Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 27 de juliol del 2013

27/07/2013 - Palmeras en la Nieve (Luz Gabas) -


Títol original: Palmeras en la Nieve
Editorial: Planeta
Any: 2012
Nº de Pàgines: 852

 


Un viatge que no tenia pensat fer però que per manca d'altres llibres a llegir, vaig començar. La veritat és que m'ha enganxat des del principi. Segurament perquè dins de la història hi ha molts viatges, des d'una Espanya de la post-guerra civil fins a una illa exòtica, colònia espanyola a l'Àfrica. Amb tanta aventura amunt i avall, és molt fàcil avançar dins de la novel·la. Si a més els personatges són propers i amb caràcters força reals, tot és més senzill.

Tot comença amb el descobriment d'una antiga carta per part de la filla d'un dels nostres protagonistes, la Clarence. Arran d'aquest fet, s'embarca en una recerca de la vida que el seu pare, Jacobo, i el seu tiet Kilian (juntament amb els seus avantpassats) van tenir a l'illa de Fernando Poo. Un món ple de contrastos entre els treballadors espanyols i la resta d'africans que ens porta a descobrir una època de la nostra història que segurament és molt desconeguda per a tots. Per donar-hi un toc diferencial a l'obra, les històries del passat i del present es van entre mesclant amb la nostra amiga Clarence visitant la mateixa illa on els seus avantpassats havien treballat.

Al final, tot sembla una xarxa de relacions i sorpreses que fan del final algo ben interessant. En definitiva una història entretinguda d'un estil de llibre que normalment no llegiria, però que no m'ha decebut gens!! 

L'Avi Salmó escoltant "Bicicletes" de Blaumut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger