Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 14 de juliol del 2014

14/07/2014 - Trilogia Millennium: Los hombres que no amaban a las mujeres; La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina; La reina en el palacio de las corrientes de aire (Stieg Larsson) -


Títols originals: Män som hatar kvinnor; Flickan som lekte med elden; Luftslottet som sprängdes
Editorial: Alfred A. Knopf
Any: 2008
Nº de Pàgines: 400; 474; 511

 

 
Uns quants anys després del "boom" mediàtic d'aquesta trilogia, he decidit viatjar a terres escandinaves per gaudir d'una gran aventura que m'ha agradat força, tot i tenir alguns trams lents. El primer llibre el definiria com una història individual (queda tancada) on el nostre protagonista (Mikael Blomkqvist) es veu embolicat en una investigació privada per resoldre un cas molt antic d'una desaparició misteriosa. Al llarg del tortuós camí coneix a la Lisbeth, una noia esquifida, molt poc sociable però molt intel·ligent, que li acaba d'aportar certes dades que necessita per enllestir la història. Entremig es van descobrint altres personatges que ajuden o entorpeixen l'investigació fins arribar a un final trepidant i que enganxa al lector.

Les altres dues novel·les, tot i continuar amb els mateixos personatges, poden ser llegides com un ent diferenciat del primer. La història conté traces i detalls explicats al primer llibre, sobre cadascún dels protagonistes, però no són necessaris per seguir la trama. En aquest cas, el fil conductor es basa en el passat de la Lisbeth i com això va afectar a tot el servei secret i d'espionatge de Suecia. Amb més intriga, nous personatges increïbles i sobretot una tensió ben creada, es llegeix el segon llibre molt ràpid i en canvi, l'inici del tercer es fa lent. Això sí, a partir de la meitat d'aquest últim volum la cosa s'anima i poc a poc es va desenterinyant tota la història d'una forma trepidant! Combinant part de realitat amb parts de ficció, l'autor va aconseguir una atmòsfera molt interessant i que per això va enganxar a tanta gent!

L'Avi Salmó escoltant "Ja no ens passa" dels Amics de les Arts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger