Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

divendres, 31 de desembre del 2010

31/12/2010 - Un Cap d'Any diferent -


Com que ahir hi vam arribar tard, avui hem començat repetint la visita al Seven Dials, a la zona de Covent Garden per aprofitar que les tendes estaven obertes tot el matí :) Primer hem visitat el Covent Market, que com edifici no està malament. Just al davant també hi ha l'esglèsia de St. Paul's, no confondre-la amb la catedral homònima. Aquesta esglèsia sembla de tot menys el que indica el seu nom realment!
















Hem voltat per la zona tranquilament comprant uns quants regals per la família (per quan tornem, els farem servir com a regals per reis) i a mitja tarda hem tornat a l'hotel per preparar-nos per la nit de Cap d'Any. L'Astrid ha decidit que no calia reservar res enlloc i jo pensava que estaria tot força ple...però en aquest cas, m'he equivocat. Hem anat cap al centre (Picadilly Circus) a les 22h i de seguida hem trobat un japonés econòmic i que fèia molt bona pinta. Ens hem quedat a sopar allà i ens ha agradat força :) Realment, tot i trobar-nos a Londres, aquests tipus de restaurants són molt més econòmics que els de Barcelona (i no dupliquen els preus per ser la nit de cap d'any!).

































Un cop amb la panxa plena hem decidit baixar fins la zona dels focs artificials, però per evitar cues a la tornada i sobretot, sentir-nos massa agobiats, ens hem quedat just a sota el Big-Ben, al costat d'unes valles protegides amb gent de seguretat jeje. Ens ha tocat esperar drets força estona però és que s'ha omplert de seguida. A les 23h, hem celebrat l'entrada d'any en horari de casa, i a les dotze (hora local), hem fet el mateix amb els londinencs xD Amb tota l'estona que hem estat esperant, hem tingut temps de preparar la nostra tornada (ja que m'havien avisat de que els metros es col·lapsarien de gent). La nostra idea era creuar el St. James Park per superar el Buckingham Palace i allà decidir si agafar el metro (segons la gent) o buscar un autobús que ens servís.
























Almenys, tota l'estona que hem estat aguantant el fred ha valgut la pena, ja que després de les campanades hem pogut veure en primera persona els focs artificials per sobre del Big Ben i les cases del Parlament. Han estat 10-15 minuts preciosos de llums i colors (es nota que és la capital i hi ha pressupost jeje). Fins i tot hem pogut capturar-ho en algunes fotografies amb la càmera de l'Astrid! Un cop ha finalitzat, tothom s'ha començat a mobilitzar i hem seguit el riu de gent cap a la nostra direcció. S'ha produït un fenòmen extrany d'arremolinament de gent que ens impedia seguir recte i hem estat aturats una estona sense poder avançar jeje. Per sort, la gent és més o menys civilitzada i poc a poc he pogut obrir via fins arribar on volíem.

















Al arribar a la parada de metro, hem vist que hi havia força gent i l'Astrid preferia agafar un autobús (era molt millor). Ens hem acostat a la parada, i just venia un que ens anava bé. Anava molt ple i no s'ha aturat ben bé a la parada on esperava la gent, així que nosaltres ens hem fet els vius i hem anat fins al bus i, sorpresivament, ens ha obert les portes un segon amb tant mala fortuna, que jo he pogut entrar i l'Astrid s'ha quedat a terra xDD Ha sigut el moment "pànic", jo a dins i ella allà a la parada sola jajaj, però bé, al final ens ha tornat a obrir les portes i ha pogut pujar xDD
















L'autobús ha vist que anava molt ple i no ha obert portes a la parada pròpiament dita (hem fet bé d'anar a buscar el bus nosaltres, i no esperar a que vingués a la parada jeje). Així ha fet tota la seva ruta i, tot i no deixar-nos molt aprop de l'hotel, amb un passeig de 15 minutets hem arribat. Després de veure tot el panorama, crec que podem dir que hem tingut molta sort amb el temps que hem trigat per tornar jeje. Ha estat un cap d'any totalment diferent que ens ha agradat molt i on ho hem passat molt bé :)

Demà toca una mica de tranquilitat i passeig per recuperar forces!

L'Avi Salmó des de l'Hotel Kensington Rooms, Londres

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesAParisILondres122010I12011#


dijous, 30 de desembre del 2010

30/12/2010 - Increïble, però cert -


Per començar les visites turístiques a Londres, hem decidit anar als llocs que ens van quedar més pendents al nostre últim viatge. Així hem anat directament a St. Paul's Cathedral gaudint de les temperatures normals d'hivern (5-10ºC). D'allà, creuant el Millenium Bridge, ens hem plantat a la Tate Modern Gallery on sempre trobem coses interessants. En aquest cas hem pujat fins a la darrera planta on hi tenen el bar-restaurant i des d'on es gaudeixen unes vistes molt xules de la ciutat. Al baixar cap a les exposicions, hem arribat a una zona on hi havia jocs per nens...i m'he quedat FLIPANT, quan he vist quí estava jugant amb les pantalletes tàctils! L'Edu, un ex-company de bàsquet jajja, no m'he pogut reprimir i m'he acostat cridant un "La fluta" (codis nostres). Ell tampoc s'ho esperava i fins i tot no s'acabava de creure el que havia escoltat fins que no m'ha vist jajaja. Sembla increïble que viatgis fora de temporada i que estigui al mateix lloc i a la mateixa hora que algún conegut!! Però aquestes coses pasen :)






























Ens hem fet les fotos de rigor i després ja ens hem acomiadat sense saber que ens tornaríem a trobar pel museu més endavant xD De tota la visita, em quedo amb l'artista que ha omplert un pati d'uns 20x10 m amb un pam de pipes, és un crack xDDD Al sortir del museu hem anat a la zona de la Torre de Londres per fer les tradicionals fotos al London Bridge! Les teníem amb sol i ara tocaven amb certs núvols i el dia grisós. Com que no teníem massa pressa, hem atravessat el pont per veure l'ajuntament i fer algunes fotos més. Per seguir amb la tradició, ens hem acostat a St. Katherin's Dock, on tenim el nostre petit restaurant italià on dinem sempre prou bé i sense pagar massa. Avui no ha estat una excepció :P


















Al sortir d'allà, ha aparegut certa boira i una fina pluja, però hem pogut passejar pel barri de la City fins arribar al Mercat de Smithfield's. Sempre em sembla curiós aquesta estructura coberta on hi ha un munt de gent dels locals al carrer per intentar captar-te xDD Finalment, quan s'ha començat a fer fosc, hem passejat per les rebaixes a la zona final d'Oxford Street i hem baixat fins al Seven Dials de Covent Garden!
























Un dia ben complet sense patir tant com a París :) Ara a descansar que demà és Cap d'Any!


















L'Avi Salmó des de l'Hotel Kensington Rooms, Londres

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesAParisILondres122010I12011#



dimecres, 29 de desembre del 2010

29/12/2010 - Sense fred i entenent l'idioma -


Ens hem llevat tranquilament i sense pressa per acabar de fer les maletes i deixar l'hotel. Hem estat molt bé en quant a habitació i localització, així que recomano aquest lloc per anar a dormir, sempre i quan s'agafi una bona oferta perquè els preus normals, al meu parer, eren massa cars :)


Amb tot el carregament de maletes, hem pujat fins l'estació Gare du Nord, des d'on havíem de trobar i agafar l'Eurostar fins a Londres. Per sort, està tot molt ben indicat i no té massa pèrdua. La única pega és que cal anar amb cert temps d'antelació perquè has de passar controls de seguretat força complexos. A més, en el nostre cas, degut a les inclemències metereològiques, el servei va estar aturat durant els darrers 3 dies i va començar a funcionar amb normalitat ahir, amb el qual avui encara hi havia més gent del que és habitual (imagino). Ens ha tocat fer cua d'accés per revisió de passaport/ID i després control d'equipatge (raigs X i detector de metalls). Finalment, un cop a dins ha tocat fer cua per accedir a les andanes (per sort separen les cues segons els vagons i així carreguen abans el tren jeje). Això sí, no val la pena pagar embarcament prioritari perquè no està gens indicat i no pots passar davant de la cua, hem vist gent que ho havia pagat i ha tingut problemes per arribar davant de tot (de fet no han pogut :S).

El trajecte és força curt (2h:15') i a més guanyes una hora pel canvi horari jeje. Un cop a Victoria Station, hem fet cua per comprar dos abonaments setmanals de transport públic, i a buscar l'hotel. Com que vam tenir problemes de reserves (over-booking) ens havien canviat a un altre hotel millor en teoria. Jo només patia per si al arribar, no ens esperaven o ens feien pagar alguna cosa extra, però afortunadament no ha estat així. L'habitació no era molt gran, però hem fet una re-estructuració de mobles i hem guanyat lloc :)

A la tarda ens hem quedat per la zona, fent passejos per les tendes properes a Hyde Park i descansant. Això sí, aquí la temperatura havia pujat entre 5 i 10 graus i es podia anar amb jaquetes normals :) S'agraeix molt el canvi de -5º a 5º (i això que la última temperatura hauria de ser freda també jeje). Hem fet un sopar d'hora i demà començarem les visites :)

A descansar,

L'Avi Salmó des de l'Hotel Kensington Rooms, Londres

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesAParisILondres122010I12011#


dimarts, 28 de desembre del 2010

28/12/2010 - Caçadors caçats -


No sé si a França existeix el dia dels Sants Innocents o si també és avui, però evidentment no hem vist ningú fent coses extranyes ni dient mentides xD El que està clar, és que avui hem aprofitat el dia amb més tranquilitat ja que la ruta de coses que ens faltava visitar, era relativament curta :) Jo he seguit amb les pastilles per anar tirant sense patir molt, però em noto cansat.

































Al matí hem anat a visitar l'esglèsia de la Madeleine, amb la seva curiosa arquitectura (té forma de Panteó) i d'allà hem baixat fins la plaça de la Concòrdia, on s'hi troba l'Obelisc! Allà s'inicien els Jardins de les Tulleries, amb aigues gelades a les fonts i els ocells aterrant fent patinatge sobre ell :) Creuant els jardins en direcció est, hem arribat al petit arc del triomf que presideix l'entrada al Museu del Louvre. Aquí és on hem rigut més perquè ens hem dedicat a fotografiar a la gent que intentava fer fotografies "divertides" amb la piràmide de vidre del museu. I és que no té desperdici veure com tothom intenta fer alguna postura diferent (nòvies que obliguen a les parelles a agafar la punta de la piràmide, i fins i tot grups que organitzaven la foto al complet xDD).





















Estic segur que nosaltres fem aquestes coses en altres llocs també, però avui ens ha fet gràcia caçar als caçadors de fotografies :) L'edifici on està ubicat el museu té una sèrie de detalls i zones molt maques per passejar. Hem estat donant voltes per allà, i després ens hem traslladat als Jardins del Palau Reial. Allà, el recinte té un encant especial i hi ha petites tendes d'autor sota les columnates que rodejen el pati central. Hem buscat on dinar, i a la tarda hem passejat tranquilament cal al barri llatí.


Avui tocava acomiadar-se de Paris sopant a una creperia especial, recomanada per la familia de l'Astrid. Es troba dins del barri llatí i ens ha tocat fer una mica de cua al seu exterior. Finalment, hem pogut passar dins i ha estat prou bé. Les taules i seients estan adaptats a l'espai i a unes parets en forma de petites coves, amb el qual cada racó és diferent. Pel que fa al menjar, els creps estan bons però no són econòmics (tampoc és car almenys). Un cop sopats, hem tornat a l'hotel a preparar-ho tot per agafar el tren demà cap a Londres (a veure si fa menys fred)!!



















Bona nit,

L'Avi Salmó des de l'Hotel Chamonix, Paris

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesAParisILondres122010I12011#


dilluns, 27 de desembre del 2010

27/12/2010 - Bona recuperació -


Aquesta nit he dormit. Això ja era important i ha permès que, a base de pastilles, hagi tingut un dia més aviat normalet. Les temperatures havien pujat una mica però continuava fent fred i avui no teníem sol. Hem baixat en metro fins al centre, i d'allà hem passejat fins a St. Sulpice i la zona dels Jardins de Luxemburg. Encara hi quedava neu i gel als jardins i ens hem trobat una part tancada al públic per risc de caigudes :) Almenys l'edifici principal i la Font dels Medici es podien visitar!





















De camí cap al centre, hem trobat una de les tendes per "guiris" per excel·lència. Una pastisseria-confiteria que fa uns "macarrons" (pastes) típics. Com a bons turístes, hem entrat a comprar-ne uns quants i així hem fet el segon esmorzar del dia :P Tenen el sistema ben muntat per evitar cues i fins i tot per si vols seure a dins a menjar-te la teva compra :)























Amb les energies renovades, hem visitat la illa més famosa de la ciutat, on es troba la Notre-Dame i la seva plaça exterior. Allà, volia fer una foto del km.0 de França. El punt des d'on es calculen les distàncies entre ciutats. M'he esperat a que marxéssin un parell de turistes, i quan vaig a fer la foto sense gent, apareix un grup de xinesos amb guia turístic i se m'han fotut de cop al davant. M'he quedat a quadres i he esperat a que marxèssin (la pobra guia s'ha adonat de que m'havien fotut i ha intentat marxar ràpid mentre em mirava amb una cara avergonyida). Total, que quan pensava que podria fer la meva foto, un dels nens xinos del grup s'ha posat a fer el burro per sobre la creu que volia fotografiar i m'ha costat molt obtenir-la!! Després hem fet cua per entrar a la famosa Catedral de Notre-Dame (com sempre hi ha gent maleducada colant-se) i hem pogut gaudir del seu interior amb uns vitralls molt macos i elaborats.
























Com que estàvem al costat, hem decidit rodejar l'edifici veient l'arquitectura externa i passar al barri llatí per dinar. Ens venia de gust un Kebab, així que allà on ens ha semblat que fèia bona pinta l'hem demanat i ens hem assegut per estar més calentets. La taula era enana però hem tingut sort perquè uns minuts més tard, ha quedat tot el local ple! Just al costat, hi havia l'edifici més estret de Paris (la façana fa aproximadament l'ample de la porta principal i prou!). Per acabar la tarda, hem passejat fins al Panteó, i a les seves rodalies hem trobat una tenda de jocs de taula i puzzles molt xula. Hem pecat i ens hem auto-regalat dos puzzles de 4000 peces, veurem com els posem a les maletes :P

















Abans d'anar a sopar, hem passat per l'hotel a deixar coses i aprofitant que estem aprop, ens hem dirigit a les Galeries Lafayette fent un passeig. Estava tot molt ben il·luminat, i realment l'interior de l'edifici és preciós. Un cop feta la volta de rigor, ens hem acostat a l'Ópera i hem buscat on sopar. Ens hem decantat per un lloc de foundees, que fèia molt bona pinta i era econòmic. Al final hem menjat molt i estava força bo, això sí, la part final de la foundee era de xiclet xD





















Un dia molt complet i demà tenim el darrer dia sencer a París, tocarà aprofitar, ara a descansar!

L'Avi Salmó des de l'Hotel Chamonix, Paris

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesAParisILondres122010I12011#


diumenge, 26 de desembre del 2010

26/12/2010 - Malalt total -


He passat molt mala nit donant voltes al llit i sense poder dormir. Al llevar-me, semblava que m'havia passat un tren pel damunt. No tenia forces per a res, em feia mal el cap i la resta de cos estava destrossada. L'Astrid m'ha dit que no em queixés tant i m'he près uns quants medicaments per aguantar el dia.





















Després d'esmorzar, hem anat cap al barri de Mont-Matre. Avui tocava pujar fins a la basílica del Sagrat Cor. Efectivament eren moltes escales i he necessitat l'ajuda de la barana per arribar a dalt. I a sobre, l'Astrid m'ha guanyat. En resum, estava fatal xDDD Per allà, hem passejat per la plaça dels artistes, on tothom et vol fer un retrat o una caricatura i ens hem acostat fins algunes cases emblemàtiques on discutien i debatien els artistes durant el segle passat!





















El dia continuava sent fred com els precedents i amb el cel ben blau, així que hem baixat les escales per agafar el metro de nou cap a la Torre Eiffel. Si l'altre dia era la neu i el gel que no permetien el seu ascens, avui li tocava al vent jeje. De totes formes, com que tots dos ja hi hem estat alguns cops (i jo encara em trobava fatal), hem decidit caminar pels jardins del Camp de Mart enfarinats amb neu encara. Hem fet les fotos clàssiques i hem hagut de seure una estona perquè jo estava mort.
















Per sort, no he perdut la gana i a l'hora de dinar he pogut finalitzar tot el menú que he demanat. Això i les pastilles, han fet que la tarda fós una mica millor. Hem acabat de passejar fins la zona de Les Invalids, amb el seu bonic edifici i uns grans jardins al voltant. Finalment, hem acabat als Camps Elisis perquè era la zona amb més vida (llums i tendes obertes en diumenge). Ens ho ha recomanat la cambrera del restaurant on hem dinat jeje.















Per acabar la jornada, hem anat a sopar d'hora i cap a l'hotel. A veure si demà em llevo millor (em conformo amb poder dormir una mica més seguit que la darrera nit).

Dolços somnis,

L'Avi Salmó des de l'Hotel Chamonix, Paris

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesAParisILondres122010I12011#


dissabte, 25 de desembre del 2010

25/12/2010 - Dos en uno amb fred màxim -


El dia de Nadal havíem decidit anar fins al Parc d'Eurodisney per passar la jornada. Ha estat una bona elecció ja que ens hem llevat amb un cel ras, blau i totalment net de núvols. El que no comptàvem és que passaríem tant fred!! El trajecte fins allà ha estat força còmode ja que s'hi arriba amb tren fàcilment, i un cop a la cua de les taquilles, hem decidit que ja que hi erem, podíem aprofitar per visitar els dos parcs (Walt Disney Studios i Eurodisney), ja que així et fèien descompte. La zona de les taquilles estava plena de gel i hi havia operaris netejant-ho tot per evitar ralliscades perilloses, amb el que ens hem trobat moltes cordes tallant camins i portant a la gent fins a carrerons sense sortida jeje, una mica caòtic!
















Un cop amb les entrades en mà, hem començat pel parc de Walt Disney Studios perquè hi havia força menys gent. Així hem disfrutat de les atraccions sense cues i descobrint alguna novetat des de la darrera vegada en que vaig venir al parc. Ja de bon matí hem descobert que passaríem fred. Hem estat per sota dels zeros graus durant tot el dia, i al fer cues, la cosa es notava als peus sobretot :) Hem pujat a noves atraccions, i gràcies al sistema de "fast-pass" que vé inclós amb l'entrada, no hem fet cues excessivament llargues.

















Cap al migdia hem canviat de parc d'atraccions i seguint amb la mateixa tònica, hem gaudit de tot (personatges, desfilades, atraccions, etc.), tot i que a Eurodisney hi havia més gent. L'ambient continuava sent molt fred i algunes atraccions estaven tancades per la neu. Com anècdota cal remarcar que el Tren Minero estava tancat i just l'han obert quan nosaltres estàvem davant l'atracció, així que hem estat dels primers a pujar i sense cua xDD Cap a les 8, amb tot ben fosc i amb el fred ben agafat, hem decidit sopar a la cantina mexicana i és on he descobert que no em trobava massa bé. M'ha vingut el baixón de cop!





















Estàvem força cansats de tot el dia a l'exterior, caminant amunb i avall i amb fred. Així que després d'intentar menjar alguna cosa a desgana, m'he prés algun medicament i hem desfilat cap a l'estació de trens. No hem hagut d'esperar massa i hem trobat seients per tornar descansant cap a París. El dia de Nadal ha estat molt maco i diferent, però ha fet fred i ara estem morts!


















Demà serà un altre dia de turisme, bona nit :)

L'Avi Salmó des de l'Hote Chamonix, Paris

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesAParisILondres122010I12011#


Arxiu del diari

Sobre el viatger