Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 19 de juny del 2010

19/06/2010 - Venganza en Sevilla (Matilde Asensi) -


Título original: Venganza en Sevilla
Editorial: Planeta
Any: 2010
Nº de Pàgines: 300

Que bonic es viatjar a ciutats en les que has estat recentment. Amb aquest llibre, tot i que el viatge s'ha realitzat en segles diferents, he pogut recórrer de nou, ara que ho tinc fresc, tots els racons de Sevilla.

Em faltava aquesta obra per finalitzar amb la bibliografia d'aquesta autora, que he descobert tard. I com en totes les anteriors, no m'ha decepcionat. Asensi escriu en un gènere que m'encanta, aventures amb uns objectius i personatges ben definits, res d'ambigüetats. En aquest cas, l'obra continua l'anterior llibre de l'autora (Tierra Firme, veure entrada del blog), en el qual ens presentava la situació i els personatges.

Uns anys després d'haver-se instal·lat a les illes caribenyes, la nostra protagonista (Catalina Solís) ja quasi havia oblidat les penes per les que havia hagut de passar. Un bon dia, arriben les males notícies amb l'empressonament del seu pare i la destrucció del poble on vivíen tots els seus amics. El viatge per intentar salvar la vida del seu pare es converteix en un trasllat de l'acció fins a la ciutat de Sevilla, on es planeja tota la trama per complir la venjança que li promet. La familia Curvo, rica gràcies a l'explotació i robatori de plata de les colònies, ha de morir.

És a partir d'aquest moment, que la/el nostre protagonista utilitza la seva fortuna, enginy i amistats per aconseguir el seu objectiu en un món ple d'enganys i falses aparences. De nou, ha estat un viatge trepidant i amb molt de ritme que ha desembocat en un final obert de cara a la propera entrega d'aquesta autora, que sembla que continuarà amb la saga de personatges!

L'Avi Salmó escoltant "Terminator OST"

divendres, 11 de juny del 2010

11/06/2010 - First Workshop on Advanced Results at IDAEA -


- Dia 3 -


Darrer dia de reunió, després d'haver dormit 5 horetes, m'he llevat prou bé. Hem anat a esmorzar i fer el check-out (hem pogut deixar les maletes a l'hotel finalment). Així que a les 8:40 hem sortit caminant per pujar fins al CEAB, una rampa "Bondia" de les bones, per veure al Joan, el jefe, que xerrava a primera hora.

Avui havíem decidit que si fèia bo, al acabar la reunió (13h) baixaríem a la platja. Evidentment ha plogut tot el matí per arruinar la idea xD Després de les últimes xerrades i de la taula rodona amb la participació de vàries persones, a l'hora de dinar s'han donat per finalitzades les jornades. S'ha decidit acabar amb una foto de grup (almenys de la gent valenta que havia aguantat fins al final) i hem sortit a la terrassa del CEAB, sota una lleugera pluja. Ha quedat prou bé, tot i que després hem sortit tots disparats!


Ha arribat el moment repartició en cotxes, i finalment només hem baixat 4 persones a peu fins a l'hotel sota una fina pluja. A mig camí ens han adelantat un parell de cotxes (plens) i hem quedat amb ells per dinar a Blanes.

Així ens hem trobat amb aquest grup en una creperia i hem dinat un munt a un preu força raonable :) El dia seguia sent poc agradable per disfrutar a la platja, així que la gent ha anat tornant a BCN amb els cotxes directament. A Blanes només hem quedat la Lou i un servidor mentre esperàvem que arribés l'Astrid. Cap a les 4 he acostat a la Lou a l'estació de RENFE de Blanes i he recollit a l'Astrid per passar el cap de setmana de relax i gastronomia!

Bona nit!

L'Avi Salmó des de l'hotel Costa Brava de Blanes (un altre cop :P)

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
http://picasaweb.google.es/oktopusgarden/FirstWorkshopOnAdvancedScientificResultsFromIDAEA62010#

dijous, 10 de juny del 2010

10/06/2010 - First Workshop on Advanced Results at IDAEA -


- Dia 2 -


El dia més complet del Workshop ha començat força dora per fer la ronda de dutxes (7:15) i baixar a esmorzar bé. L'Óscar havia de presentar a mig matí així que l'he deixat dormir 15 minuts més jeje. Un cop amb la panxa plena, hem pujat en cotxe perquè el teníem aparcat a la zona blava i han començat les jornades!

Realment, quan la temàtica no és massa propera a la teva i les xerrades són massa tècniques, es fan una mica llargues. En cap moment m'ha vingut son (això és bo), però reconec que en algun moment he desconnectat d'escoltar atentament. Tal i com ja he dit, avui el dia era dur: 11 xerrades abans del coffe-break; 12 abans de dinar; 11 abans del coffe-break de tarda i 11 més per acabar la tarda...total 45!!

Algunes han estat presentades amb certa gràcia i eren interessants, però després de l'Óscar (just al acabar l'esmorzar), ha començat la part dura :) Per sort, el dia ha anat avançant tranquilament i he aprofitat tots els àpats per recuperar energies :P

A la tarda, de nou complint força bé el programa, hem baixat a l'hotel en cotxe a les 7 i poc. Avui hem pogut aparcar sense pagar zona blava :) Jo he repetit ritual, m'he canviat i he sortit a córrer pel passeig. L'Óscar m'ha abandonat perquè diu que amb un dia en tenia prou jejej.
















Com que he sortit sol, m'he apretat força i he fet ben bé 30-40 minuts intensos recorrent tot el passeig (primer cap al nord fins al Port i després cap al sud fins on s'acaba la zona peatonal). A la tornada m'he reunit amb l'Esther i la Lou que volien prendre el sol a la platja. El problema és què fèia fred i era tard. Per tant, ens hem quedat sols l'Eshter i jo per pujar de nou a la pedra de la platja abans de tornar passejant fins l'hotel!

Al arribar, hem vist que eren les 20:45 així que no he pujat a dutxar-me sinó que hem anat directes al menjador. Primer, hem mirat que no fés massa mala olor i al constatar-ho, hem iniciat el sopar "romàntic" (perquè no hi havia ningú jajaj). Avui el menú ha agradat més, amanida, escalopa de porc i peix a triar. Després, mentre la gent anava baixant a sopar, jo he pujat a fer la dutxa i preparar-me per sortir tots junts a prendre algo.

Quedar i mobilitzar 50 persones des del hall de l'hotel cap algún lloc, és impossible de fer en poc temps. Alguns jefes s'han posat nerviosos i han sortit pel seu compte, mentre la resta poc a poc ens hem mobilitzat cap al Bar Mediterrani (recomanat per l'Anton). Al arribar, als cambrers, acostumats a una tranquila afluència de gent, se'ls han sortit els ulls de les òrbites al veure tantes persones de cop. Afortunadament, han pogut servir poc a poc a tothom i hem estat escoltant música tranquilament.

Posteriorment, la festa s'ha anat animant entre reunions caldereres i manades protegint-se de la caça, fins que s'ha decidit canviar de local per anar a un de més animat. En aquest punt hi ha hagut uns primers abandonaments que han tornat cap a l'hotel.
















La resta ens hem desplaçat al bar musical Carisma (que l'hem omplert). Aquí, la festa ha començat a incrementar la seva dimensió amb els conceptes d'integració, passar la barra, la conga o el peix globo. Jo estava força cansat i amb mal de coll pel fum, així que a una hora prudent (abans de les 3) he tornat amb el Barend i la Joana cap a l'hotel deixant la festa grossa sense reporter xDD

Demà toca el darrer matí de les jornades (només són 4 horetes) amb la famos a taula rodona per integrar grups de recerca, veurem com funciona tot!

Bona nit!

L'Avi Salmó visualitzant encara la representació del peix globo

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
http://picasaweb.google.es/oktopusgarden/FirstWorkshopOnAdvancedScientificResultsFromIDAEA62010#

dimecres, 9 de juny del 2010

09/06/2010 - First Workshop on Advanced Results at IDAEA -


- Dia 1 -

Avui que em podia llevar una mica tard i descansar, el meu cos ha decidit posar-se en peu a les 7:10. He aprofitat per fer les coses matutines amb calma, i al final he sortit a les 8:45 cap a Parets a recollir la Pilar. El trànsit dins de Terrassa era força carregat i m'ha fet por arribar tard. Per sort, al agafar autopistes, la circulació era relativament fluida (això vol dir que es podia circular a la màxima velocitat permesa) i he arribat a l'hora.

Un cop amb la Pilar al cotxe, hem anat cap a Blanes (pagant tots els peatges i recollint el tiquet per cobrar :P) i a les 10 i poc ja estàvem al CEAB (Centre d'Estudis Avançats de Blanes). Primer han parlat els "capos" de l'organització i després les presentacions del dia eren de gent coneguda (IDAEA-CID). Han començat les noies de "salut", i almenys ha estat una jornada amb la temperatura perfecta dins la sala (no fèia fred!!).

Al finalitzar les presentacions matutines, hem dinat un pica-pica complet amb pizza inclosa i després, a l'hora de la becaineta, m'ha tocat a mi fer la presentació. Personalment crec que ha anat molt bé, m'he trobat molt còmode i tranquil, i l'única pega ha estat que havia guardat la presentació amb els intervals de transició de les diapositives i anaven canviant automàticament xD
















Penso que a la gent li ha agradat la combinació de resultats més científics i les petites bromes o humor gràfic, ja que si no t'interessa al 100% el tema, pots desconnectar molt fàcilment. Força gent m'ha felicitat durant el coffee break i a la tarda, per tant vaig a dormir ben content :)


El berenar tenia unes pastes boníssimes i ràpidament hem passat a les xerrades d'última hora amb energies i complint l'horari! Aquestes últimes s'han fet una mica llargues (suposo que acumulació de tot el dia), però abans de les 7 hem sortit cap a Blanes.

Hem baixat les maletes fins a l'hotel amb el cotxe i hem trobat aparcament perfecte a 1 minut de la porta :P Per sort, hem pogut fer el registre (check-in) en la primera tongada i hem evitat "l'avalancha" de gent que ha baixat a peu des del CEAB. Així hem pogut instal·lar-nos ràpidament i preparar-nos per anar a córrer amb l'Óscar.

Al baixar al hall de l'hotel, hi havia una cua enorme per agafar les claus de les habitacions així que hem creuat pel mig "disfressats" d'esportistes i hem anat cap al passeig marítim. Hem fet un entrenament light per començar i jo he acabat pujant a la roca del mig de la platja (unes quantes escales) al més pur estil "Rocky-Balboa". Ha estat un bon primer entrenament!

De seguida hem tornat a l'hotel per dutxar-nos i baixar a sopar puntuals (20:45h). El buffette era força potable (tot i que molta gent s'ha queixat) pels que hem dinat als menjadors de cole jeje. El meu menú ha consistit en una bona amanida + un plat de mandonguilles en salsa i patates fregides :) Per baixar-ho tot, un sorbet de taronja que tenia gust a vainilla (per nosaltres) xD

Finalment, un petit grup hem decidit anar a fer una volta per buscar algun lloc per prendre algo, però un cop hem passejat tot el passeig amunt i avall s'han dil·luit les ganes i hem tornat a l'hotel per deixar la "festa" per demà! Per tant, a descansar a l'hotel que demà es preveu una jornada dura i intensa de xerrades més geològiques :)


Bona nit!

L'Avi Salmó des de l'Hotel Costa Brava de Blanes

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
http://picasaweb.google.es/oktopusgarden/FirstWorkshopOnAdvancedScientificResultsFromIDAEA62010#

dimarts, 8 de juny del 2010

08/06/2010 - La Compañia de la Seda (David Liss) -


Título original: The Devil's Company

Editorial: Grijalbo

Any: 2007

Nº de Pàgines: 570


El següent viatge m'ha dut a la mística ciutat de Londres del segle XIX, on les baralles i intrigues dins de les grans empreses monopolitzadores dels mercats, teníen lloc a base de comprar llocs de treball i gent per garantir-se la supervivència comercial.

El Sr. Weaver és un mercenari especialitzat en fer encàrrecs de tot tipus a canvi de diners. Per això es converteix en l'home ideal per assolir els plans que té un adinerat personatge benestant. Quan aquest l'enganya per aconseguir els seus serveis, el nostre protagonista es veu forçat a realitzar tasques que no vol fer i que no enten perquè se li han encomanat.


Això, el porta a expressar la seva fúria en diversos formats que combinen la intel·ligència i la força bruta per igual, de cara a realitzar el que ell considera just. I és que, tot i que al llarg de la història sempre es veu superat pels seus enemics, que van un pas per davant seu, al final és capaç de resoldre totes aquelles intrigues que l'han estat atormentant durant el temps que ha estat sotmés als seus rivals.


En resum és una història de poder, espionatge industrial i màfies comercials entre companyies i països al segle XIX. Ben estructurada, amb acció i diversió, no es fa gens pesada i té un final accelerat que fa que vulguis acabar el llibre per resoldre tots els dubtes que et queden a mesura que vas llegint les aventures del protagonista.


Una lectura ben recomanable i que he descobert per atzar! Hauré de buscar les altres obres d'aquest autor :)


L'Avi Salmó escoltant "Hey There Delilah" de The Baseballs


Arxiu del diari

Sobre el viatger