Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 21 d’agost del 2011

21/08/2011 - Duatló d'Alta Muntanya de Lespaúles -


Recordo que fa uns anys, mirant avorrit els diferents canals televisius, vaig trobar un programa d'esports a la natura on hi fèien un petit resum de la Duatló de Núria. En aquella ocasió, un desconegut Kilian Jornet, probablement encara menor d'edat, va adjudicar-se la cursa contra tot pronòstic. Vaig veure les imatges i em van encantar els paisatges i tot el que envolta fer una cursa d'aquest estil a més de 2000 metres d'altitud.

Per això, aquest any en que he entrenat prou bé el tema de la cursa i la bicicleta em vaig proposar participar al circuit "Nutrisport XM Duathlon Series by Buff 2011", que es composa de 3 Duatlons d'Alta Muntanya amb trams per sobre dels 2000 metres d'alçada. Sabent que em seria difícil entrenar de forma correcta per aquests esdeveniments, vaig decidir apuntar-me només a la primera, provar i veure què fèia després. Les dates m'anaven perfecte amb les vacances que ja havia reservat amb els meus pares, així que avui, només uns dies després d'haver tornat de Suïssa he fet la meva primera prova.

Com que aquesta població es troba en ple Pirineu, just a la banda d'Osca que contacta amb Pont de Suert, vam decidir amb l'Astrid de marxar ahir i fer nit a Pont de Suert. Així jo sortia més descansat i ella també s'apuntava al cap de setmana. D'aquesta forma, ahir per la tarda vam anar a la xerrada o "briefing" sobre la cursa, on ens van explicar una mica el circuit i vam recollir els dorsals. Vaig pactar amb l'Astrid que jo aniria a la cursa i ella m'esperava tranquilament a la piscina municipal de Pont de Suert, així no se li faria tan pesat!
















Dit i fet, jo m'he llevat ben d'hora aquest matí i he sortit a carregar la bicicleta al cotxe. Mentre ho fèia ha sortit un grup de personatges que deixaven una festa i anaven força perjudicats. Segurament tots dos grups hem pensat el mateix dels altres: què foten aquests a aquestes hores llevats? Jejej.

Un cop a Laspaúles, he començat a escalfar. En aquest tipus de duatlons normalment es surt amb la bicicleta realitzant un tram d'uns 10-12 Km amb cert desnivell força constant per arribar a la zona de transició. Després es realitza el tram a peu, on s'acostuma a pujar algun cim o cims abans de baixar de nou a per la bicicleta i encaminar-se de baixada cap a la població inicial.

















Bé, en cas de la cursa d'avui, jo he deixat passar a molta gent durant el petit tram neutralitzat en bici (per evitar caigudes a la sortida) i m'he dedicat a pujar a ritme per no perdre massa temps. La pujada m'ha semblat còmode i adaptada a les meves característiques, amb pujades dures però no molt llargues i amb descansos (rotllo tobogán). Al final he superat els primers 10 km (400 mD+) en la posició 77 amb un temps de 52'10''. A la Collada de Tucarroya ens han fet deixar les bicis i començava la cursa a peu. Aquesta és la meva part favorita però mai n'havia fet cap amb un desnivell tan fort (850 mD+) en 10 km.

El primer tram per corriols era força pla i podies agafar ritme. Aquí he adelantat unes quantes posicions i aproximadament al Km 13 ens han fet girar quasi 180º per encarar la paret cap al cim. S'ha acabat el córrer i ha començat l'etapa de caminar. Tots em hagut de fer el mateix així que he decidit posar un ritme constant i no ofergar-me. Fèia moltíssima calor, i això que era prou d'hora. Al llarg de la pujada he anat passant gent i fins i tot algun que em demanava aigua (no hi havia avituallament fins al primer cim). Jo he seguit un veterà (que són els que mantenen millor el ritme) i l'he pogut seguir fins gairebé el cim. Allà ja se m'ha escapat i he fet la baixada sol amb un grupet a darrera. Les vistes durant la pujada han estat genials i m'he aturat a fer alguna fotografia perquè a la baixada no hi havia temps jeje.

















La primera trampa de la prova és que quan ja et pensaves que tot el que venia era baixada, encara et fèien remuntar de nou un segon pic (això m'ha destrossat els quàdriceps). A partir d'allà si que era una baixada constant entre prats d'herba seca (he caigut dos cops patinant). Haig de confesar que els 3 km baixant se m'han fet llargs fins i tot quan ja vèia la zona de transició de la Collada de Tucarroya. Aquest tram l'he fet en 1h51'01'' acabant en la posició 56, que no està gens malament.

Ara venia la pitjor part per mi, la baixada en BTT. La temperatura ja era d'uns 30º i el cos m'estava transpirant al màxim. Els primers quilòmetres de baixada eren per pista i no he tingut problemes per mantenir un ritme, però tan bon punt ens han fet anar per trialeres i corriols, he hagut de baixar de la bici perquè eren massa tècnics. Realment el que m'ha deixat totalment K.O. ha estat una rampa-tartera de grava que he hagut de pujar arrossegant la bici ja sense forces (em pensava que no arribava a dalt). Entre la calor i l'esforç (ja portàvem més de 3 hores d'exercici), se m'ha fet eterna. Per acabar-ho d'adobar, quan empalmaves al tram d'asfalt, encara quedaven uns 500 metres de pujada que he fet amb el "molinet" posat a fondo i mirant al terra perquè ja no tenia forces per a res. Aquest tram l'he fet en 40'11'', en la posició 82.
















Almenys, al arribar a meta teníem a la nostra disposició la piscina del càmping local i m'ha vingut de perles per recuperar el cos del sobre-escalfament. Estic molt content d'haver finalitzat la prova més dura que he fet fins al moment amb diferència (només cal dir que hi havia 150 inscrits i han finalitzat només 114)! En total han estat 3h23'22'' d'esforç titànic.

Al cap d'uns minuts de relax a la piscina, m'he canviat i he anat a posar la bicicleta al cotxe per tornar a Pont de Suert i reunir-me amb l'Astrid. M'ha costat trobar la piscina municipal perquè està ben amagada, però almenys he pogut aparcar el cotxe de forma que no havia de desmuntar el porta-bicis. Hem estat una estona banyant-nos abans d'anar a dinar i tornar per passar la tarda al solet! Un cap de setmana ben complet per acabar les vacances!

Tram 1 (BTT): 10 Km (400 mD+) en 52'10'' (posició 77 de 114)
Tram 2 (Running): 10 km (850 mD+) en 1h51'01'' (posició 56 de 114)
Tram 3 (BTT): 10 Km (200 mD+) en 40'11'' (posició 82 de 114)

Temps Total: 3h23'22'' (posició 77 de 114 finishers)

L'Avi Salmó escoltant "Rather die young" de la Beyoncé

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/DuatloAltaMuntanyaALaspaules82011

dimecres, 17 d’agost del 2011

17/08/2011 - Salvats pel canvi i hogar dulce hogar -


El viatge s'ha acabat avui! En vista de l'evolució negativa de la relació euro/franc suís, no sabíem quant ens costaria l'habitació al final. Al llarg de la setmana vam arribar a igualar l'euro amb el franc, el qual era horrible per nosaltres xD Al final, quan hem anat a pagar avui l'hotel seguia tenint una conversió dolenta (però molt millor que qualsevol altre dia), però li he dit que no em fés la conversió ella sinó el nostre banc (que sempre serà millor). Al final hem tingut sort i tot i només pujarà una mica més del previst a la reserva!
















Amb la maleta feta d'ahir, hem tornat a fer el tetris al maleter del cotxe i hem posat rumb a Ginebra, la darrera ciutat gran que ens quedava per veure! Hem aparcat al costat del centre històric i ens hem acostat a veure la Catedral de San Pere. La resta del passeig ha estat buscant on comprar els regals alimenticis (xocolates i derivats). Hi havia algunes zones en obres, però la resta es vèia amb força més moviment (per algo és una ciutat important del país). En quant a atraccions turístiques, hem gaudit d'algunes torres del rellotge i antigues portes d'entrada a la ciutat amurallada, acabant la visita al Jet d'Eau, el gèiser d'aigua famós de la ciutat.






















Al final, per evitar que es fés més tard, hem fet un late-esmorzar/early-lunch i així podíem fer un bon tros de cotxe seguit. Hem deixat enrera Suïssa, i aprofitant que a França es pot anar una mica més ràpid, de seguida hem anat fent via cap al sud-oest. A mitja tarda ens hem aturat en una àrea de servei que no recordo i hem obert un dels paquets de galetes de xocolata que havíem comprat i no havíem guardat en nevera per manca d'espai...les fotos parlen per sí soles, estava tot desfet xDD





















Amb alegria, bona música i decidint si arribaríem amb el mateix dipòsit fins a Catalunya, hem anat fent trajecte. Al final, ens ha aguantat el cotxe fins a la Jonquera, on hem tornat a posar benzina a preu local jaja i cap a Sabadell a deixar l'Astrid. Un bonic viatge, molt complet i amb un temps perfecte :) Al setembre la darrera setmana de vacances!



















L'Avi Salmó des de la meva habitació, Terrassa

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesASuissa82011


dimarts, 16 d’agost del 2011

16/08/2011 - Lausanne i Castell de Chillon sopant creps a Friburg -


Les vacances s'acaben. Avui ha estat el darrer dia complet a terres suïsses i ens quedava la última excursió cap a l'oest. Després d'esmorzar hem agafat el cotxe i hem sortit cap a Lausanne per autopista. Abans d'entrar a la ciutat, jo em volia acostar a una població propera que té un castell impressionant (Vufflens). El viatge extra ha valgut la pena, era imponent! Això sí, hem agafat un petit accident i hem fet 15 minutets de cua xD















Després, el trajecte fins a Lausanne ha estat còmode i un cop a la ciutat (molt gran per cert) hem intentat aparcar aprop del centre sense massa èxit. Avui no l'hem encertat massa amb el pàrquing jaja però bé tampoc estàvem lluny.



















Primer hem passejat pel boulevard on es troba el primer rascacels de Suïssa (la Torre Bel-Air), que amb 50 pisos va ser l'atracció del país durant uns quants anys. Després ja hem entrat al centre a la Plaça de la Palud (amb estàtua de la Justicia) i pujat per les escales cobertes fins la Catedral. Si algo té Lausanne és que al centre tots els carrers pugen o baixen, hi ha poca zona plana jeje. L'edifici de la Catedral és força imponent i té bones vistes de tota la ciutat. Ja que erem força amunt, ens hem acostat al Castell de Santa Maria (mirador oficial) i de baixada hem buscat algunes tendes per comprar detallets.


















A l'hora de dinar, hem fet una excepció i hem menjat al McDonalds que estava al costat del pàrquing jejej. De tant en tant bé de gust un menjar una mica "guarrillo". Després de dinar, amb moltíssima calor, hem anat fins a Montreux a veure el Castell de Chillon. Molt interessant la visita, i si es fa a les hores de màxima calor, molt millor. Tenen molt ben organitzada la visita amb un fulletó amb explicacions de cada sala i tot ben ordenat. Hem passejat aprenent una mica d'història durant un parell d'hores i a tots ens ha agradat molt (ja que paguem una visita, almenys que estigui bé xD).















Ja era mitja tarda, així que hem anat a Montreux ciutat a passejar una mica. Aquí ens hem separat en dos grups però de seguida hem vist que el poble no donava per més i ens hem trucat per retrobar-nos. Cal destacar el monument a Freddy Mercury, que va viure molts anys aquí buscant tranquilitat. I per tota la zona abunden les vinyes plantades en terrasses aprofitant les vessants de les muntanyes al voltant del llac (són Patrimoni de la Humanitat també). Ja només quedava anar a la darrera parada del dia, Friburg.


































Aquesta ciutat, ja sigui perquè era tard o estàvem cansats, no ens ha agradat tant. Tot força mort i amb un únic carrer principal arreglat que baixava molt fins a l'ajuntament i la zona de la Catedral. Un cop hem fet una volta, hem decidit buscar on sopar perquè teníem gana xD Aquí almenys l'hem encertat molt, perquè l'Astrid ha vist una creperia i tots hem estat d'acord en sopar allà. Preus econòmics i creps boníssims, però el que cal destacar és que la carta estava enganxada a llibres de contes i fàbules locals jeje ens ha fet molta gràcia!



















Després de sopar hem anat directament al pàrquing del cotxe i el GPS ens ha fet donar unes voltes extranyes perquè ens volíem acostar al riu i ens ha portat per una mena d'urbanització. Al final, hem desistit de riu i hem tornat pel camí normal xD No estàvem lluny de l'hotel, així que de seguida ens hem pogut dutxar i ara a agafar forces per tornar demà cap a casa amb parada a Ginebra inclosa :P





































L'Avi Salmó des de l'Hotel Mövenpick, Egerkingen

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesASuissa82011



dilluns, 15 d’agost del 2011

15/08/2011 - Suïssa a la italiana -


Sisé dia complet al país helvètic ja! Ens hem dirigit cap al sud per buscar la zona més italiana de Suïssa. Era un viatge llarg però bàsicament per autopista així que no hem tingut més entrebancs que una mena de boira amenaçadora de pluja fins al port de St. Gottard. Jo volia fer el port amb el cotxe perquè hi ha molt bones vistes, però en vista de la meteorologia, hem atravessat la serralada pel túnel de l'autopista xD






















Així a mig matí hem arribat a Bellinzona, una ciutat que té com a principal característica la presència de 3 castells diferents. Hem aparcat gratuïtament (també és festa el dia 15 d'agost aquí) i hem passejat pel casc antic (molt maco) per trobar l'oficina d'informació. Un cop amb un parell de plànols de la ciutat, hem pujat fins al castell central des d'on es tenen bones vistes dels altres dos edificis, i a més es pot recórrer la muralla tant per la superfície com per l'interior (m'ha recordat a un mini-golf gegant tota la superfície xD). Al final hem recorregut tota la muralla fins al final, on hem baixat a la part baixa de la ciutat i retornat fins al cotxe!






































Les següents aturades previstes eren Ascona i Locarno, dues ciutats que es troben de costat. Primer hem anat a Ascona, on hem passejat pel bonic casc antic amb carrers estrets però ben conservats. De totes formes, el més interessant d'aquesta ciutat és el passeig marítim al costat del llac, on hem acabat dinant un plat. Avui al que han colat un gol important ha estat al meu pare, que li han portat un plat d'espaguettis petit que realment era microscòpic xDD
























Un cop de nou amb energies, hem anat fins a Locarno pujant directament en cotxe fins a la seva principal atracció: l'esglèsia de Santa Madonna del Sasso. És un complex eclesiàstic molt bonic que es troba ubicat en un petit turó amb unes vistes de la ciutat amb el llac. La pega és que estava en obres i la façana principal i el seu interior no es podia visitar, així que ens hem dedicat a veure l'exterior i baixar al poble. Allà resulta que s'hi està cel·lebrant un festival de cinema i tenien tota la plaça principal plena de cadires. Fèia força calor així que hem passejat una estona fins la vora del llac i des d'allà es vèia l'ascensió a peu fins la Santa Madonna (una pujada d'escales amb diferents capelles per aturar-te a resar xD).























Ja només ens faltava baixar una mica més al sud per anar a Lugano (seu d'uns jocs olímpics d'hivern). Abans d'entrar a la ciutat hem decidit pujar en cotxe fins al Monte Bre, des d'on suposadament hi havia unes grans vistes. Al arribar a dalt, hem vist que hi havia un munt d'escales que pujaven i per evitar esforços inútils, les he fet jo corrents mentre ells m'esperaven a baix. Era una bona pujada, i al arribar a dalt tampoc es vèia tanta cosa (és el que té tenir tants arbres a tot arreu jaja). Així que he baixat corrents de nou i hem decidit baixar poc a poc en cotxe i parar on havíem vist bones vistes tot pujant.


























A Lugano ciutat, hem aparcat com els campions, al passeig marítim ja que amb les diverses flors al cul que portem al cotxe, sempre trobem bons llocs :P Avui, al ser festiu estava tot força tancat però seguia la tònica de les ciutats mitjanes de Suïssa: un centre històric petit ben arreglat per passejar i alguna eslgèsia a visitar. Això sí, hi havia força oferta gastronòmica i a uns preus molt més econòmics (suposo que compren les coses a Itàlia). Així que hem aprofitat per sopar carn sense que ens deixèssin secs de diners jeje. Després d'un petit passeig nocturn per veure el gèiser d'aigua que tenen també aquí (no només n'hi ha un a Ginebra), hem agafat autopista i directament cap a l'hotel. Avui hem arribat una mica més tard però no s'ha fet molt pesada la tornada :)



















L'Avi Salmó des de l'Hotel Mövenpick, Egerkingen

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VacancesASuissa82011


Arxiu del diari

Sobre el viatger