Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dijous, 21 de febrer del 2013

21/02/2013 - Col·lecció de "Tintin" (Hergé) -



Editorial: Juventud
Anys: 1930-1976
Nº de Pàgines: -




Seguint amb els viatges a la infància, per fí he pogut acabar amb la col·lecció d'aventures del nostre gran amic Tintin. El periodista que actuava d'investigador/salvador de tothom es va prodigar en unes quantes històries ben interessants. Recordant els vells temps he anat voltant pel món, sempre per paísos inventats, de la mà dels entranyables personatges de l'entorn del nostre protagonista: el capità Haddock, en Milú, els dos agents de policia Dupont i Dupont, el professor Tornasol, etc.

L'avantatge d'aquesta segona lectura és que he pogut fer-la de forma ordenada i incloent tots els llibres. Possiblement no me'n faltaven masses per llegir però alguna sorpresa ha caigut :) Per ser una col·lecció força antiga, les històries m'han continuat semblant prou intrigants, actives i entretingudes, confirmant que la feina ben feta no caduca!

Totalment recomanable a qualsevol generació que vulgui disfrutar d'unes quantes històries amb rerefons propers i finals feliços :)

Fins la propera! 

L'Avi Salmó escoltant "Tell the World" d'Olly Murs


dissabte, 16 de febrer del 2013

16/02/2013 - Trilogia: Cincuenta Sombras (E.L.James) -


Títols originals: Fifty shades of Gray; Fifty shades darker; Fifty shades freed
Editorial: Grijalbo
Anys: 2012
Nº de Pàgines: 544; 589; 656

 


Moltes noies estaven llegint aquesta trilogia, suposadament eròtica, i quasi totes n'estaven molt contentes així que em vaig dir, perquè no llegir-la? En primer lloc vull començar el viatge remarcant que, tot i que té escenes explícites de sexe, el llibre no es basa només en això. És cert que és el tema clau que vincula tots els personatges i que al llarg dels tres llibres ens intenta anar desvetllant d'on surt, però tampoc apareix pàgina rere pàgina. Amb això no vull dir que sigui apte per tots els públics perquè seria mentir, però a nivell particular penso que la història global està més relacionada amb un personatge misteriós i d'obscur passat, més que amb el sexe en sí.

Entrant en materia, el viatge d'aquest llibre ens porta a l'est dels Estats Units, a la ciutat de Seattle, on la nostra protagonista femenina Anastasia està finalitzant els seus estudis, quan de forma fortuïta entrevista al Sr. Grey. A partir d'una trobada trivial i no programada, s'inicia tota una aventura on el sexe, les obsessions, traumes i pors van apareixent per enllaçar tota una història amb un rerefons important. Arran d'aquesta trobada, comença la relació entre els personatges que ens portarà a descobrir fantasies eròtiques, pors i misteris de les dues persones. L'evolució del viatge és molt ràpid i es llegeix amb cel·leritat. Amb el pas de les pàgines i llibres es va virant subtilment d'una relació imperiosament sexual cap a una més fonamentada, on se'ns van desvetllant alguns dels motius amagats del Sr. Grey. Tot això ameritzat amb algunes sorpreses divertides, intenses o captivadores, que fan avançar la història (si fós només pel sexe, s'acabaria aviat).

En general m'ha agradat tota la trilogia, tot i que el darrer llibre és una mica més forçat per estirar la història i portar-la al seu final. És una bona lectura poc profunda però fàcil d'absorbir! Sense cap mena de dubte, allunyada del tipus de llibres que acostumo a llegir :)

L'Avi Salmó escoltant "Lover's Eyes" de Mumford & Sons

diumenge, 10 de febrer del 2013

10/02/2013 - Corro contra el Càncer -


Aquesta hauria de ser una crònica divertida i excitant perquè he aconseguit acabar segon en aquesta cursa solidària, però no ho serà al 100% perquè he acabat amb un regust amarg per varis motius. M'explicaré!



