Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 26 de maig del 2012

26/05/2012 - SETAC Berlin -


- Dia 7 -

Després de la caminada d'ahir, avui les cames pesaven una mica. No enganyaré a ningú. De totes formes tenia un objectiu. Volia anar fins Spandau a veure les úniques restes post-medievals que queden per la zona.


Per sort, el fet de que les ciutats actuals hagin crescut tant és que han integrat el que abans ere pobles totalment independents, i per tant podia arribar a Spandau en metro! He baixat a la parada de la ciutadella per visitar-la. És curiós perquè el bastió té una forma romboide amb cada una de les puntes en forma de pica. Només està comunicada amb terra per un pont i l'altre accés és marítim (això ho he vist durant la visita). Per tant es troba molt ben protegida i per això va ser usada com a presó per alguns nazis capturats després del final de la II Guerra Mundial.


Cobraven entrada però al ser estudiant (permanent jeje) m'ha costat 2 euros i mig. La visita no és que tingui gran cosa. El més interessant és el museu històric de la ciutat i del bastió, així com l'ascens a la torre medieval que encara es conserva. Les escales són totes de fusta i vas fent un recorregut curiós perquè primer puges en espiral pel centre de la torre i després acabes fent-ho resseguint les parets de la torre per acabar sortint a l'exterior amb una escala central!


La resta de la visita consisteix en passejar per les muralles i tens els edificis de diferents èpoques als teus peus. Sí, es conserven diferents zones de cadascún dels segles o períodes històrics (des de la torre del S. XVI fins als edificis del S. XIX). Amb la visita al museu queda tot força clar ja que hi ha maquetes de tot tipus. A la cara nord s'hi troba un petit port per on es podia accedir a la ciutadella en barques petites. Només té dues entrades minúscules així que suposo que servia com a protecció addicional.


Quan he acabat la visita he baixat caminant fins al casc antic de la ciutat. Es troba situat en una mena d'illa, i a part de restes de l'antiga muralla, el més interessant és el carrer principal que baixa fins al mercat i l'ajuntament. Com que era força d'hora, m'he assegut una estona al costat d'una font extranya que canalitzava l'aigua. Finalment, he optat per acostar-me a l'oficina de turisme, agafar un petit mapa i fer la ruta per tots els punts recomanats (coses poc importants). Així he fet temps per dinar i com que hi havia mercat, tenia vàries opcions. Al final, per variar una mica he agafat peix fregit amb patates i entrepà de peix fregit (algo semblant al "Bocatacalamares") i fruita (molt barata per cert).



Després de descansar una estona a la fresca del riu veient passar vaixells gegants i molt, molt plans (transport) he decidit anar al metro i tornar cap a Berlin centre. Al final he vist que si tornava en tren m'anava millor per passejar per la zona del Tiergarten que no havia vist. He baixat a Bellevue, on hi ha la residència del canciller alemany (en aquest cas la Senyora Merckel) i he anat fins la Columna de la Victòria un altre cop. Tenia temps i he aprofitat per entrar dins de la plaça (s'ha d'atravessar per sota terra). D'allà he passejat per la zona nord del parc per veure el bonic edifici de la Casa de les Cultures del Món mentre escoltava música de campanes del carrilló (s'ha estat 2 hores sonant com a mínim jeje).



Per acabar el passeig, m'he assegut una estona davant del Parlament (Reichstag), amb la seva cúpula de vidre feta per Norman Foster. Amb els meus pares va ser impossible accedir-hi per les cues, i aquest cop m'ha extranyat no veure gent al carrer. Quan m'hi he acostat, resulta que ara compres l'entrada per Internet i ja tries l'hora d'entrada. Així no hi ha cues (és perfecte, i ja ho sé pel proper cop jeje). Com que estava cansat, m'he assegut en un banc a berenar i he pogut grabar un video de l'adaptació urbana dels corbs (coloms a Alemanya). Resulta que he vist una brossa amb moltes bosses de menjar llençades pel voltant i m'extranyava que la gent fós tan guarra. Després d'esperar uns minuts, s'ha acostat un corb, s'ha enfilat a la brossa i amb el bec ha tret una bossa de McDonalds. L'ha llençat a terra, l'ha trencat i ha extret un tros de formatge que hi havia enganxat en un plàstic. M'ha impressionat i he preparat la càmera per si repetia l'operació. He tingut sort i he aconseguit un bon video. Per sort, després ha vist un ratolí i l'ha caçat, suposo que li anirà millor per la seva dieta xDD



Com que tota la zona cèntrica ja l'havia vist, m'he dedicat a passejar comprovant la diferència de gent que hi havia un dissabte en relació a un dia entre setmana. M'he acostat fins la Porta de Brandemburg, tot el passeig de Unter den Linden, la Plaça de Bebel, la Catedral i avui m'he enfilat cap a la illa dels museus. Allà hi havia un mercat a l'aire lliure i li he comprat uns discs en vinil de música clàssica per l'Anna. He baixat fins la Plaça de Karl-Marx, l'Ajuntament Vermell, Font de Neptú, l'esglèsia de Sta. Maria, la Torre de la Televisió, etc. Tenia pensat acabar la jornada al barri de St. Nikolai, que té pinta de ser molt antic però és tot reconstruït. És la última regió que em faltava per visitar però es fa molt ràpid ja que només hi ha l'esglèsia de St. Nikolai, una escultura de Sant Jordi i unes quantes façanes curioses.

 

Com sempre, he aprofitat per descansar una estona i quan he vist que ja podia començar a sopar, he fet un passeig buscant un menjar concret. Avui volia tastar un plat típic de carn al forn amb acompanyament que porto dies veient a les taules. Al final l'he trobat en un restaurant que tenia una terrasseta ben mona. He sopat una de les millors potes de porc al forn (rotllo codillo) que he menjat mai. Estava al seu punt just i tenia un gust brutal (això sí, el Sauerkreut l'he deixat com sempre jeje). Quan he marxat, s'iniciaven unes tímides gotes de pluja però no fèia pinta de ploure intensament.



M'ha costat trobar l'entrada de metro que volia (i he recordat que amb els meus pares ens va passar exactament igual!!), però de seguida m'he plantat a l'hotel per descansar. Al final he decidit que demà em llevaré una mica més d'hora per fer un petit entrenament seguint el recorregut del mur des de la East Side Gallery fins a Postdammer Platz (aniré en metro i tornaré corrent). Així tinc temps de tornar abans de les 12 a recollir la maleta i fer el check-out abans de marxar cap a l'aeroport!

Amb ganes de tornar a caseta :)

L'Avi Salmó des de l'hotel NH Berlin City West, Berlin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger