Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 20 d’octubre del 2010

20/10/2010 - Pierosky a la cuina de l'Anna -


Amb la ventada d'ahir, avui he decidit vestir-me per a l'ocasió i posar-me els pantalons tèrmics a sota els texans. Fins ara he sobreviscut amb els texans d'estiu del Zara, així que el temps no ha estat tan malament xDD Ens hem trobat amb l'Anna al carrer i ja m'estava trucant perquè he perdut 2 minuts treient les 3 bosses de brossa que algú havia preparat a la cuina! Aiaia, cada cop es pensa que he marxat i l'he deixat a Nybyen perquè arriba 5 minutets tard :)
















Bé, l'ambient era fred degut al vent, però res en comparació amb la ventada d'ahir. Quan venia una ratxa forta, calia ajupir la cara i mirar al terra, o estàs mort jeje. Però hem pogut caminar prou còmodament fins a la UNIS. Un cop a dins l'edifici, he començat a treballar directament al laboratori perquè avui era el meu dia llarg i no volia plegar tard com la setmana passada. Durant el matí, tot ha rutllat a la perfecció i tenia les mostres concentrades i als tubs de centrífuga abans de la 13h!!























Hem dinat amb l'Anna a la sala de reunions abans de tornar als respectius laboratoris. Començava la segona part del dia, l'atac àcid. Després de la fatídica pèrdua d'un tub la setmana passada, avui he intentat usar la centrífuga amb només 6 tubs (com vaig fer la darrera tanda l'anterior dimecres) però m'ha sortit el famós cartell de no equilibrat!! A més, començava a fer un soroll xungo i l'he hagut d'aturar! Llavors tenia dues opcions, provar un segon tub com el que vaig trencar la setmana passada, o posar centrífugues amb 4 mostres i després 2 més (allargant el procés el doble :S). He provat el tub amb aigua, només per compensar. Efectivament, s'ha trencat exactament igual que l'anterior i ha tocat netejar el cubilet. Bé, necessitava una solució, i he començat a pensar què tenia al laboratori que pogués usar. Finalment, el meu cervell acostumat a solucionar reparacions de forma cassolana, ha tingut una brillant idea i com que no tenia res a perdre, l'he portat a terme. Prefereixo no explicar-la perquè encara em queden dues setmanes més d'extraccions i vull veure si realment funciona, però avui ha anat com la seda jeje. Això sí, millor que altres usuaris de la centrífuga no ho descobreixin xDD En una de les meves passejades entre el meu laboratori i el de la centrífuga, m'he trobat a la Meagan que em venia a buscar. Resulta que han organitzat un sopar demà a la nit i m'han convidat a unir-me. Perfecte, així abans de la peli (no sé si l'aniré a veure perquè la vaig veure fa 1 setmana amb l'Anna jajaj), anirem a menjar alguna cosa :)


















Mentre estava acabant de posar les mostres per les columnes de sulfat sòdic, ha vingut l'Anna de visita. Havia posat un PCR i li tocava esperar una horeta, així que s'ha estat una estona amb mi i hem decidit fer una cosa que teníem pendent des de fa temps. Des del primer dia que vaig entrar al laboratori volia fer-me una sèrie de fotos amb tots els models d'ulleres de seguretat que tenen aquí. És espectacular la varietat de tonalitats i models, amb alguns casos especialment divertits. Durant aquests mesos havia ensenyat les ulleres als meus amics d'aquí, però faltava fer la sessió fotogràfica. Avui era un bon dia (tard, sense gent entrant i sortint de lab, i amb ganes de descansar de la feina de laboratori). Total, que m'he posat vàris models d'ulleres i l'Anna m'anava fent fotos mentre treballava. Després, hem passat al procés professional, fent dues fotos frontals amb cada tipus d'ulleres i sense fer cares extranyes, perquè sinó la fotògrafa es partia la caixa i no podíem continuar. Així, hem obtingut el "book" fotogràfic d'ulleres de seguretat del laboratori de Svalbard, no té desperdici xDD























Posteriorment, hem anat a finalitzar les nostres respectives feines per marxar a una hora decent. Cap a les 18h estàvem llestos, així que hem tornat a Nybyen caminant entre fortes ratxes de vent, però que no eren continuades (per sort). L'Anna havia quedat amb la Kristin per sopar i fer un intercanvi de pintures per botes, i al final han vingut el Paul i la Lucie també. Hem estat fent varis sopars alhora, per combinar menjar vegetarià amb el carnívor i esperar a que la massa per fer els Pierosky estigués a punt. Sí, avui l'Anna ha decidit fer la seva recepta tradicional però en comptes de dolç, avui hi hem posat arrós amb carn i verdures. Mentre els nouvinguts aprenien com fer la recepta, jo he anat a l'ordinador de l'Anna per acabar d'arreglar les darreres fotos. Havia d'aprofitar abans de que marxi divendres!! El sopar estava igual de bo que en ocasions anteriors i tothom ha disfrutat moltíssim. És divertit quan tothom col·labora en fer el sopar i en recollir sobretot, perquè no es fa gens pesat :)













































Quan els biòlegs han marxat, ens hem quedat una mica a l'habitació de l'Anna, ja que li han tornat a tallar Internet i li he deixat usar el meu ordinador. No era excessivament tard tot i que pel temps ho semblés jeje. Després d'una estona mirant uns videos pel youtube i copiar-me totes les fotos que em faltaven de la seva càmera, he tornat cap a l'habitació. Toca descansar per acabar la setmana amb energia :) Demà, dia de rentar!












































Bona nit,

L'Avi Salmó des de la Barrack 4, room 211, Nybyen, Svalbard

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: http://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ResumSvalbardContinuacio#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger