Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 14 de gener del 2013

14/01/2013 - El Abuelo que Saltó por la Ventana y se Largó (Jonas Jonasson) -


Títol original: Hundraaringen som klev ut genom fönstret och försvann
Editorial: Salamandra
Any: 2012
Nº de Pàgines: 416

 


Després d'un llibre místic, i contrastat, d'aventures com El Hobbit, què millor que iniciar un nou viatge amb una aventura de la que no havia escoltat pràcticament res! És una lectura fàcil i ràpida que ens porta a viatjar, inicialment, per la Suècia més profunda amb un rerefons de relacions personals una mica subrealista.

Tot comença amb la fuga d'un avi de 100 anys d'una residència de Suècia. Un fet tan simple com aquest es va complicant quan d'una forma totalment inverosímil aconsegueix robar-li una maleta plena de diners a un sicari. Seguint la seva filosofia de vida, el nostre avi protagonista, Allan, es deixa portar pel destí, perquè el que hagi de passar, passarà! D'aquesta manera, els aconteixements es van desenvolupant en un caos d'accions totalment subrealistes que transporten als personatges de poble en poble, sempre un pas per davant dels seus perseguidors: els sicaris i la policia!

Entremig de totes les peripècies, coneixem nous personatges que s'uniran a l'aventura i se'ns va transportant i desvetllant tota la llarga vida del nostre protagonista. Així els viatges ens porten per tot el planeta repassant la història mundial del darrer segle, lligant totes les històries entre si fins arribar a un final divertit! Haig de confessar que gran part del llibre m'ha recordat a la pel·lícula de Forrest Gump, pel fet de seguir la mateixa fil·losofia de deixar el món córrer i fer les coses bé, que segur que tot rutlla. D'altra banda, la senzillesa amb que està escrit i la forma d'explicar les coses més inverosímils d'una forma potencialment real, enganxa!

L'Avi Salmó escoltant "Lover's Eyes" de Mumford & Sons


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger