Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 20 de setembre del 2010

20/09/2010 - Ajudant de classe pràctica & Professor Roland Kallenborn -


És dilluns, i tocava començar una nova setmana de laboratori. Amb aquesta, ja tindré 15 mostres analitzades :) El temps ha començat a canviar ràpidament. Ara ja fa més sensació de fred perquè tenim força vent. La baixada fins la UNIS ha anat bé, tot i que aviat hauré d'utilitzar la bufanda :P Tot el matí me l'he passat al laboratori preparant els soxhlets per iniciar la tongada setmanal. A les 12h teníem pastís de comiat amb la Fanny i la Hanne. Marxaven avui cap a Grenoble i Bergen, respectivament. Total que he estat una estona amb elles, però just era l'hora en que el Mark m'ha demanat que l'ajudés amb la classe pràctica sobre els mostrejadors d'aire a la teulada. Avui hem pujat a tots els estudiants per ensenyar-los com funcionen els equips, com es fa el calibratge i la presa de mostres. Per sort, hem acabat en mitja horeta i he pogut retornar al pastís abans de que marxessin (a la 13h passava l'autobús)!

Ha estat un comiat emotiu, tot i que no coneguis la gent des de fa molt temps, passes molts dies amb ells i fas moltes activitats, amb el que sempre és una mica trist quan algú proper marxa. Cada cop queda menys gent que conec jeje, ara ja només estem la Lorna (marxa dilluns vinent), l'Anna (marxa a finals d'octubre) i un servidor (que marxo el 9 de novembre). Conec altra gent dels cursos però no he fet tantes coses com amb aquestes persones :) Total, que les hem ajudat a baixar totes les maletes i hem estat esperant amb elles fins que ha aparegut l'autobús. Abraçades i promeses d'intentar quedar en algun lloc per trobar-nos, veurem si és possible!

















Després, hem tornat a la feina i he dinat amb l'Anna (els seus Pierosky, que m'encanten). Després, he anat combinant la feina d'ordinador amb el laboratori. En un dels viatges, m'he trobat al Professor Roland Kallenborn, el meu supervisor norueg. Per fí el conec en persona, ja que estarà aquí durant una setmana! Hem estat parlant una mica sobre què havia fet, què estava fent i què podria fer, i hem quedat que demà tindrem una reunió al matí per comentar-ho tot. Es veu molt bon home, és simpàtic i crec que intentarà ajudar-me al màxim :)

A les 17:30h, he marxat amb l'Anna. Avui crec que és el dia de la meva estada que he plegat més d'hora jeje. He anat a la Svalbardbutikken a comprar vàries coses que tenia pendents (he carregat) i cap a Nybyen. Al final l'Anna m'ha acompanyat al super, i hem pogut caminar fins al gimnàs (ella anava a nedar). La darrera part l'he fet sol amb un vent en contra força important i carregat amb bosses. Sempre trio el millor dia per anar a fer la gran compra xD Avui hem batut el rècord des de que estic aquí: una temperatura a les 18h de 0ºC, amb un vent de 7-8 m/s...ha implicat una sensació tèrmica de -12ºC!!

Un cop a l'habitació, el vent no parava de bufar, i m'he alegrat d'estar a casa tranquilament jeje. M'he fet un sopar abundant a base d'arrós i les truites de riu. Demà dinaré bé :P Mentre cuinava i sopava, la Mari i una companya seva de classe, estaven preparant una prestanció d'un article per demà. Després m'ha deixat veure la presentació, i li he recomanat que treiessin lletra perquè hi havia massa text. No li ha agradat molt la proposta però no ho he dit amb mala intenció xD Al final, he anat a l'habitació i he parlat una mica amb l'Astrid abans d'anar a descansar. Estic força destrossat, a veure si puc dormir seguit i recuperar energies!!

A comptar ovelles :)

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger