Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimarts, 28 de maig del 2013

28/05/2013 - El Mercader (Coia Valls) -


Títol original: El Mercader
Editorial: Edicions B
Any: 2013
Nº de Pàgines: 472

 



Les novel·les històriques permeten viatjar al passat seguint una coherència real amb l'entorn. En aquest cas, a més, el viatge ha estat a la Barcelona del segle XIV, on el nostre protagonista, Jaume Miravall, aconsegueix fundar un imperi de comerciants a base d'oferir feina als vagabunds tan habituals en aquella época a la ciutat. Simplement aprofitant les fonts d'informació primàries, una mà d'obra amb ganes de treballar, i un instint pels negocis, aconsegueix progressar com a mercader.

Però el nostre home també amaga secrets. Fruit de la seva relació extra-matrimonial amb una dona de bona família, acaba adoptant i criant un nou fill repudiat per la familia benestant. Amb el pas del temps, en Jaume evoluciona dins d'una societat cada cop més empobrida, arribant a convertir-se en el mercader més important de la ciutat. Entre mig, les relacions amb els seus fills, dona i cunyada pateixen molts alts i baixos. És per això que en Jaume aprofita cada oportunitat que té per viatjar per altres zones del mar Mediterrani i seguir millorant els seus negocis.

Tota la trama evoluciona al llarg de la vida al complet d'en Jaume i engloba diverses facetes en cada personatge. Explicant com cada personatge té els seus punts de vista i ambicions que no sempre corresponen amb les del pare. El viatge ens porta a un final intens molt lligat a un fenòmen històric important que va afectar a moltes ciutats europees!

Un llibre entretingut però amb un caire semblant a altres obres de l'estil. Basada en els personatges d'una familia i les diverses trames que es van entrelligant per arribar a un final interessant, que no sabrem si és obert o tancat fins que no veiem si hi ha una continuació de la història :)

L'Avi Salmó escoltant "Interlude: Moving On" de Paramore


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger