Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

divendres, 1 d’octubre del 2010

01/10/2010 - Obtenció del múscul de les truites alpines -


Ahir, després d'una llarga jornada laboral, em vaig plantejar si avui seria capaç d'obrir tots els peixos per agafar el múscul o ho deixaria per dilluns vinent. Al final, he preferit fer l'esforç perquè així la propera setmana podré fer dues tandes seguides, aprofitant que segurament serà la darrera setmana amb certa llibertat al laboratori! Per tant, quan he arribat a la UNIS aquest matí, he baixat a logística i he tret del congelador les mostres de peix capturades aquesta setmana. Calia deixar-les descongelar al laboratori!
















Després he estat a l'ordinador revisant dades i ajudant al Mark amb els excels dels mostrejadors d'aire. A més, al migdia ens hem reunit amb els estudiants del Mark, ja que havien de recollir el filtre del TSP-MFC. Aquesta setmana els tocava a l'Alexander (el noi francès que sap poc anglès) i l'Olivia (de Gales). Un cop hem aturat el mostrejador i hem pogut desar el filtre sense perdre'l pel vent, hem baixat al laboratori a pesar els filtres que van recollir dimecres. Estem provant de pesar-los vàries vegades fins trobar un valor estable, que voldrà dir que està definitivament sec.

He dinat amb l'Anna tranquilament i abans de tornar al laboratori, he tornat a l'ordinador. No em venia de gust posar-me a obrir peixos amb el menjar encara a mig païr xD Pot ser perillós! Una mica més tard, he començat a obrir peixos i tallar-ne una mica de múscul. M'ha sobtat agradablement que aquest tipus de peix no deixa anar massa aigua i pots treballar sense embrutar-ho tot en excés. Quan estava a mitges he recordat que no havia tret les 3 mostres que em va facilitar un donant, així que les he tret per veure si es descongelaven ràpid i no se'm fèia tard :P

He acabat a les 18:30h, no està malament. Just quan marxava, la Tania, nova companya russa, havia de començar a obrir els seus peixos. Ha aparegut aquest migdia amb mostres del congelador i clar, no podia començar fins ben entrada la tarda. A més, no ha preparat res de material i no tenia amb què tallar els múscols, etc. Aiaiai, li he hagut d'explicar tot. Té pensat començar a extraure mostres amb ultrasons dilluns i em fa por que agafi material que necessito, perquè crec que no en té massa idea xD Veurem la próxima setmana si no hi ha cap conflicte jeje.

















Finalment, m'he reunit amb l'Anna, que ha estat al Friday Gathering durant mitja horeta per conèixer gent nova. No l'ha motivat massa l'ambient perquè no hi havia gent, així que hem decidit marxar cap a Nybyen. Aquí és on hem tingut sort, perquè tot just a la porta, ens hem trobat el Jason (company de cuina de la Lorna), que havia de pujar amb cotxe per portar material i ens ha convidat a la camioneta! Genial, un viatge gratuït muntanya amunt un divendres després d'una setmana de mostreig, sempre és agraït xDD Hem sopat a la meva cuina, ja que gairebé no hi ha ningú a la meva barrack, i hem quedat per demà anar d'excursió per Isdammen!

Per avui això és tot, bona nit :)

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbardContinuacio#




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger