Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 18 de març del 2012

18/03/2012 - II Cursa del Rodal de Sabadell -


Aquest matí tocava una cursa de muntanya al costat de casa i en un circuit que he pogut entrenar (això sempre ajuda molt). En principi serà la competició més llarga (16 Km) que faré abans de la Marató d'Empuries a finals d'abril! I és que amb els problemes que arrossego a la planta del peu he optat per competir en curses curtes cada dues setmanes (10-20 Km) i fer tirades llargues (20-25 Km) la resta de caps de setmana. Amb això em presentaré a la meva primera marató i veurem com va tot!

El dia es preveia calurós i per tant es podia competir en màniga curta sense problema. Ens hem llevat amb temps amb l'Astrid, per esmorzar una mica i marxar en cotxe fins la zona de la cursa. Després de robotitzar-me al complet (cinturó de pulsacions, rellotge Suunto, foot-pod i iPod), hem sortit i hem arribat a temps per aparcar bé. Uns minuts més tard, la zona d'aparcament era un caos i no hi havia lloc!


La recollida de dorsals i xip ha anat bé tot i que mancava certa senyalització per arribar-hi. A més, ens han donat un xip propi de la cursa que era molt gran i quadrat, i amb les bambes de muntanya Salomon que porto no es podia lligar. Després d'algunes proves, he vist que hi cavia a la llengueta de la bamba i més o menys s'aguantava sense caure (al final ha durat tota la cursa jeje). La única cosa que he trobat a faltar ha estat un petit mapa amb el recorregut final perquè he vist que han canviat la localització de l'arribada posant-la dins de la pista descoberta d'atletisme. L'entorn és molt més maco per acabar corrent sobre la gespa! Amb tot això, tampoc tenia clar des d'on s'havia de sortir, així que preguntant, m'han indicat que la sortida es fèia des del mateix punt: davant la pista coberta d'atletisme. M'he col·locat el dorsal amb la cinta porta-dorsals (ja fa 3 curses que he dit adeu als imperdibles jeje) i a escalfar! Mentre estirava, hem vist amb l'Astrid que fèia força vent perquè s'aixecaven remolins de sorra a la zona del riu Ripoll!
















A l'hora convinguda per la sortida, m'he posicionat dins de les primeres línies de corredors, just a darrera dels dos companys amb que vam formar podi la setmana passada a la cursa de la Igualtat. Ens hem saludat i de seguida s'ha donat el tret de sortida! Ha estat un inici molt net, sense gent amb presses perquè el carrer era molt ample i tothom podia agafar el seu ritme. Això sí, en comptes de fer-nos pujar el carrer asfaltat que ens havia de portar al pont sobre el riu Ripoll, ens han fet girar a mà dreta per creuar la zona de pistes a l'aire lliure i agafar el camí al costat del riu. Tot aquest tram era nou però en definitiva, seguia remuntant el riu Ripoll per la seva banda oest. Aquí ens hem trobat el primer problema, el fort vent que ens donava totalment de cara. Sabia que havia d'agafar grupets per poder estalviar energia, però no em sento gens cómode corrent darrera gent i sense veure bé on trepitjo, així que m'he dedicat a córrer conservant energia però amb pulsacions altes.















En tot aquest tram, he anat seguint al noi que va quedar segon la setmana passada a la cursa de la Igualtat. Se m'ha distanciat uns metres perquè portava un ritme millor que que el meu, però he pensat que a la primera pujada forta m'hi podia acostar així que no li he donat més importància. Així ha estat. El primer ascens era el més llarg i calia posar un ritme que es pogués mantenir. Aquí he deixat enrera el grup que venia amb mi i he anat atrapant a la gent de davant fins adelantar al noi referència (ara sé que es diu Sebas). Al final de la pujada, hi havia el primer avituallament i començava un altre tram més o menys planer picant cap amunt i amb el vent de nou en contra. Ens hem unit el Sebas i jo per anar fent via i recuperant posicions poc a poc. Tenim un ritme de cursa espectacularment semblant tot i que segurament avui anàvem els dos massa fort!

Camí de Togores, el terreny es posava una mica més favorable amb trams de baixada per descansar les cames. Aquí he tret una mica de distància jo i he tibat sabant que encara quedaven 2 trams de pujada intensos. Abans del primer tobogan ens ha adelantat un noi amb uns cascos de música gegants que anava molt ràpid i he intentat seguir-li el ritme pujant. L'hem passat tant el Sebas com jo, però ens ha tornat a adelantar al tram del camí que vé de Castellar. Aquí, m'he dedicat a guardar una mica d'energia perquè faltava una bona baixada camí de la Font de la Torre del Canonge i l'ascens fins la mateixa. Les cames s'han començat a queixar al iniciar l'ascens però calia donar-ho tot perquè la resta seria quasi tot baixada. Amb el Sebas tibant davant meu, hem adelantat uns quants corredors que perdien energia definitivament, i just abans del segon avituallament ens hem trobat al noi dels cascos gegants amb flat. He begut una mica d'aigua per recuperar fluids i cap avall!
















Aquest tram era el més agraït per les cames, quasi tot baixada i només amb alguna rampa puntual. Hem estat parlant amb el Sebas (de fet ens hem presentat en aquest trosset de cursa) i així hem anat junts atrapant corredors fins al riu Ripoll. Ja només faltaven uns 3 km fins l'arribada i li he preguntat si sabia si tornàvem exactament pel mateix trajecte que de pujada. M'ha assegurat que sí i ens hem dedicat a mantenir un ritme molt alt amb l'objectiu d'atrapar corredors solitaris que teníem davant. Finalment al voltant del darrer quilòmetre, ja m'ha dit que si tenia forces, que tirés endavant i així ho he fet. Un final ben fort en el que he millorat unes 4 o 5 posicions ben bones, inclós un doble adelantament a la rampa matadora d'entrada a la zona de pistes. Al arribar a l'estadi, he acabat fent un sprint sobre la gespa per entrar a meta en la posició 37 amb un temps de 1h08'36''! Un temps increïble ja que m'esperava estar al voltant d'1h15'.





















M'he quedat a la zona de boxes recuperant energies i esperant al Sebas, que ha entrat uns segons més tard. Penso que entre els dos ens hem anat obligant a mantenir un ritme fort per no deixar escapar a l'altre, i això ens ha portat a fer un molt bon resultat! M'he reunit amb l'Astrid, i hem anat a la zona de recollida de menudalles. Hi havia cert caos perquè no sabiem on havíem de tornar el xip ni recollir les coses, però al final ens han donat les bosses, la samarreta i algú m'ha dit que la botifarra estava fora de l'estadi. Com que no he vist molt clar on s'havia d'anar, he anat preguntant fins que algú m'ha dit que estaven transportant els entrepans a la zona on ens havien donat les bosses, així que hi he tornat i per fi he aconseguit l'entrepà xD Segon aspecte a millorar de la cursa: tenir-ho tot llest per quan arriben els primers corredors jeje.

















M'he repartit l'entrepà amb l'Astrid mentre fèia els estiraments corresponents i al cap d'una estona hem marxat. Avui celebràvem l'aniversari de la meva germana i calia recollir un pastís, dutxar-se i marxar cap a Terrassa! Una cursa ben maca, en un entorn conegut i amb bons resultats. La llàstima és que m'ha tornat a fer mal la planta del peu dret al refredar-se després de la cursa. Tocarà repós fins al proper entrenament!

Distància real: 15.700 m. (160 mD+)
Temps real: 1h08'36'' (4:22 min/Km)
Posició: 37 de 510 finishers

L'Avi Salmó escoltant "Us against the world" de Coldplay

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/IICursaDelRodalDeSabadell32012 


diumenge, 11 de març del 2012

11/03/2012 - II Cursa per la Igualtat de Sabadell -



Després de la cursa de la setmana passada, dimarts vaig anar a la segona sessió de fisio per comprovar com tenia el peu dret. En principi no m'ho va veure gens malament i em va donar permís per continuar amb els meus entrenaments normals a partir de dijous. Així ho vaig fer, sortint a córrer el circuit de 12 Km. Al veure que estava més o menys bé (gairebé sense molèsties), vaig acabar de decidir-me a apuntar-me a una suposada Milla Urbana que s'organitzava a Sabadell i que era de caire gratuït. Així tindria un temps de referència en aquesta distància ja que no n'havia corregut cap fins ara.

El problema va venir quan divendres al matí volia inscriure'm i ja no es podia fer per internet jeje, em vaig haver d'esperar a aquest matí per fer-ho "in-situ". Així, ens hem llevat a les 9h amb l'Astrid per anar fins a la zona de l'ajuntament de Sabadell i fer la inscripció. La cursa es dividia en 5 categories, agrupant els corredors per edat. En el meu cas tenia dues opcions: participar a la cursa OPEN (oberta a tothom) o a la de séniors i juvenils (per a federats en clubs). Al preguntar on m'havia d'inscriure, m'han dit que si no era de cap club em posés a la cursa OPEN i així ho he fet.

Com que no em tocava córrer fins les 11h, hem baixat per la Rambla a esmorzar tranquilament en una terrasseta. Fèia un dia molt maco i ens hem quedat al solet fins que ha tocat escalfar. No sabia com es trobaria el peu perquè ahir vaig sortir a fer la tirada llarga del cap de setmana (22 Km) i em tornava a fer mal la zona central del coixinet del peu. Almenys escalfant, no s'ha queixat massa! El que he vist és que en comptes de fer el gir de la segona volta al carrer que havien posat al mapa del circuit, l'han col·locat a la següent travessia i, per tant, el circuit semblava més llarg.















Quan ens han avisat, hem entrat a la zona de sortida i m'he col·locat al davant per no tenir problemes amb l'arrancada. Tot i així, ja han vingut dues noies que m'han fet moure cap un costat per estar elles a primera línia, santa paciència :) Amb el tret de sortida hem arrancat forts un bon grup de persones (una de les noies m'ha posat colze i cos per estar davant meu) i he pensat en guardar energies controlant la distància. Poc a poc hem fet un grupet capdavanter d'unes 10 persones del que s'han escapat 2 corredors fent un sprint. Aquí he pensat, hi ha dos cracks que ja han decidit posar la directa!

Em trobava cómode amb el ritme que portava quan hem fet el primer gir per remuntar la Rambla de Sabadell amunt. El grup ja s'havia estirat i començaven a aparèixer els primers defalliments. La gent no controla massa bé això dels ritmes de curses. Ara que el terreny picava amunt, he apretat una mica i al arribar al segon gir de cursa ja estava darrera del grup capdavanter (3-4 unitats). Aquí m'he decidit a apretar una mica més per veure com arribava a l'últim gir. De cop m'he adonat que tots els d'aquest grupet anaven molt morts i els he passat sense fer res més. De cop m'he adonat que tenia opcions de guanyar la cursa. Ha estat una situació molt extranya, perquè sense voler-ho he vist que si atrapava al darrer noi que anava uns 5 metres davant meu em col·locava líder!















Com que em trobava amb forces, he provat d'adelantar-lo abans de fer el darrer gir per tornar a fer la Rambla amunt. En aquest punt ens hem trobat gent que encara estava fent la primera volta i hem hagut d'esquivar-los (sense problemes jeje). Aquí anava del tot llançat però guardant un darrer canvi de ritme per si era necessari. A mitja pujada he decidit apretar perquè crèia que el noi que portava darrera no em podria seguir. Sincerament no sé quan l'he acabat de despenjar, però al veure la línia d'arribada a una distància prudencial he fet el darrer sprint per acabar ben fort guanyant la cursa! Increïble perquè no m'ho esperava pas abans de començar! El temps final ha estat de 6'08'' i m'ha decebut perquè pensava que podia baixar dels sis minuts en una milla. La sorpresa ha vingut a la tarda quan he comprovat que el circuit fèia 1800 metres, amb el que probablement hagi fet la milla en algo així com 5'30''!!















Al arribar a meta ens han donat un val per bescanviar per una beguda i als tres primers classificats ens han penjat una acreditació al coll (jo pensava que era el premi honorífic). La veritat és que al ser una cursa gratuïta i en homenatge al dia de la dona, la samarreta que ens han donat i l'organització ben feta era més que suficient, però encara mancava una sorpresa més: hi havia entrega de premis! He estat a la zona d'arribada amb l'Astrid, el Pep, la Dolors i la Rosa (que al final s'han acostat a veure la cursa) i ens hem fet algunes fotos!















Amb la bona temperatura que fèia i el solet brillant al cel, ens hem quedat prenent algo en una terrassa de la plaça esperant l'entrega de premis. A les 12h ens han fet pujar per categories al podi, i tot i que, en un principi s'han oblidat de 3 categories (inclosa la nostra), al final hem pogut pujar al podi per recollir les medalles a mans de l'alcalde i altres regidors de l'ajuntament! Espero que el peu estigui bé aquesta setmana i continuaré amb els entrenos pel meu objectiu.















Una bonica cursa "extra" la meu calendari per col·laborar amb una bona causa de reivindicació. Aprofitant el matí del diumenge per fer algo d'esport i a sobre amb premi inclós i bona companyia. Felicitacions a tota l'organització i a continuar treballant! Fins la propera.

Distància real: 1800 m. (20 mD+)
Temps real: 6'08'' (3:24 min/Km)
Temps estimat de la milla: 5'28''
Posició: 1 d'uns 50 finishers

L'Avi Salmó escoltant "When you were mine" de Lady Antebellum


Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/IICursaPerLaIgualtat32012   

diumenge, 4 de març del 2012

04/03/2012 - I Cursa de Muntanya d'Ullastrell -


Porto un inici d'any dur en relació a les sensacions amb els meus peus. Des de que vaig començar a notar molèsties, no he acabat de fer net del tot i em fa ràbia. Tot i que això no s'ha vist massa reflectit en les marques, ja que m'he cuidat força i he tibat de fons físic acumulat a finals de l'any passat, m'ha faltat el punt de continuitat necessari per rendir al 100% a totes les curses del 2012. Finalment, la setmana passada vaig anar a veure un fisio per intentar millorar el problema. Això ha suposat fer un únic entrenament de 6 km aquesta setmana i no haver sortit a córrer des de fa 2 dijous.

Per això m'he presentat a la cursa sense saber del tot què podria fer. Hem sortit d'hora de casa amb els meus pares per arribar amb temps. L'aparcament i recollida de dorsal ha anat a la perfecció, i he tingut temps de repassar el circuit al mapa que havia penjat l'organització. A les curses que puc, m'agrada fer el circuit abans perquè es nota molt conèixer les zones a l'hora de regular forces durant la cursa. En aquesta ocasió no havia estat possible!















De totes formes, he pogut escalfar bé per la zona de sortida tot i que fèia força fred. El peu no m'ha molestat gens i per primer cop en gairebé 2 mesos, m'he pogut concentrar en disfrutar de córrer sense pensar en molèsties al peu. Mentrestant, ha vingut el meu tiet i m'he trobat amb un ex-company de bàsquet, l'Àngel. Després dels estiraments pertinents, m'he col·locat a quarta o cinquena línia de sortida. Com sempre, cosa que no em cansaré de repetir, no entenc com hi ha gent que sap que no farà un temps capdavanter i es posa a primera linia. No s'imaginen el que arriben a destorbar.



















Jo per si de cas, he agafat un ritme alt intentant buscar la meva zona còmode. De seguida el grup s'ha estirat i les pròpies forces de cadascú generen una fila de gent que permet córrer bé. Avui m'ha passat algo que no m'havia succeït mai. M'he trobat un corredor que entre el km 1 i 2, m'ha tallat el camí fins a 5 vegades per evitar que l'adelantés. M'he quedat sorprés (i picat) perquè cada cop que m'obria per córrer en paral·lel i adelantar-lo, se'm fotia davant descaradament (un dels cops m'ha estat a punt de tirar a terra). Tan bon punt com he pogut, l'he adelantat amb un canvi de ritme per deixar-lo enrera almenys!

Aquesta cursa tenia dues parts ben clares: la divertida i tranquila, és a dir des de la sortida fins al Km 8, alternant baixades i trams molt ràpids amb alguna pujada que es podia fer corrents; i la patidora i destrossa cames, és a dir els darrers 3 Km, amb dues llargues pujades que he hagut de fer a peu. Però anem a pams, la culpa no és del circuit sinó dels corredors, que ens emocionem apretant a la part còmode i arribant justos de forces al final. Jo sabia que podia passar això i he mirat de regular una mica, però he acabat passant per la zona d'avituallament en menys de 24 minuts (aprox. Km 5 o 5,5). Massa ràpid possiblement!















A partir d'aquí, quedava una bonica baixada primer per camí ample i després per una trialera tècnica i xula. A mi em costa recuperar posicions a les baixades, així que des de l'avituallament he seguit un home que anava força ràpid i no el podia atrapar. Ha estat a la part tècnica de la baixada que m'hi he acostat i hem anat junts fins que de sobte ens hem trobat la primera "paret". Aturada en sec i necessitat de caminar jeje. Faltava l'aire per tot arreu i les cames em fèien mal (falta d'entrenament).























Aquí ens ha adelantat un altre corredor caminant ràpid i he mirat de seguir-lo. Per sort aquest minut de descans cardiovascular m'ha servit per agafar energies i tornar a córrer una mica més endavant. He pogut deixar aquest grup i anar a atrapar uns corredors que portàvem davant. M'ha vingut bé el petit descans abans de la segona "paret". Aquí ja anava justet de forces i he intentat mantenir la posició i adelantar algún "cadàver" si es donava el cas.


Al final, he recuperat alguna posició però també m'ha adelantat un corredor que ha pujat corrents molt fort i m'ha estat impossible seguir el seu ritme. Jo he acabat obligant-me a finalitzar tota aquesta pujada corrents i m'ha servit per guanyar un parell de posicions més abans d'arribar al darrer tram que ens portava fins el poble de nou. Allà ja hem arribat tots ben justos i no hi ha hagut canvis en les classificacions. Hi havia el meu pare fent fotos i animant per acabar el darrer quilòmetre. Dues posicions davant meu he vist un conegut, el Sergio, però no he tingut forces per acostar-m'hi. L'entrada al poble era en ascens, fins arribar a la carretera, on ens han fet girar i quedaven els darrers metres totalment de baixada fins a meta!















Al final m'han sortit uns 11 km de recorregut amb un temps final fantàstic de 49'38''. Molt content amb el resultat després de tots els meus problemes amb els peus. No he notat cap molèstia i caldrà veure l'evolució de la setmana i la segona visita al fisio a veure què em diu i què em deixa fer a partir d'ara jeje. Després de recollir la millor bossa del corredor des de que participo en curses, m'he reunit amb els pares i la meva tieta i hem esperat l'arribada del meu tiet amb el gos.




















Mentrestant ha arribat l'Àngel i hem estat parlant una estona a la zona de "boxes". Avui em venien molt de gust les xuxeries que ens han posat, i al final, també m'he fotut un entrepà jeje. En uns minuts ha arribat el meu tiet amb el gos, arribant en menys d'una hora! Al final, hem estat una estona parlant amb els corredors que ens coneixiem i hem anat a passejar per Ullastrell. Una bonica forma d'acabar la jornada esportiva!























El proper repte d'aquí dues setmanes, amb una cursa de muntanya amb poc desnivell, recorregut que conec i a veure si tinc bones cames i cap molèstia al peu!


Distància oficial: 11.000 m. (370 mD+)
Temps oficial: 49'38''
Temps real: 49'36 (4:31 minuts/Km)
Posició: 38 de 301 finishers

L'Avi Salmó escoltant "When love takes over" del David Guetta (Feat. Kelly Rowland)

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/ICursaDeMuntanyaDUllastrell32012


Arxiu del diari

Sobre el viatger