Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 23 de setembre del 2010

23/09/2010 - Nou calibratge amb estudiants & "Por un puñado de dólares -


Com cada dijous, el volum de feina de laboratori disminueix. La baixada fins a la UNIS ha estat tranquila i planera mentre pensava com m'organitzaria el dia. Ara cada cop ja tinc més control sobre els estudiants de les escoles del poble. M'acabo creuant més o menys sempre amb la mateixa gent (és el que té seguir els mateixos horaris cada dia aproximadament). En principi, avui només havia de netejar tot el material utilitzat ahir, però m'agrada aprofitar el matí per finalitzar coses pendents a l'ordinador, i rentar després de dinar. És l'hora més complicada pel tema son, i si estàs fent algo, no tens la famosa sensació de necessitar desesperadament un llit xDD

Total, que durant el matí, he estat esperant resposta dels de logística en relació al meu mostreig de camp. No he rebut cap correu i no sabia què fer, si pujar a preguntar en persona o esperar. Al final, he pujat i no hi havia ningú al despatx del Fred, així que no he tingut més remei que deixar passar el temps fins demà. No m'agrada que em tinguin esperant sense dir res. Em dóna la sensació que realment passen de mi perquè m'he intentat acoplar a un viatge/reunió que volien fer tranquilament. Però bé, és el que toca, ser pacient. D'això en sé!

Al migdia havíem quedat amb els estudiants del Mark per pujar a la teulada i fer un nou calibratge de l'equip TSP-MFC. Les sigles volen dir "Total Suspended Particulated- Mass Flow Controller", és a dir, que hi ha un aparell que regula el fluxe d'aire filtrat si troba que hi ha alguna obstrucció. Això és molt efectiu quan deixes l'equip funcionant i vols que sigui estable, però cal tenir-ho en compte a l'hora de calibrar, ja que s'ha de desconnectar el corrector o no pots fer el calibratge. Total, hem estat de nou fent una bona recta, i després de vàries aturades i re-intents, hem obtingut uns quants números per que els analitzés a l'ordinador. Hem posat un nou filtre, i caldrà esperar 24 hores per a recollir-lo. Això de tenir una classe reduïda és genial, pots conèixer a tothom :)



















Amb tota aquesta activitat, s'ha fet l'hora de dinar. Avui he menjat amb l'Anna a la zona de biologia. Ja només quedem nosaltres dos del grup de gent habitual. Bé, hi ha els estudiants de biologia que estaran fins a finals d'any, però de doctorants, ben pocs! Després d'omplir la panxa, he anat a rentar tot el material. No trigo massa estona ja que en realitat utilitzo menys coses que a Barcelona (pel tipus d'instruments que tenen aquí). A les 16h, he sortit de la UNIS per anar fins a la Brutikken (tenda gratuïta amb coses de segona mà). Està gestionada per estudiants, i han obert avui com a dia especial per acabar d'agafar roba per fer les disfresses per la festa de dissabte. Ahir, a la cuina de la Lorna, vaig estar parlant amb dues de les responsables (Meagan i Kristen) per si em podien guardar una jaqueta negra. Cap de les dues havia d'estar avui a la tenda, però em van prometre, que si hi pensaven, li dirien a la seva companya (Rousie). Quina agradable sorpresa ha estat entrar a la tenda i trobar-me la Rousie amb una jaqueta apartada per mi :D Ha estat com ser un client VIP jaja, recollir la comanda i marxar!

He aprofitat per anar a la Svalbardbutikken per comprar imperdibles i de nou cap a la UNIS. He estat finalitzant feines d'excel fins les 18h i pico, i la darrera hora abans de la pel·lícula (sí, avui és dijous i toca peli amb crispetes a la universitat), he estat acabant els peus de la disfressa. He agafat unes espumes grises d'embalatge i amb un cutter he pogut retallar els peus amb la forma adequada. A més, he confeccionat uns talls per adaptar-los a les meves crocks! Per a les ungles, se m'ha acudit agafar filferro per clavar als dits, trossos de porexpan blanc en forma de triangle que tenim al lab. Han quedat uns peus genials! Just quan acabava, he vist marxar al Mark. Li he volgut ensenyar els resultats dels calibratges que vam fer ahir i avui amb els estudiants perquè han sortit força bé. Ha vist tota la feina que havia fet i m'ha demanat que demà fés una mica classe-explicació als estudiants. Apa, primera "classe" universitaria i en anglès, vaia tela!



I per fi, s'han fet les 20h, i he baixat a veure la peli de la setmana. Avui tocava un "Western", un dels clàssics del Clint Eastwood: Por un puñado de dólares. He descobert que va ser rodat al sud de Madrid, i després de veure la peli, puc entendre per què els pressupostos eren mínims. Mateix escenari tota la peli, i mateixa roba per als protagonistes xDD Però bé, el millor era la música, que si bé pot fer riure, enganxa i encaixa perfectament amb aquest tipus de peli. De fet, va guanyar un premi en el seu temps, així que tot i que tothom rigués cada vegada que sonava, a mi m'ha agradat jaja :D



Hi ha hagut gent a qui se li ha fet una mica llarga, però cap a les 21:45h, ja estàvem fora. Hi havia una lluna plena impressionant que es deixava entreveure al mig dels núvols. De camí cap a Nybyen, hem pujat amb el Martin, la Lorna i l'Anna com a grup avançat. La Meagan i la Kristen s'han quedat a l'Oktoberfest que hi ha organitzat aquí al poble. Sí, és l'Oktorberfest a gran escala més al nord del món. Han muntat una carpa davant l'hotel Radisson Blu i apa, a tastar fins a 16 cerveses diferents crec. Jo he anat cap a casa, a fer-me el sopar i preparar les coses per demà! Un altre dijous a la butxaca, ara toca descansar :)

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbard#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger