàvem. Després, he anat al meu despatx a treballar una mica a l'ordinador fins les 18h, quan suposadament havíem de baixar a la sauna de la UNIS. Sí, vaig descobrir la setmana passada que hi ha una sauna al costat de logística, amb els seus corresponents vestidors, estan ben preparats jeje. Total que en teoria a les 17:30h, la Lorna havia comprovat que estava encesa, però quan hem baixat a les 18h, algú l'havia apagat i estava freda :S Tocava encendre-la de nou i tornar a pujar a esperar almenys mitja horeta!



Quan per fi l'hem pogut utilitzar, hem estat allà dins una bona estona amb la Pernilla, Fanny, Lorna, Meagan, Hanne i Philip. He aguantat bé tota la primera tongada de caloreta, fins que he sortit a dutxar-me i he tornat a entrar. Allà, hi ha hagut un moment que ja no estava a gust, i he decidit que n'hi havia prou :) Al vestuari, a fer una bona dutxa i cap al Friday Gathering amb l'Anna i la Fanny. Hem estat a la taula dels de biologia (són els que conec més), xerrant i després jugant a ping-pong una estona. Hem estat esperant fins que hem pogut agafar les raquetes una estona, i mentre erem nosaltres 3 + 1 extern, tot ha anat bé. A la que ens hem quedat 2 i 2 externs, s'han acoplat dos flipats que jugaven a competició màxima, i de seguida hem marxat. Hem tornat plegats fins a Nybyen decidint com gestionàvem l'excursió de demà. Sembla ser que farem bicicleta fins la Mina 7 i després Bolterdalen (+ algo més un cop siguem allà). Havíem d'aconseguir bicis, però sinó, teníem el plan B. Resulta que algú va descobrir que si tens una bici de la UNIS amb la clau pel candau, pots obrir totes les altres, així que si no en trobem, podem agafar-ne un parell de la UNIS i retornar-les després (no és legal, però ningú ho notarà un dissabte xD).


Mentre sopava, han aparegut la Mari i el seu amic que està de visita (Lasse). He aprofitat per demanar-li la bici, ja que ella demà fèia caminada. Cap problema, m'ha donat les claus i m'ha dit que la tractés bé jeje. Així només necessitarem agafar una bici de la UNIS :D He fet la bossa i a descansar per demà!

Dolços somnis, comença el cap de setmana :D

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger