Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 7 de gener del 2013

07/01/2013 - The Hobbit (J.R.R. Tolkien) -

 
Títol original: The Hobbit
Editorial: HarperCollins
Any: 2009
Nº de Pàgines: 320




Amb l'arribada de la pel·lícula a les cartelleres, vaig decidir tornar-me a llegir aquest llibre després de molts anys. Recordo que me'l va regalar un bon amic en una festa d'aniversari quan encara anàvem a l'escola i que em va costar de llegir (tenia 10-12 anys). El temps passa, les històries es fan conegudes, i després de les pel·lícules del Senyor dels Anells, les obres fantàstiques han arribat a més gent. A més, el meu nivell d'anglès ha millorat molt i m'he atrevit a llegir-lo en la seva llengua original jeje.

Parlant estrictament del viatge literari, la història ens situa a la tranquila vila del nostre protagonista: Bilbo Baggins. Ell és un hobbit de pura raça, relaxat i que gaudeix de la vida, quan de sobte es troba envoltat per una companyia de nans a casa seva, bebent-se i menjant-se les seves provisions mentre parlen d'un gran viatge ple d'aventures per recuperar un tresor que els pertany. Tot això amb l'ajuda del mag Gandalf, que és qui els ha portat fins allà.

Cansat de la motonia, en una arrancada sense reflexió, el Bilbo decideix apuntar-se a l'aventura just el dia en que el grup parteix. Arrán d'aquesta decisió precipitada, tota la tropa es veurà envoltada en mil i una aventures que els portaran a enfrontar-se a tota mena de criatures bones i dolentes al llarg del camí que els ha de portar fins al seu destí: rescatar el tresor dels avantpassats dels nans! Aquest es troba actualment en poder del drac Smaug i serà necessària tota la pericia disponible per recuperar-lo.

Trols, goblins, muntanyes, wargs, homes-fera, aranyes gegants, boscos impenetrables, elfs, humans i fins i tot dracs seran els amics i enemics de la tropa. Aquesta, es veurà immersa en una batalla final per defensar totes les riqueses aconseguides i que donaran lloc a l'establiment de certa pau a la regió. En global una bonica història d'aventures que ha de servir per introduir als lectors menys avessats en el món fantàstic del senyor Tolkien. Molt recomanable llegir-lo abans que la gran trilogia del Senyor dels Anells!

L'Avi Salmó escoltant "Until One" de Sweet House Mafia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger