Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 26 d’abril del 2012

26/04/2012 - Memoirs of a Geisha (Arthur Golden) -


Títol original: Memoirs of a Geisha
Editorial: Vintage
Any: 1998
Nº de Pàgines: 428




Aquest cop tocava un viatge exòtic, cap a terres llunyanes. I és que aquesta obra, que va agafar el seu màxim esplendor de reconeixement gràcies a una gran pel·licula adaptació, m'ha portat a reviure la societat japonesa pre i post II Guerra Mundial. Haig de reconèixer que era el segon cop que intentava llegir aquest llibre en anglès després d'uns quants anys. Ara crec que tinc prou nivell per assolir qualsevol tipus de llibre per fi. Bé, en aquesta ocasió, el viatge comença amb la nostra protagonista Chiyo vivint dins d'una gran pobresa en una petita localitat costanera amb la seva germana, la seva mare malalta i el seu pare pràcticament amb recursos per la subsistència. A partir d'aquest inici, acaba sent venuda a una "Okiya" de Gion gràcies a la seva bellesa. Allà és on es desenvolupa el 90% de la història.

Poc a poc ens detalla com vivien les Geishes de la época i quins sacrificis havien de fer per senzillament entretenir els clients. La desgràcia cau sobre la nostra protagonista al trobar-se dins de la mateixa casa que una de les Geishes més famoses del moment: Hatsumomo. Aquesta, plena de maldat, no para de fer-li la vida impossible fins al punt que la Chiyo es veu destrossada mentalment i intenta fugir. No ho aconsegueix i per tant les represalies encara són més grans fins que aconsegueix que una altra Geisha li faci de "germana". Aquí entra en escena l'altre gran personatge: la Mameha. Arran d'aquesta unió, beneficiosa per ambdues parts, la vida de la nostra protagonista millora substancialment. De totes formes, els aconteixements històrics aniran portant la història cap a una realitat ben dura: l'efecte de la II Guerra Mundial al territori japonès! La part final del llibre ens descriu, a través de la Chiyo, com va ser la vida per molta gent i com, en el seu cas, va tenir sort d'haver fet bons contactes mentre treballava.

En general, no m'ha apassionat el viatge però és una bona obra per entendre una mica més algunes parts de la filosofia nipona. Les descripcions històriques estan molt bé, tot i que la temàtica i l'acció de la història, no m'han enganxat massa i se m'ha fet lent (sé que a molta gent li va encantar el llibre/peli, així que hi ha d'haver opinions per a tothom jeje). Fins la propera, que ja queda poc per acabar un dels objectius de lectura de l'any :D

L'Avi Salmó escoltant "Summer of 69" de Bryan Adams


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger