Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 12 de desembre del 2010

12/12/2010 - Sangre Derramada (Asa Larsson) -


Título original: Det blod som spillts
Editorial: Seix Barral
Any: 2010
Nº de Pàgines: 462



Continuant amb el primer èxit d'aquesta autora que va aterrar al nostre territori (Aurora Boreal), tornem a viatjar al nord de Suècia. Després del trauma sofert per la protagonista a l'anterior novela (Rebecka Martinsson), torna a escena com un personatge atormentat i psicològicament poc recuperat. Per això, quan l'envien de nou a les proximitats de l'entorn de la seva infantesa, decideix quedar-s'hi a descansar i vèncer les seves pors. El que no sap és que hi ha unes quantes històries tèrboles a la petita comunitat on s'allotja on hi ha involucrades una pastora feminista que acaben d'assassinar, una esglèsia defensora dels drets dels homes sobre les dones, i la comunitat global masculina de la regió, que es veu amenaçada per les idees que la pastora va inculcar a les seves dones sumises.

Entre tant misteri, de nou la policia local no sap com solucionar el crim i els mateixos protagonistes de l'anterior història intenten seguir el màxim de pistes possibles (legals o no). De nou, la Rebecka es troba al mig de tot el conflicte que acaba amb més successos desagradables al poble i una resolució final dramàtica.

Haig de dir que aquesta segona entrega no m'ha agradar massa, tot i que la lectura sigui fàcil i més o menys t'involucri. La història està explicada de forma una mica enrevessada per l'ús de metàfores i descripcions paral·leles que no he sabut interpretar en tot el seu contexte potser! Per això li treuria unes 100 pàgines al llibre i em seguiria dient el mateix. Veurem com veig el següent viatge literari :)

L'Avi Salmó escoltant "If you ever come back" de The Script

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger