Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 27 de juliol del 2013

27/07/2013 - Palmeras en la Nieve (Luz Gabas) -


Títol original: Palmeras en la Nieve
Editorial: Planeta
Any: 2012
Nº de Pàgines: 852

 


Un viatge que no tenia pensat fer però que per manca d'altres llibres a llegir, vaig començar. La veritat és que m'ha enganxat des del principi. Segurament perquè dins de la història hi ha molts viatges, des d'una Espanya de la post-guerra civil fins a una illa exòtica, colònia espanyola a l'Àfrica. Amb tanta aventura amunt i avall, és molt fàcil avançar dins de la novel·la. Si a més els personatges són propers i amb caràcters força reals, tot és més senzill.

Tot comença amb el descobriment d'una antiga carta per part de la filla d'un dels nostres protagonistes, la Clarence. Arran d'aquest fet, s'embarca en una recerca de la vida que el seu pare, Jacobo, i el seu tiet Kilian (juntament amb els seus avantpassats) van tenir a l'illa de Fernando Poo. Un món ple de contrastos entre els treballadors espanyols i la resta d'africans que ens porta a descobrir una època de la nostra història que segurament és molt desconeguda per a tots. Per donar-hi un toc diferencial a l'obra, les històries del passat i del present es van entre mesclant amb la nostra amiga Clarence visitant la mateixa illa on els seus avantpassats havien treballat.

Al final, tot sembla una xarxa de relacions i sorpreses que fan del final algo ben interessant. En definitiva una història entretinguda d'un estil de llibre que normalment no llegiria, però que no m'ha decebut gens!! 

L'Avi Salmó escoltant "Bicicletes" de Blaumut

diumenge, 21 de juliol del 2013

21/07/2013 - VII Cursa dels Poblats Ibèrics -


Dues setmanes després de realitzar el reconeixement del circuit amb l'organització, avui ha arribat el dia de la veritat. Fa quinze dies, tot just tornava a començar a córrer després d'un mes de juny molt atapaït de curses i quilòmetres, i per això m'ho vaig prendre amb calma. Anant amb el grup menys ràpid i veient bé el circuit per tenir clar totes les zones. Avui tocava donar-ho tot, ben recuperat i afinat de cames per intentar estar en els temps del grupet més ràpid :) A més, estrenava en cursa l'equipació oficial de l'equip Corremonts-SportHG i calia deixar bé als representats!!



M'he llevat bé al matí per sortir amb temps cap a Cerdanyola. Al final entre preparacions, esmorzar i alguna aturada extra al bany, he sortit justet. De totes formes, al saber el camí, de seguida he arribat a l'urbanització de Montflorit, lloc des d'on sortia la cursa. Com que he vist que l'accés a la zona del Centre Cívic estava complicada, he decidit seguir endavant per la carretera i aparcar més amunt (ha estat un encert).  Com que l'organització ha decidit col·locar 4 avituallaments al llarg del circuit, he optat per córrer sense el bidó d'aigua i sentir-me més lliure. He deixat tota la roba de recanvi i les coses de la piscina al cotxe perquè he cregut que tindria temps de pujar després de la cursa i abans que obríssin la piscina, així no havia de fer cues al guarda-ropía.



La recollida de dorsals ha estat, des del meu punt de vista, l'únic però que se li pot donar a l'organització, ja que ho han gestionat d'una forma una mica extranya. A priori semblava que hi havia diferents files segons el dorsal i la cursa, però després no acabava de ser així i alguna gent s'ha perdut una mica canviant de files. Jo personalment no em puc queixar perquè he avançat prou bé i ho he liquidat ràpid. Tots els voluntaris i membres de l'organització ho han fet molt bé per agilitzar el procés. He tornat al cotxe a deixar la bossa del corredor i acabar de beure aigua. M'he preparat el dorsal i m'he acostat a la zona de la sortida. Allà m'he trobat amb alguns membres de l'organització que vaig conèixer el dia del reconeixement i ens hem saludat. Anaven de bòlid ells, com és normal!



Poc a poc, s'ha anat fent una mica més de cua a la recollida de dorsals, lavabos i guarda-ropía, però com sempre, els corredors també en tenim bona part de culpa ja que molts esperen a darrera hora per fer-ho tot!! Al final tothom s'ha anat col·locant a la zona de sortida i m'he trobat amb el Sergio, un amic del bàsquet. Hem estat parlant fins l'hora de sortir, amb uns minuts de retard. Crec que els ha fallat algo de tema de megafonia/música i han fet la sortida a viva-veu, sense cap problema. Com sempre, he sortit al mig del gruix de gent i he anat remuntant posicions al llarg del primer quilòmetre de pista ampla. No volia trobar-me cap gran tap al primer ascens per corriol. De totes formes, tampoc ha calgut arribar sense oxigen ja que no he tingut cap problema amb ningú, els que anaven més lents et deixaven passar sense problema. He intentat seguir el ritme del Sergio i un amic seu però només he aguantat fins al primer avituallament (Km 3.5 aprox). Com que veníem en baixada, anava prou bé i sabia que el segon estava a menys de 2 Km, he arriscat sense beure aigua.



Aquí començava el segon i més llarg ascens, amb una petita aturada per recuperar (on hi havia l'avituallament). El primer tram l'he pogut fer trotant al complet, avançant algunes posicions de gent que ja anava caminant. De cop, hem sortit a una pista forestal on hi havia el segon avituallament. Una mica d'aigua i una gominola i a seguir pujant suament. Quedava la segona part de l'ascensió, amb unes rampes curtes però dures. Les primeres les he pogut fer corrents, però les últimes m'ha tocat caminar perquè les cames ja dèien prou. El millor és que de seguida hem arribat al trencall per iniciar la baixada amb obstacles (troncs). He deixat passar al corredor de darrera ja que anava més ràpid i després a disfrutar tranquilament. De cop, he començat a escoltar un corredor cridant i disfrutant amb els salts i troncs però no m'ha arribat a atrapar. Al sortir a la pista forestal, ens tocaven uns 2 Km de baixada (amb alguna sorpresa jaja). Aquí m'he unit al corredor que venia per darrera, un negret molt simpàtic amb el que hem fet bona part del que quedava de cursa. Uns minuts més tard, encara en baixada, ens ha atrapat una dona (després he vist que era la Teresa Forn) que m'ha fet patir en la manera de respirar jeje. Nosaltres dos hem decidit conservar cames perquè encara faltàven dues grans pujades.



A la primera, hem atrapat a la Teresa i l'hem passat. Aquí el meu company m'ha deixat enrera perquè ha posat un ritme molt fort de pujada. M'he esforçat per anar darrera seu i hem avançat alguns corredors més en aquesta pujada. Era tota per corriol i amb tramps on et podies ajudar amb les mans i tot jeje. Hem arribat a la part més alta amb un grupet de corredors i ha començat la baixada més empinada de tot el circuit. Aquí m'he unit a un corredor de la Penya de Badalona fins l'avituallament. He tornat a beure aigua i m'he menjat una gominola més. Hem seguit baixant per un corriol entre arbustos atrapant força gent de la cursa curta de 10 Km. Tampoc he tingut cap problema d'avançaments, tothom era força conscient del que s'havia de fer! La última pujada sabia que se'm faria dura perquè el ritme havia estat alt i la caloreta començava a apretar. Això sí, amb la nova roba no m'he sentit gens suat tot i la gran calor que fèia. Un deu per l'equipació ja que m'he sentit molt còmode!! Els primers tobogans d'ascens els he pogut fer corrents, però la darrera part de la pujada he caminat ràpid. Les forces ja no donaven per més!



Un cop a dalt, a la torre de vigilància d'incendis, ja sabia que només quedaven uns 2 km de baixada. Portava un corredor davant al que quasi atrapo pujant, però a la baixada se m'ha allunyat. He decidit baixar amb seguretat i guardar algo de forces pel darrer km per pista, on hi hauria alguns cadàvers. Dit i fet, ha estat entrar a la pista i he posat el ritme ràpid de corredor d'asfalt jaja. He enganxat uns quants corredors i els he passat sota un sol de justícia (alguns de la cursa llarga i altres de la curta). Hem atravessat la riera i m'he tornat a trobar al company negret. L'he avançat tot animant-lo i he fet un darrer canvi de ritme per arribar a meta contentíssim per haver baixat d'1h30 i sobretot no haver-me fet mal amb les noves sabates (primer cop que les provava en competició)!! Al arribar simultàniament corredors de totes les curses no sabia realment en quina posició aproximada havia arribat. Ho he vist un cop a casa, posició 34!



A la carpa de meta, m'he hidratat bé menjant fruita i bebent aigua i he estat parlant amb el Sergio, que ha arribat uns minuts davant meu. Mentrestant he anat veient com arribaven corredors que el dia de l'entreno estaven al grup ràpid, avui els he pogut deixar enrera! També m'he trobat al Jordi, un amic que no pensava trobar aquí realment jeje. De seguida he pujat cap al cotxe per agafar la bossa i anar a les dutxes. Un cop ben net, m'he posat la pulsera d'accès a la piscina i he gaudit de l'aigua fresqueta per recuperar bé les cames! He estat prenent el sol amb les cames en remull fins que he decidit tornar cap a casa. He buscat als membres de l'organització per acomiadar-me i felicitar-los però no els he pogut trobar, així que ho faig des d'aquí: enhorabona per aquesta gran cursa :)



Ara toca descansar una mica i preparar bé el proper repte de mitjans de setembre: la Matagalls-Montserrat!! Un repte que fa anys que volia fer i que per fi em donarà l'oportunitat d'intentar-ho! 

Distància oficial: 15950 m (765 mD+/765 mD-)
Temps oficial: 1h26'34'' (5:26 min/Km)
Posició: 34 de 267 participants (27 de 154 a la meva categoria)

L'Avi Salmó escoltant "Get Lucky" de Daft Punk

Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/VIICursaDelsPoblatsIberics72013 

divendres, 5 de juliol del 2013

05/07/2013 - Inferno (Dan Brown) -


Títol original: Inferno
Editorial: Planeta
Any: 2013
Nº de Pàgines: 642

 

La nova aventura del Professor Langdom està basada en l'obra de Dante anomenada Inferno. Quan el nostre protagonista es desperta en un hospital italià sense saber què fèia allà, comença l'acció per intentar descobrir què l'ha dut al país trans-alpí un cop més. Sense temps per reaccionar es troba immers en una persecució on quasi el maten i que dóna lloc a l'inici de les aventures per descobrir la solució a certs enigmes que poden ajudar a comprendre el motiu de la seva situació. Sense parar de donar-nos sorpreses, l'autor ens porta per tots els racons de Venecia en la seva cerca de les pistes que necessita. Entre mig, coneix personatges que mai acabem de tenir clar si són amics o enemics fins ben bé el desenllaç del llibre, amb el qual la tensió va incrementant a mesura que avança la història. En un final tens, l'autor ens fa reflexionar sobre una idea que deu rondar per la ment de molta gent i que li ha servit per desenvolupar tota la història. Un llibre molt entretingut d'aquest gran autor de best-sellers!! 

L'Avi Salmó escoltant "Bicicletes" de Blaumut


Arxiu del diari

Sobre el viatger