La cursa, el seu motiu, el circuit, l'organització i l'ambient han tornat a ser genials, en això no tinc cap mena de queixa i me n'alegro d'haver pogut tornar a col·laborar participant a la cursa i disfrutant per ajudar a aquells que ho necessiten. El problema ha estat acabar dins del podi sabent que, sense voler, uns quants corredors (es veu que hem sigut forces) ens hem saltat un troç de circuit retallant uns quants metres de forma totalment no intencionada. Des d'aquí demanaré disculpes als corredors que sí han fet el circuit correctament i miraré d'explicar com ha anat la cosa. L'altre tema és que per desgràcia els meus companys de feina no han pogut venir per problemes mèdics i he estat solet en cursa i en el temps post-cursa :D

El dia s'ha llevat fresquet però res a veure amb l'any passat, quan ens vam trobar el llac del Parc Catalunya gelat jeje. Fèia solet i he anat corrent des de casa fins la zona de sortida per escalfar bé i ja quedar-me estirant per allà. M'he endut la càmera per fer uns videos de l'ambient previ i posterior a la cursa, ja que durant la mateixa l'he dut desada a la butxaqueta jeje. A priori no es vèien molts corredors professionals com l'any passat i el meu repte ha estat intentar quedar dins dels 10 primers.

Amb el tret de sortida, hem començat un sprint ràpid per agafar bones posicions ja que de seguida el camí s'estretava. Aquí ja m'he col·locat entre els 10 primers i de seguida he vist que han variat el circuit de l'any passat i també el que hi havia penjat a la pàgina web (algo que també ha ajudat a causar l'error de circuit més endavant suposo). Ens han fet baixar i fer uns ziga-zagues ràpids i anàvem seguint al primer a certa distància. Com que era un dels organitzadors, es sabia perfectament el circuit jeje. Poc a poc he anat remuntant posicions i aproximadament al Km 2 ja m'he col·locat tercer sense saber com de llarg se'm faria el circuit, ja que no sabia què més haurien canviat. En comptes de fer-nos passar per l'arribada, hem anat a pujar pel lateral del parc fins la zona més elevada (rampa dura) i allà, crec, és on hem errat el camí.

Ens han fet girar a la dreta per entrar de nou al parc, i penso que després havíem de girar a l'esquerra per seguir un caminet marcat amb cinta. El corredor que anava en aquell moment segon (davant meu) no devia veure al que anava primer (que se sabia el circuit jeje) i en comptes de girar pel caminet (deixant la cinta a la seva esquerra), ha tirat camp a través avall (deixant la cinta a la nostra dreta). A partir d'aquí ja no em vist més marques i hem anat seguint un caminet de gespa força recte deixant l'anfiteatre del parc a la dreta (per on, seguint el circuit normal, s'havia de fer un ziga-zaga). Total, que hem acabat pujant a la part adoquinada del parc i d'allà amunt fins a tornar a trobar el circuit. Amb tot això, el pobre noi que anava primer es veu que ens ha vist al davant i ha hagut de remuntar de nou posicions adelantant-nos a tots (sí, és un crack del running jaja) i avisant de que ens havíem saltat un troç :S Jo ja m'he disculpat mentre corríem dient-li que simplement anava seguint al de davant i en aquell moment, no sabia on m'havia equivocat.

Algú altre de la organització també ens ho ha comentat al fer els últims metres cap a l'arribada, i de cop veig que el que havia anat segon tota la cursa (i que ens ha fet sortir del recorregut sense voler), abandonava seguint recte a la darrera corva (no se si no duia dorsal, si ha pensat que el desqualificarien o no tenia pensat acabar-la). Jo he seguit el circuit fins l'arribada i ja li he dit al primer classificat que si volien repartir premis als següents corredors, no tenia cap mena de problema. Mai he fet trampes a cap cursa i no volia que ningú s'emprenyés! El problema és que a gairebé tots els ha passat com a mi, que seguint al de davant, han anat fent el circuit "retallat" en comptes del bo :S No sé fins a quina posició haurà passat això, però pel que he llegit per altres blogs i el que m'han dit els organitzadors, hem estat uns quants!!

És una pena fer una bona cursa donant-ho tot i acabar entrant a meta sentint-se "malament", tot i que sigui sense voler. He anat a recollir la bossa de menudalles, una mica de menjar i beguda, i he aprofitat que no hi havia cua als massatgistes per ocupar una camilla i recuperar cames! És una de les avantatges d'arribar davant :) Després, he anat a estirar i mentre esperava l'entrega de premis he anat a passejar per la zona "conflictiva" a veure si descobria perquè ens havíem equivocat! Entre això i el recorregut marcat pel meu GPS, penso que ha anat tal i com he comentat a la crònica.



Mentre esperàvem l'hora dels podiums i el sorteig de regals, m'he acostat a parlar amb l'organització per repetir de nou les disculpes i remarcar que si volien premiar al quart o cinqué corredor, no tenia cap problema. És llavors quan m'han comentat que més o menys tots s'han anat equivocant per anar-nos seguint així que tampoc ha passat res. L'entrega ha estat ràpida i amb molts paparazzis (jo no en tenia, oooh jeje) i ens han regalat una corona de llorer! Després de les fotos, sorteig de regals (no m'ha tocat res jeje) i cap a casa :)

Una bonica matinal de "cross" per una bona causa i que, tot i els petits entrebancs, ha acabat molt bé! Molt content per la resposta de les cames a les tres curses en caps de setmana consecutius i ara a pensar en els reptes de març i abril :)

Distància oficial: 5000 m. (40 mD+)
Distància real: 4200 m. (40 mD+)
Temps real: 16'37'' (4:09 minuts/Km)
Posició: 2 de 1550 inscrits (comptant la gent a peu)

L'Avi Salmó escoltant "Walk away" de Kelly Clarkson


Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/CorroContraElCancer22013


diumenge, 3 de febrer del 2013

03/02/2013 - 6ª Cursa de Muntanya de Mont-Rodon -


Com a conseqüència de l'atapaït calendari de curses en aquest inici d'any 2013, avui, just una setmana després de la Mitja Marató de Terrassa, tocava aquesta cursa de muntanya força trenca-cames. Coneixia molt bé el recorregut ja que l'havia fet 2 vegades al gener. No haig de mentir a ningú sobre la preparació, ja que les curses que corro prop de casa, m'agrada provar-les abans i conèixer el territori que per algo "jugo" a casa :P El que no sabia és com respondrien les cames amb tant poc temps de recuperació, però tot ha sortit genial! 


Aquest any han canviat la distància, el desnivell i sobretot el tipus de camins respecte l'any passat. A mi, personalment m'ha agradat molt més el nou circuit tot i ser força més dur i que s'adapta pitjor a les meves característiques jeje. Això sí, els corriols pels que ens han fet passar eren genials i molt adients per una cursa de muntanya, per això la meva opinió favorable al canvi!!



Bé, retornant a la cursa, he pujat a Matadepera amb els supporters (familia i una amiga de la meva mare), i he anat a recollir el dorsal amb la satisfacció de saber que m'havien de retornar els diners per haver guanyat un sorteig :D També ens han donat ja la bossa del corredor amb molt bons regals!! He enviat als acompanyants a una zona amb solet (fèia un ventet fresquet jeje) per on teòricament havíem de passar i he marxat a escalfar. Almenys aquest any no teníem l'onada de fred polar que l'any passat ja ens va deixar trams del circuit amb gel i tots corrent ben abrigats jeje! Mentre estirava per la zona de sortida he tingut el plaer de conèixer al propietari i escriptor d'un dels blogs que segueixo! M'ha reconegut per la meva indumentaria i m'ha vingut a saludar: gràcies Miguel!! He vist, pel teu temps final, que has patit una mica però és que la cursa era dura, com t'he dit abans de sortir :)




Un cop escoltant el breifing de sortida m'he assabentat de que havíen canviat la sortida respecte el recorregut oficial!! A mi m'éra igual perquè més o menys havíem d'anar a parar al mateix lloc, però resulta que no hem passat per on he enviat als supporters jaja. Total, que m'he quedat sense fotos inicials perquè quan han descobert a tothom corrent, jo ja havia passat :) Al final ens han fet passar per diferents carrers asfaltats abans d'enfilar el progressiu ascens del camí de la Font de la Tartana, on el grup s'ha anat estirant. Aquí es podia anar adelantant i trobant cadascú el seu lloc a la cursa!!



He decidit apretar una mica perquè sabia que l'ascens a Mont-Rodon era per una canal pràcticament de fila d'un i calia no trobar-se en un gran tap. He arribat fins allà corrent tota l'estona, però ja m'ha tocat caminar en alguns trams dins del canal perquè l'aire no donava per més xD Al arribar a la pista, encara quedaven les dues rampes més dures, que he pogut fer corrent! A dalt, he agafat una mica de taronja i xocolata a l'avituallament, i cap avall que falta gent!




El tram fins la primera masia ha estat ràpid i tothom corria molt, però jo ja sabia que al girar, el tram fins al coll de la Grua era duret i calia reservar una mica. Dit i fet, he adelantat força gent a les primeres rampes amples abans d'agafar els corriols. Aquí m'ha passat el Jordi, al que només he pogut segur uns 100 metres i ja m'ha deixat enerera. A partir d'aquí, tot era una pujada constant i que deixava les cames ben tocades. M'ha passat algun corredor i finalment m'he situat darrera d'un corredor del Club Natació de Sabadell i hem fet bona part junts.



La baixada per corriols des del coll de la Grua fins a Can Torres ha anat més o menys igual, mantenint la posició i corrent força ràpid avall. Allà hi havia el segon avituallament, on he begut una mica d'aigua i m'han adelantat alguns corredors. Jo sabia que encara quedaven dues bones pujades, així que millor anar amb energia jeje. Hem baixat la pista forestal ràpid i a la pujada cap a la Carena del Tet ja tornava a estar darrera del mateix corredor. Això sí, m'ha adelantat algun corredor que anava força fort pujant! Allà m'he dedicat a mantenir un bon ritme de baixada per tota la carena notant que tenia algú molt enganxat a darrera jeje. Aquí hem anat deixant enrera un parell o tres de cadàvers que estaven ja fossos i encara quedava cursa!




Al arribar al darrer avituallament, m'he aturat a beure una mica (i m'ha passat el meu perseguidor) per afrontar la pujada al Pujolet, la més inclinada de totes i on calia caminar fort perquè córrer, per la majoria de mortals, era impossible xD Finalment he aconseguit adelantar al del Club Natació de Sabadell, però al que tenia davant no l'he tornat a veure en tota la baixada, ha degut anar molt ràpid :)



Jo m'he llençat avall, vigilant de no fer-me mal als turmells i amb la única premisa de no deixar-me adelantar fins a la línia d'arribada. Poc a poc he anat obrint forat amb els perseguidors i quan he tornat a entrar a la zona urbanitzada de Matadepera he vist davant meu un corredor. He activat el mode caça i he anat a per ell, atrapant-lo a uns 300 metres de meta. He parlat una mica amb ell i resulta que anava sense dorsal, així que m'ha dit que apretés fort endavant jaja. No he pogut millorar posició, però almenys no m'ha atrapat ningú per darrera!



A la recta final tenia la familia fent fotos i videos, i a la zona de meta hi havia molta gent animant, que sempre s'agraeix. Al final he fet un crono molt millor del que pensava, deixant-lo en 1h10' aprox. M'he reunit amb el Jordi i el Didac, hem estat parlant una estona i alimentant-nos per recuperar energies jeje. Aquest any no fèia tant fred a la zona d'arribada i he aprofitat per esmorzar bé! No he tingut la sort de sortir escollit al sorteig de material, així que després d'uns 30 minutets, hem decidit tornar cap a casa perquè el vent ja era fresquet per mi! Una nova cursa al sac, sense molèsties al genoll i amb bones perspectives per la nova temporada de muntanya, on tinc alguns projectes :)

Distància oficial: 13000 m. (540 mD+)
Temps oficial: 1h10'15''
Temps real: 1h10'15'' (5:24 minuts/Km)
Posició: 53 de 475 finishers (22 de 223 de la meva categoria)

L'Avi Salmó escoltant "Run" de Pink (gran coincidència jaja)

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:
https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/6CursaDeMuntanyaDeMontRodon22013 


Arxiu del diari

Sobre el viatger