Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 10 de febrer del 2013

10/02/2013 - Corro contra el Càncer -


Aquesta hauria de ser una crònica divertida i excitant perquè he aconseguit acabar segon en aquesta cursa solidària, però no ho serà al 100% perquè he acabat amb un regust amarg per varis motius. M'explicaré!



La cursa, el seu motiu, el circuit, l'organització i l'ambient han tornat a ser genials, en això no tinc cap mena de queixa i me n'alegro d'haver pogut tornar a col·laborar participant a la cursa i disfrutant per ajudar a aquells que ho necessiten. El problema ha estat acabar dins del podi sabent que, sense voler, uns quants corredors (es veu que hem sigut forces) ens hem saltat un troç de circuit retallant uns quants metres de forma totalment no intencionada. Des d'aquí demanaré disculpes als corredors que sí han fet el circuit correctament i miraré d'explicar com ha anat la cosa. L'altre tema és que per desgràcia els meus companys de feina no han pogut venir per problemes mèdics i he estat solet en cursa i en el temps post-cursa :D

El dia s'ha llevat fresquet però res a veure amb l'any passat, quan ens vam trobar el llac del Parc Catalunya gelat jeje. Fèia solet i he anat corrent des de casa fins la zona de sortida per escalfar bé i ja quedar-me estirant per allà. M'he endut la càmera per fer uns videos de l'ambient previ i posterior a la cursa, ja que durant la mateixa l'he dut desada a la butxaqueta jeje. A priori no es vèien molts corredors professionals com l'any passat i el meu repte ha estat intentar quedar dins dels 10 primers.

Amb el tret de sortida, hem començat un sprint ràpid per agafar bones posicions ja que de seguida el camí s'estretava. Aquí ja m'he col·locat entre els 10 primers i de seguida he vist que han variat el circuit de l'any passat i també el que hi havia penjat a la pàgina web (algo que també ha ajudat a causar l'error de circuit més endavant suposo). Ens han fet baixar i fer uns ziga-zagues ràpids i anàvem seguint al primer a certa distància. Com que era un dels organitzadors, es sabia perfectament el circuit jeje. Poc a poc he anat remuntant posicions i aproximadament al Km 2 ja m'he col·locat tercer sense saber com de llarg se'm faria el circuit, ja que no sabia què més haurien canviat. En comptes de fer-nos passar per l'arribada, hem anat a pujar pel lateral del parc fins la zona més elevada (rampa dura) i allà, crec, és on hem errat el camí.

Ens han fet girar a la dreta per entrar de nou al parc, i penso que després havíem de girar a l'esquerra per seguir un caminet marcat amb cinta. El corredor que anava en aquell moment segon (davant meu) no devia veure al que anava primer (que se sabia el circuit jeje) i en comptes de girar pel caminet (deixant la cinta a la seva esquerra), ha tirat camp a través avall (deixant la cinta a la nostra dreta). A partir d'aquí ja no em vist més marques i hem anat seguint un caminet de gespa força recte deixant l'anfiteatre del parc a la dreta (per on, seguint el circuit normal, s'havia de fer un ziga-zaga). Total, que hem acabat pujant a la part adoquinada del parc i d'allà amunt fins a tornar a trobar el circuit. Amb tot això, el pobre noi que anava primer es veu que ens ha vist al davant i ha hagut de remuntar de nou posicions adelantant-nos a tots (sí, és un crack del running jaja) i avisant de que ens havíem saltat un troç :S Jo ja m'he disculpat mentre corríem dient-li que simplement anava seguint al de davant i en aquell moment, no sabia on m'havia equivocat.

Algú altre de la organització també ens ho ha comentat al fer els últims metres cap a l'arribada, i de cop veig que el que havia anat segon tota la cursa (i que ens ha fet sortir del recorregut sense voler), abandonava seguint recte a la darrera corva (no se si no duia dorsal, si ha pensat que el desqualificarien o no tenia pensat acabar-la). Jo he seguit el circuit fins l'arribada i ja li he dit al primer classificat que si volien repartir premis als següents corredors, no tenia cap mena de problema. Mai he fet trampes a cap cursa i no volia que ningú s'emprenyés! El problema és que a gairebé tots els ha passat com a mi, que seguint al de davant, han anat fent el circuit "retallat" en comptes del bo :S No sé fins a quina posició haurà passat això, però pel que he llegit per altres blogs i el que m'han dit els organitzadors, hem estat uns quants!!

És una pena fer una bona cursa donant-ho tot i acabar entrant a meta sentint-se "malament", tot i que sigui sense voler. He anat a recollir la bossa de menudalles, una mica de menjar i beguda, i he aprofitat que no hi havia cua als massatgistes per ocupar una camilla i recuperar cames! És una de les avantatges d'arribar davant :) Després, he anat a estirar i mentre esperava l'entrega de premis he anat a passejar per la zona "conflictiva" a veure si descobria perquè ens havíem equivocat! Entre això i el recorregut marcat pel meu GPS, penso que ha anat tal i com he comentat a la crònica.



Mentre esperàvem l'hora dels podiums i el sorteig de regals, m'he acostat a parlar amb l'organització per repetir de nou les disculpes i remarcar que si volien premiar al quart o cinqué corredor, no tenia cap problema. És llavors quan m'han comentat que més o menys tots s'han anat equivocant per anar-nos seguint així que tampoc ha passat res. L'entrega ha estat ràpida i amb molts paparazzis (jo no en tenia, oooh jeje) i ens han regalat una corona de llorer! Després de les fotos, sorteig de regals (no m'ha tocat res jeje) i cap a casa :)

Una bonica matinal de "cross" per una bona causa i que, tot i els petits entrebancs, ha acabat molt bé! Molt content per la resposta de les cames a les tres curses en caps de setmana consecutius i ara a pensar en els reptes de març i abril :)

Distància oficial: 5000 m. (40 mD+)
Distància real: 4200 m. (40 mD+)
Temps real: 16'37'' (4:09 minuts/Km)
Posició: 2 de 1550 inscrits (comptant la gent a peu)

L'Avi Salmó escoltant "Walk away" de Kelly Clarkson


Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/CorroContraElCancer22013


3 comentaris:

  1. Hola David,

    gràcies per aquesta crònica tan detallada!

    No t'has de sentir malament per res, va ser una errada a l'hora de marcar el circuit que va crear confusió. Et vas estalviar 600 metres! Jo mateix, que també corria, molt més enrera, vaig veure com tots ens equivocàvem.

    És el problema principal que ens hem trobat sempre a l'hora de fer un trajecte de 5km, atractiu tan per runners com per caminadors, que no sigui perillós i es trobi sempre dins del parc.

    Vam modificar el circuit dos dies abans de la cursa perquè hi havia una cruïlla que consideràvem perillosa, fet que ens va obligar a traçar aquesta ziga-zaga per l'amfiteatre.

    En fi, dels errors s'aprèn!

    Moltes gràcies per participar i per compartir l'experiència!

    I enhorabona per la segona posició!

    Lluís Domingo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lluís,

      Gràcies pel teu missatge! Ja sé que en definitiva no passa res, però sap greu perquè sé que quan s'organitzen coses s'hi posa tota la dedicació possible i sempre es vol que surti tot bé :) Em va saber greu pel teu germà, que anava primer tranquilament i de cop ens va veure a uns quants davant seu jeje, li va tocar fer un bon sprint per atrapar-nos de nou segur!!

      Em puc imaginar que és ben complicat fer un circuit tan llarg dins del propi parc sense perill i que agradi a tothom, per això encara té més mèrit el que porteu fent 2 anys consecutius! La meva crònica pretenia deixar clar que l'organització va estar de 10 i que en tot cas, nosaltres, els corredors, som els que ens vam equivocar jeje.

      Està clar que tot es pot millorar però el més important era ajudar a la causa de la cursa, tot disfrutant amb la resta de la gent!

      Ànims i fins l'any vinent :)

      Elimina
  2. David piensa que tu no lo has hecho de forma intencionada y ademas no has sido el único en cometer este error involuntario.
    Estas en un gran estado de forma, y ENHORABUENA por ese segundo puesto!!!

    ResponElimina

Arxiu del diari

Sobre el viatger