Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimarts, 28 de maig del 2013

28/05/2013 - El Mercader (Coia Valls) -


Títol original: El Mercader
Editorial: Edicions B
Any: 2013
Nº de Pàgines: 472

 



Les novel·les històriques permeten viatjar al passat seguint una coherència real amb l'entorn. En aquest cas, a més, el viatge ha estat a la Barcelona del segle XIV, on el nostre protagonista, Jaume Miravall, aconsegueix fundar un imperi de comerciants a base d'oferir feina als vagabunds tan habituals en aquella época a la ciutat. Simplement aprofitant les fonts d'informació primàries, una mà d'obra amb ganes de treballar, i un instint pels negocis, aconsegueix progressar com a mercader.

Però el nostre home també amaga secrets. Fruit de la seva relació extra-matrimonial amb una dona de bona família, acaba adoptant i criant un nou fill repudiat per la familia benestant. Amb el pas del temps, en Jaume evoluciona dins d'una societat cada cop més empobrida, arribant a convertir-se en el mercader més important de la ciutat. Entre mig, les relacions amb els seus fills, dona i cunyada pateixen molts alts i baixos. És per això que en Jaume aprofita cada oportunitat que té per viatjar per altres zones del mar Mediterrani i seguir millorant els seus negocis.

Tota la trama evoluciona al llarg de la vida al complet d'en Jaume i engloba diverses facetes en cada personatge. Explicant com cada personatge té els seus punts de vista i ambicions que no sempre corresponen amb les del pare. El viatge ens porta a un final intens molt lligat a un fenòmen històric important que va afectar a moltes ciutats europees!

Un llibre entretingut però amb un caire semblant a altres obres de l'estil. Basada en els personatges d'una familia i les diverses trames que es van entrelligant per arribar a un final interessant, que no sabrem si és obert o tancat fins que no veiem si hi ha una continuació de la història :)

L'Avi Salmó escoltant "Interlude: Moving On" de Paramore


diumenge, 26 de maig del 2013

26/05/2013 - XXX Pujada de Bagà a Coll de Pal -


No volia tornar a competir fins els dos grans reptes del mes de juny: la CMC a la Cerdanya (34 Km, 1600 mD+/1600 mD-) i l'Andorra Trail (35 Km, 2500 mD+/3300 mD-), objectiu de la primera part de l'any després de la lesió de l'any passat :) La idea era anar fent entrenaments i algunes tirades llargues aquests caps de setmana de maig per agafar una mica de fons, però després de 3 setmanes sense curses el cos demanava acció!


M'està costant una mica sortir el cap de setmana a córrer quilòmetres (vaig cansat) i com a molt havia fet uns 17-18 Km d'una tirada. Per això, quan dimecres em va trucar el meu tiet, per convidar-me a córrer una cursa d'asfalt però amb un desnivell brutal (1300 mD+), no li va costar massa convèncem d'anar-hi :P La cursa es un clàssic de l'atletisme de fons, i consisteix en pujar tot un port de muntanya al més pur estil ciclista. Se surt de Bagà i s'acaba al Coll de Pal, 19,5 Km més amunt. Vaig mirar una mica el perfil, i em va assegurar que les vistes del port de muntanya eren precioses. Això sí, de descansos, pràcticament ni un. És una cursa curiosa, suposo que precursora de les curses de muntanya d'avui en dia!



Com que a mi el que m'agrada és preparar-me les curses i analitzar-les abans d'anar-hi, vaig buscar el perfil altimètric detallat del port (fàcil de trobar perquè els ciclistes ho pengen sempre jeje). Ja vaig veure que hi havien rampes dures en alguns trams, però era una incògnita el meu rendiment en aquest tipus d'ascens perquè mai havia fet res semblant. No sabia si podia mantenir un ritme durant tot l'ascens, si hauria de caminar, etc. Analitzant la pujada, s'havia de conservar al principi per evitar que el port es fès més llarg del compte. El que tenia clar és que volia baixar de les 2h, i per fer-ho havia de pujar a 6' el Km. Les referències eren fàcils (30' al Km 5; 1h al Km 10; 1h30 al Km 15; 1h55-2h a meta) i comptant que es van veient totes les marques dels quilòmetres del port, és fàcil de controlar. Així la cursa m'havia de servir per calibrar els meus temps de pas de la CMC, on també ens tocarà remuntar uns 1000 mD+ en 11 Km, només de sortida!



Aquest matí, després d'haver dormit poc més de 5 horetes, m'he llevat i he esmorzat bé. Ho vaig deixar tot preparat ahir a la nit per no haver de córrer més del compte. Així, he pogut sortir a temps i arribar a casa del meu tiet a les 6:50, on ja m'esperava amb el seu amic Esteban. Hem pujat fins a Bagà amb el seu cotxe i en aproximadament 1 hora ja estàvem allà. Realment des de que han arreglat la carretera a partir de Manresa, es guanya molt temps! Hem deixat el cotxe (a 0ºC, quina fresca) i ens hem acostat a recollir dorsals i la bossa de menudalles. Sense cues i molt ràpid ja que és una cursa petita (ens han dit que hi havia 73 inscrits, no sé si s'haurà apuntat algú d'última hora). 





Com que anàvem bé de temps, hem entrat en un bar (ple de corredors jaja) i ells dos han fet un café. Jo portava els meus sucs i entrepans de codony que m'agraden més. De pas, hem aprofitat per preparar els dorsals abans de tornar al cotxe a canviar-nos. L'organització posava un autobús a disposició dels corredors on fins 5' abans de la sortida podies deixar-hi una motxilla amb roba per quan arribèssim al cim! Ha anat de conya per aquells que no portàvem la familia de supporters jeje. Uns trenta minutets abans de la sortida, hem anat al cotxe a canviar-nos i hem deixat les coses a l'autobús. Pràcticament no hem escalfat, només una pujadeta pel que seria l'inici de la cursa (tot pujada pel poble) i cap avall a la sortida. He fet una mica d'estiraments i he grabat l'ambient de sortida. Finalment he decidit pujar amb el porta-ampolles per tenir aigua embotellada i dur-hi la càmera per grabar les vistes, el dia prometia!



A la sortida, un grupet de corredors del Club Natació Sabadell han arrencat molt forts (per sortir a la foto suposo) però de seguida, les primeres rampes del poble han anat posant a tothom a lloc. Al ser tan poca gent, no hi ha hagut problemes d'embussos i en quant hem abandonat el poble (500 m.) ja anàvem estirats. Començava el Km 0 del port i he deixat enrere al meu tiet i a l'Esteban. Fins al Km 2 encara anava veient en la llunyania els primers corredors, mentre intentava agafar una posició cómode. Com que el tram entre els Km 2 i 3 del port era pràcticament pla i amb baixada, hem anat parlant una mica amb els companys de cursa. Erem 4 corredors més o menys agrupats, però de seguida ens hem tornat a separar un cop la carretera ha tornat a enfilar cap amunt. He intentat seguir la parella de corredors del poble, mentre el quart membre del grup s'anava quedant. En algun moment entre els Km 4 i 5, un d'ells ha començat a quedar-se i l'altre a escapar-se, així que jo he seguit al meu ritme entre tots dos, que la cursa era molt llarga. Cal destacar que la cursa ha posat avituallaments líquids cada 2,5 Km aproximadament, amb el que l'aigua estava assegurada.



Al pas del Km 5 anava força bé en relació a les meves previsions (al voltant de 30'). Tocaven els dos quilòmetres més durs (amb rampes entre el 11 i el 13% durant quasi 1 km) i m'ho he prés amb calma. He atrapat algun corredor i l'he superat molt poc a poc. És important no voler córrer més del compte perquè després es paga. A més, en aquest tipus de cursa, tenir un corredor a 100 metres, pot voler dir tranquilament distàncies de 30 segons! A partir del Km 7, m'he trobat sol i amb forces, així que he decidit seguir tibant fins al Km 10. Allà portava un retard aproximat d'1 minutet respecte la previsió però les vistes m'han obligat a treure la càmera i grabar una miqueta. Fèia un dia preciós i es veien uns paisatges brutals, amb el Pedraforca encara nevat!


Entre els Km 10 i 12, m'he anat acostant a un corredor que ja començava a fer ca-co (caminar-córrer) i m'he dit que tard o dora l'enxamparia. Després de les grabacions mentre corria, he desat la càmera i he tornat a posar-me en serio amb la cursa. He sobrepassat aquest corredor i ens hem anat trobant corredors/caminants (fins i tot un de 78 anys!!!) que han sortit 1 hora abans de cursa per poder arribar a dalt abans de les 12h (era una opció que facilitava l'organització i que he trobat molt bona idea per incentivar la participació dels caminants o menys corredors). Al voltant del Km 13, he començat a tenir caloreta i anava veient un corredor davant al que no podia atrapar. M'ha salvat l'avituallament d'aquest punt on teníen taronges!!! Em venien molt més de gust que un altre cop aigua :)



Entre els Km 14 i 17, el pendent tornava a suavitzar (sempre per sobre del 5% jaja) fins arribar al Xalet, punt de referència indiscutible d'aquesta cursa. En aquest tram he pogut córrer una mica més lleuger i és quan te n'adones que en una cursa d'aquest tipus, les cames troben "fàcil" rampes del 6% simplement perque vens de trams superiors al 10% jajaj. El pas pel Km 15 em marcava que portava algo més d'un minut i mig de retard però que podia arribar abans de les 2h. Aquí he aconseguit sobrepassar el corredor que havia vist abans i ens hem animat mútuament.



Al Xalet, ha estat l'únic punt on no he begut aigua perquè ja he decidit tirar amunt amb la que portava a l'ampolleta. A tots els altres, sempre he glopejat una mica perquè en curses llargues és molt important la hidratació i és un error molt comú en la gent que no hi està acostumada. Bé, els últims 2 km han estat durs per dos aspectes. Primer, per l'alçada, ja ben bé als 2000 metres. I segon, perquè et trobes a la zona més erma de l'ascens, no hi ha arbres ni protecció. Haig de dir que avui no ens ha emprenyat massa el vent. De fet, a mi m'ha anat bé que bufés una briseta fresca perquè venia força acalorat.



He anat remuntant bé fins el Km 18, veient un corredor davant meu fent ca-co. He pensat que potser l'atraparia, però l'últim quilòmetre (marcat amb una pancarta més endavant) se m'ha fet molt llarg i no ha pogut ser. Els dos últims revolts m'han costat, tot i que he acabat molt content d'arribar en 1h57'17 a dalt, complint el repte que m'havia marcat!! Les vistes eren precioses i encara hi havia força neu en direcció a la Tossa d'Alp i el Puigllançada (dues rutes que hem fet amb raquetes amb l'Astrid).



He agafat una mica d'aire, m'han donat una bossa de patates d'obsequi i m'han convidat a menjar per recuperar forces. Pà amb tomàquet, embotit bo i coques a dojo. M'han anat molt bé jeje. De seguida he agafat la càmera i he baixat una mica per la carretera per grabar l'arribada de l'Esteban i el meu tiet. El primer ha arribat de seguida (4 minuts darrera meu) i amb bona cara, però al meu tiet l'hem hagut d'esperar una mica més (16 minuts darrera meu) i ha arribat amb una bona "pàjara" a sobre, pobret jeje. Se li ha fet llarg el port, tot i que el temps està molt bé! 


Li hem fet unes fotos i l'hem grabat una mica abans de reunir-nos tots a la zona d'avituallament. Ens hem abrigat mentre menjàvem una mica més i ens fèiem alguna foto de rigor amb el cartell del port, trepitjant neu! Al cap de poca estona, l'organització ha avisat de que tancava la cursa (a les 12h puntuals) i hem pujat tots a l'autobús per baixar a Bagà. Aquí és on t'adonaves de la quantitat de metres que havíem pujat corrents. Les imatges parlen per sí soles!!



Un cop al poble, ens hem acostat a veure les classificacions i hem anat al cotxe per tornar a casa. Era la 13h i teníem temps d'arribar tranquilament per dinar :) Ha estat una bonica jornada matinal d'esport en una cursa diferent que m'ha anat molt bé per calibrar les meves forces! Ara a acabar d'afinar la forma per aquest mes de juny :)

Distància oficial: 19000 m (1300 mD+)
Distància real: 19540 m (1291 mD+)
Temps oficial: 1h57'17'' (6:00 minuts/Km)
Posició: 22 de 73 (11 de la meva categoria)

L'Avi Salmó escoltant "Get Lucky" de Daft Punk

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/XXXPujadaDeBagaAlCollDePal52013 

diumenge, 5 de maig del 2013

05/05/2013 - Cap de Setmana a Carcassonne -


- Dia 3 -

Ens hem llevat amb una mica més de temps avui per poder esmorzar i acabar de netejar la casa. Per sort, nosaltres no teníem massa cosa a fer ja que pràcticament hem fet vida a l'altre apartament. Això sí, hem tret tots els llençols, hem escombrat i després ha tocat la neteja dels estris emprats per esmorzar. No teníem massa paper de cuina ni cap drap, però ens ho hem pogut arreglar prou bé i abans de les 10h ja hem sortit cap a recepció.


Li hem deixat totes les coses allà i un dels membres de l'hotel ha anat a revisar l'apartament amb alguns de nosaltres. Així s'asseguren que ho deixes tot net i no et poden cobrar la despesa de neteja. Evidentment, nosaltres ho teníem tot bé i només ens ha quedat pagar la taxa turística (1€/persona i nit), ja que les habitacions ja estaven carregades a qui havia fet la reserva. Hem arreglat les despeses i hem esperat als de l'altre apartament.


Ells han vingut sense portar els llençols i quan han anat a revisar, els ha tocat portar-ho tot (ho ha fet el de l'hotel almenys jaja). Tampoc han tingut més problemes. Hem decidit arreglar comptes a través de transferències bancaries per facilitar les coses i hem decidit què fariem avui. Finalment hem acordat fer un passeig pel Llac de Jouarres (prop de l'hotel) i després anar directament cap a Narbonna, on es podia passejar tranquilament i ja estàvem més aprop de l'autopista per tornar a casa.


Hem intentat acostar-nos al llac amb el cotxe i finalment l'hem deixat en una pista forestal, per acabar de rodejar el llac tot passejant. Fèia una mica de vent però la temperatura ja començava a ser alta així que ha estat un passeig agradable. Al arribar a l'altra banda del llac hem trobat la platja de pedres, on ens hem quedat una estona. Hem aprofitat per fer algunes fotos de grup abans de tornar als cotxes!


D'allà, hem anat directament cap a Narbonna. Al ser diumenge hem pogut aparcar sense pagar i de seguida hem arribat al casc antic. L'esglèsia estava tancada fins les 14h, així que l'hem vist per fora i hem anat a buscar on dinar. Els altres dos cotxes volien marxar relativament d'hora i nosaltres volíem acostar-nos a visitar l'Abadia de Fontfreude. Hem fet dos grups de menjars, uns al restaurant i uns altres entrepans que havíem preparat al matí. Hem quedat a una hora per reunir-nos i llestos.


Després d'atraure un munt de coloms amb molles de pà, l'Astrid i jo hem decidit anar a fer un postre a una pastisseria amb terrasseta mentre esperàvem l'hora de la trobada. Un cop reunits, hem anat a visitar l'esglèsia, el seu claustre i els jardins i després ja hem anat cap al cotxe. Allà ens hem acomiadat de tots els altres i nosaltres hem enfilat cap a Fontfreude.


Al arribar, m'ha extranyat veure tants cotxes aparcats al voral de la carretera. De cop, ens hem trobat en una mena d'embús d'entrada i hi havia vehícles per tot arreu. Sabia que era més o menys famós el lloc, però no m'esperava això. Passava algo però no sabíem què era jeje. Poc a poc hem anat avançant fins que un senyor ens ha dirigit a través d'unes valles cap un gran pàrquing on per fi hem pogut deixar el cotxe. Molta gent portava plantes i arbres a les mans, i no ha estat fins que hem vist un cartell que hem descobert que hi havia una fira de plantes dins l'Abadia!!


Gràcies a això, el preu de la visita era més econòmic ja que estava tot envait per petites parades de plantes i utensilis de jardí. Hem pogut gaudir de la visita i de les paradetes sota una caloreta important (sort de les zones interiors que eren ben fresques jeje). Després d'un parell d'horetes ja ho havíem vist tot amb calma i hem decidit anar a refrescar-nos una mica abans de tornar cap a casa. Mentre ells anàven a buscar refrigeri, m'he animat a enfilar-me per un camí per tenir vistes altes de l'Abadia i veure una torre de vigilància. Un cop a dalt, he baixat per un camí que anava pel darrera i on no hi havia ningú jeje. De seguida els he trobat en un banc al costat de la cafeteria, que tenia totes les taules ocupades. Hem descansat uns minuts i ja hem enfilat cap al cotxe. Es notava que ja era tard per a l'horari francès (les 18h), ja que estava força buit.


Hem anat direcció Narbonna un altre cop i autopista cap a Barcelona. Anàvem prou bé de temps fins que hem arribat a 15 km del peatge de la Roca del Vallès. Allà ja hem trobat les primeres retencions i hem anat fent l'acordió fins al peatge. Fins i tot ens ha plogut durant un bon tram i s'ha netejat una mica el cotxe jaja. Com que portàvem dos amics de Barcelona, hem agafat la C-33 a Mollet per anar més directes, i després d'alguna retenció menor hem pogut agafar la ronda litoral (evitant les grans cues de la ronda de dalt). Els hem deixat a Drassanes i hem tornat enrera per anar cap a Sabadell. Se m'ha fet una mica llarg el trajecte de tornada però perquè ja acumulàvem cansament dels 3 dies.


Un cop a casa, una mica de sopar i a descansar per començar bé la setmana! Ha estat un cap de setmana ben agradable amb els amics de l'Astrid, visitant una zona ben tranquil·la de França :)

L'Avi Salmó des de casa l'Astrid, Sabadell

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/CapDeSetmanaACarcassonneAmbAmicsDeLAstrid52013 
 

dissabte, 4 de maig del 2013

04/05/2013 - Cap de Setmana a Carcassonne -


- Dia 2 -

Vam quedar ahir a la nit que ens trobaríem tots preparats a les 10h per sortir cap a Carcassonne. Al nostre apartament ens hem organitzat prou bé i hem pogut esmorzar a la terrassa del jardí, preveient que el dia seria molt bo (fèia sol amb un lleuger vent fresc). Després ens hem reunit amb els de l'altre apartament (a l'altra punta del recinte) i hem sortit junts amb els tres cotxes.



El trajecte fins a Carcassonne era curt i de seguida hem arribat a l'aparcament. Hem entrat a la ciutat medieval per la porta de Narbonna, gaudint del doble emmurallat i he aprofitat per explicar-los la llegenda de la Dama de Carcassonne a alguns d'ells. Seguint en línia recta, hem pujat el petit carrer ple de tendetes fins arribar al Castell Comptal i fortalesa interior! Un cop allà ens hem dividit en dos grups, els que volíem pagar l'entrada i els que volien passejar.


Al final hem entrat els 6 del nostre apartament i hem vist l'edifici i tot el recorregut de muralles que està visitable. Ja fèia 4 anys des que vaig venir amb els meus pares així que ha anat bé refrescar la memòria jeje. Al final se'ns ha fet una mica tard i hem sortit 10 minuts més enllà de l'hora que havíem acordat amb els altres. Mentres nosaltres fèiem la visita, ells han anat a explorar els carrerons i reservar taula en un restaurant. S'han esperat per visitar el Museu de la Tortura perquè un dels que havia entrat al Castell també hi volia anar, així que un cop s'han reunit hem tornat a fer grups. Uns al Museu, altres a fer un vermut, i la resta a passejar per la ciutat i veure la Basílica de St. Nazaret. Al costat hi havia el Teatre Jean Deschamps, però estava tancat i cobert, preparant-se per algun espectacle. Com que encara ens quedàven uns 20 minuts fins l'hora de dinar, m'he separat del grup per passejar per la zona exterior entre muralles mentre ells anaven a mirar tendetes!


He fet unes quantes fotos de Les Lices i fins i tot m'ha donat temps a perseguir un home que havia perdut la seva rinyonera :) La seva dona li ha fotut una bona bronca...no calia saber francès per veure-ho jaja! Un cop feta la bona acció del dia, he rodejat la ciutat per entrar per la Porta d'Aude, entrada oposada a la del matí. Com que encara em sobraven uns minuts, he passat pel restaurant a mirar el menú i m'he acostat fins la Plaça Marcou, centre d'ebullició de restaurants i terrassetes! He fet unes quantes fotos i mentre tornava al punt de trobada, he enganxat a tot el grup en un bar acabant el vermut! És molt petit el centre històric de Carcassonne jeje. D'allà hem anat cap al restaurant, on ens han atès molt bé.


El menú era dels més cars que he vist però haig de reconèixer que tenia molts plats per escollir i eren més el·laborats que la resta. En general, gairebé tots hem demanat el plat estrella de la zona: la Cassoulette, una mena de fabada amb ànec i botifarra blanca! Boníssima, tot i que cremava un munt :) Després de menjar uns fantàstics postres, hem sortit de la ciutat passejant i fent algunes compres a les tendetes. El pròxim destí estava molt aprop: els Castells de Lastours.


Hem fet uns 20 minuts de cotxe i al arribar al petit poble hem aparcat a l'entrada tal i com obliguen a tots els turistes. Des d'allà calia caminar una mica fins l'accès a la vista dels castells. Un cop allà, després de discutir una mica i parlar-ne, hem acabat pujant 10 persones a la visita. Els altres 2 han marxat a fer alguna altra activitat ja que físicament no s'han vist en cor. Els primers 10 minuts eren d'ascens pur i dur, però ben adaptat, amb escales i baranes. A uns quants els estava costant més del compte per culpa de la Cassoulette però tots hem acabat a dalt per visitar el primer castell jeje. Des d'allà hem seguit enfilant fins els 2 castells més allunyats i així acabar el trajecte tot en baixada. Les vistes eren precioses i fèia bon dia però sense excessiva calor!


Anàvem una mica justos de temps però no ens han pressionat massa per abandonar el recinte, així que mentre tots els altres descendien he aprofitat per pujar al darrer castell i fer algunes fotos més. Realment he tingut temps de pujar, fer les fotos i baixar per atrapar-los abans d'agafar les escales de baixada jeje. Al final hem sortit d'allà cap a les 18:15 i he vist a la gent una mica cansada :)


Per acabar la jornada hem tornat cap a l'apartament, tot buscant algun supermercat pel camí per acabar de comprar ví pel sopar. Un cop a Jouarres, mentre alguns preparaven la barbacoa, els altres hem sortit a fer un passeig cap al poble del costat, Homps, tot seguint el Canal de Midi. No acabàvem de trobar el camí correcte per accedir al lateral del canal, així que hem tallat per una propietat privada abandonada i llavors hem començat el nostre passeig. Jo anava controlant l'hora perquè anàvem un pelet justos per evitar arribar sense llum de nou a casa jeje. El passeig ha estat molt agradable, amb opció de fer bones fotos i gaudint d'una temperatura òptima. Al arribar a Homps, hem passejat pel poble abans de tornar més o menys pel mateix camí. Cal remarcar que ens hem trobat un munt de grups de pescadors ja que és una de les activitats més famoses de la zona. Alguns més professionals que d'altres, però hem vist que la tradició estava força arrelada!


Al arribar als apartaments, ja havien començat a fer el foc així que hem anat una estona a descansar i després a gaudir del pica-pica. Evidentment, se'ns ha fet fosc mentre fèiem el sopar (la barbacoa no estava il·luminada) i hem pujat a sopar gairebé a les 23h! No he volgut forçar molt la màquina i he sopat amb moderació per passar una bona nit jeje. Després hem fet poca sobre-taula perquè estàvem cansats i hem quedat per demà a les 10h amb els apartaments nets i pulits :)


Ja decidirem què fem al matí, segons els ànims de la gent!!

L'Avi Salmó des del Castell de Jouarres, França

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/CapDeSetmanaACarcassonneAmbAmicsDeLAstrid52013 
 

divendres, 3 de maig del 2013

03/05/2013 - Cap de Setmana a Carcassonne -


- Dia 1 -

Avui, després d'haver matinat i realitzat jornada intensiva a la feina, he sortit cap al tren per menjar-me un entrepà i estar llest al arribar a Sabadell. Faltava acabar de preparar quatre coses per la bossa (compartida amb l'Astrid) i esperar al Luis i el Quim que veníen de Barcelona. Erem els quatre que compartiríem cotxe fins a Carcassonne.

A dos quarts de cinc hem sortit i sense cap mena de trànsit hem creuat Catalunya ràpidament fins a Narbonne (2h). Un cop allà ja només mancava fer un tram de nacional i carreteres secundàries fins arribar al Chateau de Jouarres, el nostre allotjament (2h40 en total). A l'entrada del pàrquing un home ens ha xivat el codi d'accès (sí, alta seguretat jaja) i hem pogut aparcar el cotxe sense problema. Ens hem reunit amb els del primer cotxe, que ja estaven allà des de les 5 i hem deixat les coses als apartaments. Resulta que ens han donat 2 apartaments totalment allunyats l'un de l'altre, suposem que per evitar grans festes i soroll jaja. Així que uns estem en un grup d'edificis i els altres a l'altra banda, però bueno ja ens organitzarem!

Hem repartit tot el menjar que els del primer cotxe s'havien encarregat de comprar excepte el dels sopars, ja que sempre menjarem junts. Així hem fet una bossa amb algo de beguda i tot el necessari pels esmorzars i hem anat al segon apartament. Llavors ens hem adonat que s'havien equivocat amb el repartiment de llençols i faltaven varies peces. Hem decidit trucar més tard per comprovar amb els de l'altre apartament si també els faltaven coses.

Ens hem instal·lat i tocava esperar l'arribada del darrer vehícle. Cap a les 21h han arribat i els hem indicat a quin apartament s'havien de dirigir. Mentre s'acabaven de preparar les habitacions, alguns han muntat el sopar a base de pica-pica i pà amb tomàquet i embutits. A més també hi havia uns quants pastissos per cel·lebrar els aniversaris recents de tres membres del grup jeje. En definitiva, una bona teca per agafar energies i poder decidir què farem demà al matí!! Hem parlat una mica sobre les opcions i al final anirem a Carcassone i els castells de Lastours, que queden aprop.

Toca descansar del llarg divendres de feina i del viatge!

A veure com dormim!

L'Avi Salmó des del Castell de Jouarres, França

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquest viatge:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/CapDeSetmanaACarcassonneAmbAmicsDeLAstrid52013 
 

Arxiu del diari

Sobre el viatger