Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 7 d’abril del 2013

07/04/2013 - Monsterrat Skyrace -


Avui tocava matinar per arribar al meu primer gran test de muntanya de la temporada. Després de l'experiència de l'any passat he decidit anar pujant progressivament en quant a distància a les curses per arribar bé a l'Andorra Trail (gran objectiu abans de l'estiu). No ha sigut una bona setmana d'entrenos ja que només vaig sortir a córrer dijous al vespre, però porto uns bons primers mesos d'any!



Mai havia corregut cap cursa per Montserrat i amb la d'avui se m'obria l'oportunitat de fer-ho ben aprop de casa, per això m'hi vaig apuntar amb força temps d'antel·lació. Vaig fer bé perquè les inscripcions es van acabar fa unes quantes setmanes! Per acabar-ho de fer més interessant, resulta que bona part dels membres de Corremonts ens hem reunit per primer cop en aquesta cursa, amb el que ens hem pogut conèixer en persona!!



Així, he enganyat als pares per a que vinguèssin de supporters i hem sortit dora de Terrassa per arribar a recollir el dorsal a Monistrol de Montserrat. Hem pogut aparcar bé al camp de futbol (encara no estava ple) i no he fet cap mena de cua per recollir el dorsal i la bossa del corredor. He repassat el recorregut, que l'organització tenia penjat al pavelló, i com que fèia una rasca important, hem decidit tornar al cotxe abans de baixar al pavelló de nou. La cursa d'avui bàsicament tenia 10 km d'ascens directe de Monistrol fins a St. Jeroni (punt més alt de Montserrat) i després uns 11-12 km de baixada.



A les 8:15/8:30 ens hem trobat amb l'Albert, el Mia, el Pep, la Irene i el Lluís i després de saludar-nos i parlar una mica, hem sortit a escalfar. Quan portes públic és més fàcil, ja que pots dur roba d'abric fins ben bé l'últim moment i no passes fred jeje. Ràpidament, abans de les 9 ens han cridat cap a l'arc de sortida. S'ha fet una petita presentació dels grans corredors que hi participaven (hi havia moltíssim nivell avui) i s'ha donat la sortida "neutralitzada". Més que neutralitzada s'hauria de dir sortida pel poble per estirar el grup, però tothom ha sortit a tope per agafar posicions. A mi, com sempre, em costa agafar ritme i no ha estat ben bé fins a la zona del cremallera que no he pogut posar la directa. Possiblement massa tard, ja que de seguida ens han fet entrar en corriols i he enganxat algun que altre petit embús. De totes formes, tampoc anava sobrat de forces i uns segons per agafar aire també s'agraeixen. Amb tot això hem acabat el primer sector d'ascens (600 mD+) al arribar a Sta. Cecilia. 



Allà hi havia el primer avituallament i he aprofitat per menjar i beure ja que fins el Km 16 no tornàvem a tenir res. Tocava la segona part de l'ascens (600 mD+), més curta en quant a distància però més directe i empinada, usant la canal de St. Jeroni. Aquesta és una via amb algun pas no apte per córrer però que tampoc requereix de material especial, això sí, amb tanta gent s'ha fet un gran embús i hi havia corredors que vigilaven poc amb les pedres soltes. A mi me n'ha caigut una al genoll dret i tinc un bon blau! Per sort, un cop superat el pas pel taulell de fusta ja hem apretat de valent cap amunt amb un parell de corredors fins arribar a dalt. Cent metres de descans i faltaven les darreres escales fins a St. Jeroni! En un dia bonic i clar com avui és un ascens espectacular :) A dalt hi havia el controlador de pas, l'Irene fent fotos (gràcies) i una japonesa amb una mena de xandall que semblava un pijama i que s'ha espantat a veure tanta gent corrent amunt i avall, jaja!! Aquí portava 1h23' aproximadament.



Després d'agafar aire uns segons i gaudir de les vistes, començava el descens! Primer compartint camí amb els que anaven pujant, i més endavant ja en solitari. Molta gent s'ha queixat de que faltaven marques, però jo no m'he perdut en cap moment, potser perquè no baixo tan ràpid com la resta jeje. Després de fer un parell de corves de 180º ja ens han avisat que havíem d'agafar un corriol a mà esquerra i per allà ens hem trobat un veritable trenca-cames. No podia agafar bé el ritme i he anat fent xino-xano fins que ha començat el veritable descens (abans del Pla de la Trinitat).



Un cop estàvem en ple corriolatge i disfrutant camí de Sta. Cecília, he tornat a tenir una rebrincada al turmell dret (que ja tenia tocat) amb una arrel. No ha estat massa greu, però ja m'ha fet baixar el ritme de descens ja que no em volia fer mal i era força tècnic. He deixat passar alguns corredors i m'he dedicat a disfrutar! Poc a poc he pogut tornar a córrer prou bé i a Sta. Cecília he tornat a menjar i beure. Les cames ja anaven cansades i encara quedava tram intens de baixada! M'han passat uns quants corredors aquí però m'ha estat impossible atrapar-los de nou en quant he vist com era la resta de la baixada jaja. A 2 km hem passat per un nou avituallament a St. Benet, però ja no m'he aturat perquè només quedaven 4 km fins a meta. De nou un corriol tècnic i complicat cap al poble, on per fi de nou amb terreny més compacte i asfalt he pogut fer un darrer quilòmetre a tope. 



Això sí, els últims 300 metres, amb un canvi dràstic de descens per ascens han estat a punt de provocar-me una rampa als bessons jaja. S'ha quedat en un avís i he pogut arribar fort a l'arribada. Sense baixar de les 2h30' que havia pensat però entrant en 2h38'31 i acabant entre els 100 primers d'una cursa amb molt nivell :) Les cames han respost bé, no hi ha traces del mal de genoll de l'any passat i toca seguir plantejant el calendari de la temporada després d'haver superat el test!





Distància oficial: 22000 m (1200 mD+)
Distància real: 20500 m (1250 mD+)
Temps oficial: 2h39'04'' (7:14 minuts/km)
Temps real: 2h38'31'' (7:43 minuts/Km)
Posició: 96 de 450 (396 finishers) (68 de 253 a la meva categoria)

L'Avi Salmó escoltant "Awake my Soul" de Mumford & Sons

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/MontserratSkyrace42013 

2 comentaris:

  1. Va ser un gran dia!! Gràcies per compartir.

    ResponElimina
  2. Estas en un buen estado de forma, la marca que has hecho es muy buena y estoy convencido que el Trail Andorra lo acabas segurisimo!!!
    PD:Haber si quedamos algun dia para entrenar juntos ya que vivimos aqui en Terrassa!!!

    ResponElimina

Arxiu del diari

Sobre el viatger