Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 9 d’octubre del 2011

09/10/2011 - Duatló d'Alta Muntanya de Queralbs -


No vaig poder apuntar-me a la segona cursa del circuit que es realitzava a Vilallonga de Ter per dos motius. En primer lloc em vaig veure justet de forces perquè durant les dues setmanes després de Laspaúles no vaig entrenar quasi res; i en segon lloc, l'avís meteorològic de pluja no va ajudar a atrevir-me a anar tan lluny per a res (o per patir massa). Al final no sé si va ser acertat o no, però la cursa va estar passada per fang.

La cursa que no volia perdonar era la de Núria. Organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa, va ser la que em va motivar a provar això de les duatlons d'alta muntanya aquest any. Vull deixar constància de que trobo abusiu el preu de la inscripció, ara bé si cada any som més els que ens hi apuntem, per l'organització és fàcil prendre la decisió. I es que suposo que l'entorn mític del Puigmal i tota la vall de Núria, atrau a molts corredors (jo m'hi incloc).



En aquesta ocasió no he pogut enganyar a l'Astrid per acompanyar-me ja que no tenia masses opcions per fer coses mentre esperava a que jo acabés (amb una previsió de 4h:30', entenc que pot ser avorrit). Així que vaig pujar ahir tarda jo sol fins a Queralbs a recollir el dorsal i escoltar el "briefing". Em va costar una mica aparcar a la zona de l'Alberg, però finalment vaig entrar a l'explicació a temps. Ens van avisar que si hi havia molt vent no podríen preparar avituallament a dalt del Puigmal, i que per tant, havíem de tenir en compte aquella possibilitat per anar equipats auto-suficientment fins al Santuari de Núria. Remarco aquest detall perquè aquest matí abans de la sortida han confirmat aquest fet per altaveus i encara hi havia gent queixant-se a l'arribada de que no havia trobat menjar i beguda a dalt del Puigmal (la gent no escolta).
















Bé, al que anàvem, vaig trobar un bon allotjament a Campdevànol (una mica més avall de Ribes de Freser) així que he dormit allà i fins i tot m'han preparat un esmorzar-pícnic per endur-me aquest matí, ja que he abandonat l'hotel a les 7h. Aproximadament a un quart de vuit entrava al caòtic pàrquing de la zona de l'alberg. Els matinadors hem tingut premi i hem pogut aparcar sense problema (la gent que ha arribat justa no tenia lloc, s'ha trobat atrapada o coses per l'estil). El meu problema ha estat un altre, no portava frontal i encara era fosc, així que m'ha costat una mica preparar-ho tot jaja (nota mental pel proper cop).





















Un cop amb tota l'equipació preparada, encara he hagut de remuntar 1 km en bici fins a Queralbs que ja m'ha servit d'escalfament. És espectacular la quantitat de corredors que ens hem trobat a la plaça del poble. Per sort, al arribar d'hora, he quedat prou al davant i no m'he trobat cap embut a la primera rampa (duríssima per cert jeje). En aquesta duatló estava tranquil perquè el tram de BTT el coneixia i no té cap mena de dificultat tècnica ni corriol, és tot pista (de grava molt xunga quan baixes). Això sí, el primer tram són 11 km de pujada constant (> 8% de mitjana) amb un desnivell acumulat de quasi 1000 metres. He fet aquest tram en 1h26'55'' acabant en la posició 408.

Després a la transició he agafat forces menjant i bebent una mica, i cap amunt. Aquí no hi havia tram per córrer ja que els primers 5 Km eren de pujada directa al cim del Puigmal (> 2900 m.). He agafat un bon ritme i quan podia he anat fent trams de cursa. Fèia molt vent al llarg de tota la pujada i això ens ha deixat a tots tocats. Costava avançar i fins i tot alguna ratxa et tirava enrera. Jo he pogut fer els 800 metres de desnivell en uns 45 minuts aproximadament. Llavors ha començat la part més divertida, m'he llençat muntanya avall saltant de pedra en pedra i aprofitant la meva tècnica de surfejar tarteres jeje. Aquí he adelantat a moltíssima gent i he arrossegat un crack que venia darrera meu i que m'ha seguit fins que ha vist que anava massa lent per ell i m'ha passat tot fuat.
















Aproximadament al Km 9 hem arribat al Santuari de Núria, amb força públic i un bon avituallament. Les cames ja em fèien mal per tot arreu i encara quedava la trampa de la duatló. El retorn fins a Fontalba (on hem deixat les bicis). Aquest tram té un desnivell positiu de gairebé 200 metres que cal pujar i després baixar. Se m'ha fet força llarg i el cos ja tirava més per inèrcia que per força. Al final, quan ja he divisat la zona de Fontalba, sabia que podia fer el darrer esforç perquè tot el tram de BTT que quedava fèia baixada i si volia podia no pedalar res jeje. Al final he fet el tram a peu (14 Km) en 2h32'35'' acabant en la posició 251 d'aquest sector.

Abans de pujar-me a la bici, m'he assegurat que no em deixava res (motxilla, casc i beguda) i cap avall. Com que no m'hi jugava res, i la pista està plena de pedres, no he arriscat gens i m'he dedicat a deixar la bicicleta fluir, gairebé sense pedalar. M'he trobat moltíssima gent punxada a peu de carretera (per anar massa ràpid) i fins i tot una caiguda (sense conseqüències greus per sort). Aquí he perdut algunes posicions amb la gent més llençada, però per mi el més important ha estat arribar a la zona d'asfalt final (ja em fèien mal els canells de tanta pedra) i acabar la cursa ben content!! Darrer tram d'11 Km de baixada en 22'59'' en la posició 360.
















El temps total ha estat de 4h22'29'', sense dubte l'exercici físic més llarg que he realitzat fins ara! Ja només mancava anar a la plaça del poble a recuperar energies menjant i bebent mentre fèia estiraments. La pega d'anar als llocs sense coneguts és que al final estàs sol jeje. Al cap d'una estona, he enfilat el darrer tram de baixada fins al cotxe, he muntat el porta-bicis i cap a casa a dinar! M'ho he passat molt bé en aquesta duatló que tenia tantes ganes de fer. L'any vinent veurem si puc repetir!

Tram 1 (BTT): 11 Km (900 mD+) en 1h26'55'' (posició 408 de 576)
Tram 2 (Running): 14 Km (1000 mD+) en 2h32'35'' (posició 251 de 576)
Tram 3 (BTT): 11 Km (tot baixada) en 22'59'' (posició 360 de 576)

Temps final: 4h22'29'' (posició 329 de 576 finishers)

L'Avi Salmó escoltant "It Girl" de Jason Derulo

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/DuatloAltaMuntanyaANuria102011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger