Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 2 de març del 2011

02/03/2011 - Corrents arrossegant la maleta -


M'he llevat bé, amb temps per acabar de recollir-ho tot, esmorzar amb la propietaria de l'hotel i disfrutar d'una bonica sortida de sol! He pogut parlar en alemany un cop més (les 4 frases que puc fer jeje) i després de deixar la clau, he marxat. Avui, al tenir llum natural, he repetit algunes de les fotografies que ja havia fet amb els dies ennuvolats. Com canvia la cosa jeje.


L'ajuntament, l'edifici Super C, la Catedral, entre d'altres tenien un aspecte diferent amb llum. Al matí, després de la nit de festa, hi havia menys gent (sempre passa) però en general, les sales no estaven del tot buides. Avui presentaven la noia portuguesa, la belga i la Carmen. He anat combinant les xerrades fins l'hora de la última xerrada de carrera professional. Finalment, la ponent no ha pogut venir perquè estava malalta i hem tingut 2 hores per dinar. La Carmen i jo hem aprofitar per baixar a la Catedral i visitar-la per dins. Aquí a Aachen (Aquisgrán en espanyol) es va coronar a Alexandre Magne! A més, he aprés una petita llegenda sobre la construcció de la catedral que m'ha semblat ben curiosa: inclou el dimoni, un llop, uns constructors i una porta amb un parell de trucs jeje.

Un cop a dins, la decoració és preciosa perquè barreja diferents estils arquitectònics i en algunes zones inclús recorda a les mesquites! La llàstima és que ara mateix estan d'obres i hi havia parts tapades amb plàstics negres! De nou als voltants de l'edifici Super C, hem anat a provar un dels restaurants recomanats (Orient Express) i ens ha atés un cambrer molt simpàtic, amb el que també he practicat alemany mentre ell provava amb l'espanyol xD A la Carmen encara li faltava presentar i estava nerviosa, així que no s'ha acabat tot el plat :P






















Les darreres xerrades em quedaven lluny en quant a temàtica però sempre aprens detalls de presentacions o coses que pots millorar. La Carmen s'ha posat molt nerviosa a la seva xerrada, i tot i explicar-la bé, parlava molt baixet i a les preguntes quasi es desmaia!! Pobre, ja li hem dit que ha d'aprendre a estar més tranquila, que ningú se la menjarà :) Al final de tot, també he estat comentat coses de mostrejos amb un noi canadenc que utilitza els mostrejadors d'aire que vaig aprendre a fer servir a Svalbard!


















Per acabar el congrés, s'ha fet la xerrada final amb les principals conclusions i poc a poc tothom ha anat marxant de l'edifici. Jo m'he quedat amb la noia sèrbia i la Milena per fer una volta pel centre. Calia aprofitar que fèia sol avui!! Al arribar a la zona del teatre, ens hem separat, acomiadat i he aprofitat la meva darrera hora i mitja per fer turisme. Havia d'agafar un autobús cap a les 17:50h! Com que el que em quedava per visitar eren els parcs exteriors a l'anella del centre, he agafat la meva maleta i m'he dirigit cap allà!


El primer parc, amb els balnearis i el casino, era la part glamurosa jeje. Ben arreglada i amb persones d'alt poder adquisitiu :P D'allà, he continuat rodejant l'anella exterior i he pujat per un parc cap al turó on em pensava que hi havia el mirador de la ciutat. M'he equivocat i he arribat a una esglèsia (molt maca) però sense ni una ànima :) Per sort, continuant per la muntanya he pogut arribar al camí que pujava fins al Belvedere (el meu objectiu original :P). M'ha tocat tibar de la maleta per unes pujades costerudes, pujar-la unes quantes escales i després de gaudir de les vistes i el bosc, tornar a baixar pels camíns jeje. Visca la maleta 4x4!





















Quan he arribat de nou als carrers, m'he adonat que anava força just per no perdre l'autobús. He apretat el pas i quan arribava a la parada, he vist passar un autobús. Ràpidament he pensat que era el meu i l'acabava de perdre. El millor ha estat que quan he arribat on em va deixar l'autobús al venir, no he trobat la parada en direcció contrària! Per sort, els alemanys, que són organitzats, havien penjat un mapa amb la nova ubicació (havia de tornar enrere un parell de cantonades). He baixat ràpidament i m'he endut una gran alegria quan al arribar a la parada, em sobraven 4 minuts jajaj com he ajustat :P Sinó, m'hagués tocat esperar 30 minuts a Aachen i quasi 1 hora per la combinació de Maastricht cap a l'aeroport :S


Hem retornat amb la posta de sol, i amb més trànsit que el diumenge quan vaig fer aquest recorregut. Al arribar a l'estació d'autobusos, tocava esperar 10 minuts l'altre enllaç cap a l'aeroport i fèia força fred. Allà m'he trobat a uns quants passatgers del meu vol (catalans que van venir diumenge amb mi) xD Tot ha sortit rodó, i de nou el conductor d'autobús m'ha cobrat el mateix (4 euros fins l'aeroport). Se m'ha fet curiós que el trajecte entre ciutats costi 5,50€ i els 4 o 5 km fins l'aeroport ja valguin 4 euros jeje. És el negoci!























Un cop a l'aeroport, he vist que pesaven maletes, però com que just després hi havia el control policial, he provat de passar amb 2 bosses (la maleta i la motxilla amb el material informàtic) a veure si no s'adonaven. Jo crec que entre que he amagat la motxilla a la part més allunyada de la dona, i que era dels pocs passatgers amb els que no s'havia de barallar per dur més de 10 kg (només 7,5 kg), no m'ha dit res xDD La majoria de gent se la juga molt, maletes que no compleixen les mesures i que van a rebentar, i després es queixen de Ryanair, no ho entenc!! A partir d'aquí, tot ha anat perfectament fins a casa (sala d'espera tranquil, la gent nerviosa i fent cua per pujar a l'avió, vol a l'hora i recollida per part dels pares). Només comentaré que m'he equivocat al triar seient. He vist una parella jove i una madura, i he optat per deixar més espai als de més edat i seure amb els joves. Greu error! El noi, només enlairar-nos, ens ha fet aixecar a tots per anar al lavabo; després cap dels dos pujaven les safates ni apagaven l'iPod i per acabar-ho d'adobar, quan ja aterràvem i ja havien passat preguntant si algú volia menjar, el noi ha decidit demanar una "cheese-hamburger". Primer no li volien fer, però el negoci és el negoci i li han dit que si no li fèia res menjar-se-la mentre aterràvem, que li farien. Aaiaia, vaia tela :)






















A part d'aquestes petits anècdotes viatgeres, com que no havia d'esperar maletes i teniem el cotxe a la porta, hem retornat a casa cap a les 00h. Cansat però amb una altra bonica experiència a les esquenes.

Bona nit,

L'Avi Salmó des de la meva habitació, Terrassa

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge: https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/YESMeetingAachen32011#


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger