Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 11 d’agost del 2011

11/08/2011 - Dia de ciutats -


Després de dos dies matinant molt, avui tocava una mica de treva. Al matí hem conduit menys de 30 minuts fins a Basilea. La ciutat és petita i es pot recòrrer ràpid caminant. Tampoc té uns monuments espectaculars però la Catedral i el seu mirador del riu són molt macos. A més, el seu casc antic també té detalls interessants per passejar tranquilament. Un cop hem vist tot el que hi havia de més rellevància, hem comprat un pà local per l'hora de dinar, i hem baixat fins a la ciutat de Neuchatel a menjar.




























Allà, a la vora del llac ens hem fet els nostres entrepans. Hem muntant la zona de pícnic amb els nostres embotits, els pans i la navalla per preparar-ho tot jeje. Fèia força calor així que hem decidit passejar per la vora del llac i hem trobat mobiliari urbà fet per a gegants (igual que ens va passar al Sud-Oest d'Alemanya). No hem pogut evitar enfilar-nos i fer-nos les fotografies pertinents xD Després ens hem acostat passejant al centre per veure la plaça principal i l'edifici del teatre. Com que hem vist que no hi havia gaire cosa més, hem aprofitat per acabar la ruta a Berna.































El trajecte era curt i un cop a la capital del país, hem aparcat al pàrquing del Casino i hem sortit just a la plaça on hi ha el Banc
Nacional (és a dir el banc suïs, on hi ha pasta en resum jeje). Avui dijous, és el dia en que totes les tendes tanquen més tard i almenys hi havia més vida als carrers. A més, hi havia un festival d'actuacions al carrer, on cada artista té assignat lloc i hora per tocar. L'ajuntament no els paga res sinó que es queden tot el que recullin del públic més un percentatge del que es recapti per la venda dels programes. M'ha semblat curiós el sistema almenys! Hem visitat tot el casc antic i hem baixat fins al recinte dels óssos bruns (símbol de la ciutat). Realment són uns animals excepcionals i els han deixat tot el recinte molt ben arreglat!





















Després ens hem separat en dos eq
uips per visitar diverses parts del casc antic i aprofitar per mirar una mica les tendes originals que anàvem trobant. En aquesta ciutat, cal destacar que han aprofitat tots els soterranis per fer-hi tendes, algunes amb entrades divertides (amb tobogan per exemple jeje). Poc a poc s'ha anat animant l'ambient al carrer i hi havia força actuacions. Hem aprofitat per buscar possibles llocs per sopar i hem trobat un restaurant amb terrassa que oferia un menú a preu tancat (cosa extranya).



































A l'hora acordada ens hem reunit de nou amb els pares i hem anat a sopar on hem dit nosaltres (ells no han trobat res millor jeje). La veritat és que hem menjat molt bé tot gaudint de l'ambient dels carrers i a l'aire lliure! Després, de camí al cotxe encara hem pogut constatar que el ritme d'assistència de gent anava creixent! Hi havia cues a totes les petites carpes que oferien coses de menjar jeje. Un cop al cotxe, sortida tranquila de la ciutat i cap a Egerkingen, que toca descansar per demà (dia llarg de cotxe al matí).


































Bona nit,

L'
Avi Salmó des de l'Hotel Mövenpick, Egerkingen

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesASuissa82011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger