Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimarts, 28 de setembre del 2010

28/09/2010 - Recollida de material de supervivència & viatge en llanxa fins a Isfjorden Radio (Kapp Linné) -


Avui m'he tornat a llevar pensant com aniria el mostreig. Li dono masses voltes al cap i no pot ser jeje. Un cop he arribat a la UNIS, a l'hora de sempre, he anat al laboratori a revisar que tingués tot el necessari. He aconseguit bosses de la brossa i unes de plàstic grans per guardar les xarxes i les mostres quan tornem. A més, quan he baixat a parlar amb la supervisora del material de logística, m'ha dit que havia d'omplir una sol·licitud per a que em deixèssin el rifle, la pistola de bengales i els trajes de supervivència. A més, necessitava una alarma personal i un telèfon per satèl·lit. Vinga, més trastos a afegir a la motxilla!
















He pujat a l'ordinador i he omplert la fulla. Llavors necessitava omplir també un formulari de mostreig de camp. Un total de 4 papers extres, on a més, necessitava la firma d'un dels meus responsables. Com que el Prof. Kallenborn no està aquí, li he hagut de demanar al Mark. Resulta que no estava al despatx i després de donar voltes per tota la UNIS (mirant al lab antic, al magatzem, a les impressores...), l'he trobat dins d'una classe i m'ha tocat esperar fins les 11h. Un cop ha acabat, li he explicat la situació i li he demanat si m'ho podia firmar. S'ho ha llegit tot però no ha posat cap pega, ara ja podia anar de nou a logística. He parlat amb la Mónica i m'ha donat tot el material necessari excepte l'alarma personal, que l'he hagut d'anar a buscar a l'encarregat (Stephan). És un aparell curiós, perquè si l'obres i estires un cordill, s'activa una alarma amb un localitzador GPS i comencen una operació de rescat fins a trobar-te! (millor que no l'obris per error xD).

Amb tota la paperassa enllestida, m'han donat tot el material i hem pogut agafar 2 trajes de supervivència dels penjadors. Avui he provat una S amb un 43 de peu, perquè així no me'l veig tan enorme. Ja només faltava esperar a les 15:30 per marxar. Teníem tot el material a punt, i l'únic que hem fet ha estat menjar una mica. A l'hora convinguda hem baixat a logística i mentre ens vestíem, ens han dit que nosaltres anàvem a la segona llanxa (sortía a les 16h), així que ens ha tocat esperar xD Finalment, hem pujat a un cotxe amb gent d'administració i logística i cap al port. Allà, hi havia la segona llanxa i un cop repartits, hem sortit cap a Kapp Linné. El viatge ha estat preciós, no fèia excessiu fred (dos parells de mitjons és la millor alternativa) i les vistes eren genials. Ens hem creuat amb un parell de mini-icebergs (d'algun glaciar) i en una hora i mitja plena d'esquitxades a la cara, hem arribat a Isfjorden Radio.
















Ens ha rebut en Klaus, i ens ha distribuït per les habitacions. Quan entres als edificis, tenen unes habitacions per deixar les botes brutes i els trajes de supervivència, ja que tothom ha de venir amb llanxa jeje. A més, hem vist com havien de pujar les barques perquè no és segur deixar-les al mini-port lligades quan fa mal temps! Evidentment no hi ha claus perquè ningú et robarà res, i les habitacions són molt xules. Ens ha tocat a la barraca exterior (Polarbarrack), on cada habitació té un número i una explicació històrica. En general tot està decorat amb troncs nets i cornamentes de rens. El lavabo és compartit i la dutxa també però no hi ha problemes. Després de deixar-ho tot a punt, hem anat a l'edifici principal per fer el còctel aperitiu i esperar fins les 20h, quan els de logística i administració acabaven la primera reunió. L'Anna i jo hem estat mirant el paisatge a la sala comú i bebent sucs :)




















El sopar estava boníssim. Dos bons talls de carn amb salsa de pebre, patates i bròcoli, amb un postre a base d'Apfelstrüdel amb gelat de vainilla. Esplèndid! Per acabar, ells tenien reunió fins les 22h, i nosaltres hem anat a l'habitació a descansar. Parlar una mica i a dormir d'hora per estar al 100% demà. Tocarà anar al camp tot el dia, buscar un bon lloc per intentar posar les xarxes i esperar que funcionin. Encara estic molt negatiu però ja se'm passarà! Per avui, això és tot :)


L'Avi Salmó des de l'Isfjorden Radio Hotel, Kapp Linné, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbardContinuacio#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger