Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

diumenge, 26 de gener del 2014

26/01/2014 - XV Mitja Marató de Terrassa -


Des de la cursa de Nadal no havia tornat a córrer fins fa dues setmanes. Un cop adaptats els meus nous horaris a la meva vida, he aconseguit fer 2 setmanes seguides d'entrenaments (3 setmanals com abans) i amb això m'he plantat a la línia de sortida de la Mitja de casa. Des del 2009 hi participo (amb una única excepció l'any que vaig retornar de Svalbard)!!



Un objectiu agossarat, per motivar-me, de baixar d'1h30! Sabent que si em trobava bé, era possible. Això sí, sense obsessions ja que hi havia massa incògnites. Ahir ja vaig recollir el dorsal sense fer cap mena de cua i ho tenia tot a punt per córrer. M'he llevat molt bé i amb molta motivació per competir de nou. He arribat a Terrassa amb temps per aparcar i xerrar amb els pares. He sortit a escalfar una mica amb calma i m'he trobat alguns coneguts per saludar (Sergio, Pep, etc.). 



Uns minuts abans de la sortida, he buscat una posició prou avançada dins del meu calaix verd entre les llebres d'1h25 i 1h30. Puntualment, han donat lloc a l'inici de la cursa i hem sortit tots molt ràpid. No he tingut cap problema d'embuts i he decidit guiar-me per les sensacions en comptes del rellotge.



Els primers 5 Km són força favorables i cal agafar un bon ritme sense cremar-se massa. Havia decidit mirar el rellotge només als passos quilomètrics 5, 10 i 15 i anar corregint l'esforç durant la cursa. Aquest any hi havia dues novetats importants als primers 5 Km, incloent unes baixades i pujades extres. La primera, a la part de baix del Carrer Salmerón, on comença el Carrer de la Igualtat, ja que es baixava pel Conservatori de Música i es tornava a pujar per la Rambla de Sant Nebridi. La segona es trobava a l'Av. de les Glòries Catalanes, on també ens han fet pujar i baixar un tram! Fins aquí m'he trobat molt bé i he passat pel Km 5 en exactament 20'03! Uns metres més tard, avituallament per beure un xic d'aigua i a seguir.



Començava el primer tram dur de la Mitja. L'ascens a través del barri de Ca n'Anglada i la temuda Av. del Vallès! M'he unit a dos corredors de l'equip de Viladecavalls i hem fet un grupet alegre que ha pujat a ritme fins arribar a l'Av. de Francesc Macià. Ha estat l'any en que he patit menys de cardio i en cap moment m'he notat fluix! En aquest tram, hem explicat una mica com era el circuit a un company de Sant Andreu que volia saber els detalls de la cursa i de seguida hem enfilat el gir de la Carretera Matadepera (per mi, la gran trampa que mai ningú explica). Cada any pateixo en aquesta pujada, però en aquesta ocasió, amb la gentada que ens fèia el passadís al més pur estil Tour de França, m'he trobat genial i he arribat a l'AV. Béjar ben fresc. De seguida hem arribat al Km 10 i el cronòmetre em marcava uns fantàstics 41'32!! Anava molt bé. Segon avituallament bebent uns glops d'aigua sense problema.



Ara tocava una bona part favorable de nou (sempre recordant que a Terrassa no hi ha mai res absolutament pla). Avinguda Béjar avall, retorn amb certa pujada on he atrapat al Pep Moliner (icona dels runners populars a Terrassa), i de seguida hem iniciat la baixada cap a l'estadi del Futbol Club Terrassa. Em trobava sempre entre les dues llebres (1h25 i 1h30), així que anava perfectament ubicat!



Al descens entre els quilòmetres 11 i 13 m'he relaxat i no he forçat gens les cames. M'he tornat a unir amb el corredor de Sant Andreu i quan he vist que arribava la pujadeta del Km 14 he fet un petit canvi de ritme (ja dúiem 2/3 de cursa). Just abans del Km 15 hi havia la meva tieta amb els avis esperant-me! M'ha fet molta il·lusió veure'ls i m'he acostat una mica a la seva banda per saludar!! Ha estat la darrera injecció de moral :) El pas ha estat d'1h01'22! Anava quasi 1 minut millor que l'any passat!!! Una mica més endavant, també he aprofitat l'avituallament per beure aigua i agafar forces pel final de cursa.



Els següents 2 Km han estat d'absoluta baixada fins arribar a la Carretera de Montcada, tot atrapant corredors que poc a poc perdien pistonada. Aquí ja anava llençat, amb un ritme controlat però amb forces per afrontar la dura pujada de La Rambla i el Passeig 22 de Juliol. He anat atrapant corredors i més corredors i he aprofitat que havia guardat energies i que picava amunt per córrer fort fins a la Renfe! Allà he arribat ja justet de forces i només quedava mantenir el ritme fins a meta. He passat el Km 20 amb 1h21'00! Amb la familia al complet animant, pares, germana, cunyat i neboda :)



El darrer Km es fa a gust, veient que anava molt bé ho he donat tot i només he patit a la rampa mortal un cop hem atravessat les vies pel pont. Els bessons allà sempre es queixen jeje. Al final, quan m'acostava a meta he vist que baixaria de 1h26 i que faria millor marca personal de sempre. Ha estat increïble, ja que precisament no és la millor cursa per batre marques!! Un cop entre bastidors, he recollit la butifarra i begudes abans de fer cua a la carpa de la CIRSA, ja que avui no hi havia molta gent.

Amb els regalets en mà, m'he reunit amb els pares i hem anat cap a casa. Estava molt content i volia aprofitar per veure la Maria, que estava dinant. Una gran jornada per començar amb força el 2014!!

Distància real: 21097 m. (400 mD+)
Temps oficial: 1h25'41'' (4:04 min/Km)
Temps real: 1h25'33'' (4:03 min/km)
Posició: 121 de 1897 participants (88 de 882 a la meva categoria)

L'Avi Salmó escoltant "Love away" de Capital Cities


Enllaç directe a la resta de fotografies d'aquesta cursa:https://picasaweb.google.com/oktopusgarden1/XVMitjaMaratoDeTerrassa12014  

diumenge, 5 de gener del 2014

05/01/2014 - Passeig amb sol i retorn més tranquil cap a casa -



Hem començat la jornada acabant de tancar bosses i baixant a recepció. Com que anàvem una mica més dora que els pares de l'Astrid, els hem deixat a l'hotel i hem marxat a esmorzar pel nostre compte. Al final, veient que no coincidiríem, hem agafat el metro fins la zona de les Cases del Parlament i el Big Ben per fer la ruta de rigor. 



El solet brillava al cel tímidament i hem aprofitat per passejar pel riu Thames, veient el London Eye, l'Abadia de Westminster i el Parc de St. James. Allà hi havia força gent jugant amb els esquirols tot i la prohibició de donar-los de menjar. Més d'un s'ha endut un ensurt! Hem atravessat el parc fins arribar a Buckingham Palace, on ja es formaven agrupacions de gent agafant posicions per veure el famós canvi de la guàrdia. Nosaltres com que ja ho teníem vist, hem seguit per Green Park per enllaçar amb Hyde Park.



Aquest any també hi havia la fira nadalenca instal·lada. Hem vist que hi havia força atraccions potables i l'hem atravessat tot passejant. El sol encara il·luminava prou bé així que no teníem massa fred. Hem creuat el parc fins la zona de l'Speaker's Corner, on dos homes lluitaven per fer-se escoltar. Sense fer-los massa cas hem pujat fins a Marble Arch, i allà ja estàvem al carrer principal del shopping (Oxford Street)!



Com que anàvem bé de temps, hem acabat d'agafar un autobús fins la part final del carrer i hem baixat al Seven Dials. Després de voltar, volíem tornar dora on estàvem perquè no ens volíem acomiadar de Londres sense dinar una bona pizza guarra al Pizza Hut!!! Sempre que sortim fora de Catalunya i tenim l'oportunitat, degustem aquestes pizzes que tant ens agraden i que no tenim a casa :P



D'allà, hem retornat a l'hotel per carregar maletes. Els pares de l'Astrid han arribat una mica tard i tenien problemes amb les maletes i els pesos, però mentre arribava el taxi ho hem pogut solucionar. Ràpidament ens han deixat a l'estació de Victòria, i com que ahir vaig poder comprar els bitllets a meitat de preu per Internet, només havíem de recollir els passes sense fer cues i baixar a l'andana. Ha anat tot super ràpid i de seguida estàvem al tren.


Un cop a l'aeroport, hem facturat tots els bultos gratuïtament i així no calia patir dins de l'avió. Per evitar haver de córrer, ens hem dividit les targetes d'embarcament i cadascú podia pasar els controls quan volguès jeje. Però Llei de Murphy, quan vas amb temps, els vols s'endarrereixen :P Ens ha tocat esperar força dins del hall de l'aeroport fins que finalment ha sortit la porta d'embarcament. Almenys hem pogut sopar i acabar de gastar totes les monedes que ens quedaven jeje.

El viatge ha estat tranquil, i al no portar maletes no hem fet pas cua d'embarcament, hem deixat que pugés tothom i després hem entrat nosaltres, total els seients van numerats :P Unes boniques vacances per desconnectar i començar l'any amb energia!! Demà toquen els Reis, veurem si s'han portat bé :P

Bona nit,

L'Avi Salmó des de casa, Sabadell

dissabte, 4 de gener del 2014

04/01/2014 - Últimes compres i passejos en bus -



Avui hem anat a Harrods directament després d'esmorzar. Volíem fer una visita tranquila a tot l'edifici i hem pensat que al matí seria millor. A més, com que era el primer cap de setmana de rebaixes hi havia descomptes especials i fins i tot ens hem fet una targeta de clients jaja. Jo m'he comprat algo de roba d'esport molt bé de preu, però la resta de coses que hem mirat s'escapaven de pressupost :P



També hem voltat per la zona de joguines, tot buscant puzzles o legos interessants però tot el que hi havia era molt car i voluminós! Cap al migdia, hem pensat on dinar i finalment hem acabat decidint marxar de la zona i buscar. Com que volíem passejar una mica de turisteo, hem agafat un autobús fins a Spitafield Market i allà hem vist la nostra salvació! Una cadena de sushi envasat molt econòmic i boníssim. Ens hem servit, pagat i a dinar en barra tot mirant el carrer!! Comptant el preu que ens cobren a Barcelona pel sushi, era molt econòmic!!



Després de voltar per Spitafield, hem agafat un bus en direcció al Tower Bridge (més al sud) per fer un volt per la zona de la Torre de Londres. Ens ha tocat caminar una mica perquè la combinació de busos no era perfecta, però hi hem arribat de seguida. Hem fet les fotos de rigor i d'allà hem tornat en autobús fins al centre passant pel bell mig de la City. Amb tant amunt i vall, hem acabat quedant amb els altres a la zona de Trafalgar Square per sopar en un Angus!! Un bon tall de carn que sempre ve de gust jeje.



D'allà, al metro i cap a l'hotel a fer maletes! Demà ho deixarem tot llest a recepció i farem una volta més turística pel centre.

Bona nit,

L'Avi Salmó des de l'hotel 54 Boutique, Londres

divendres, 3 de gener del 2014

03/01/2014 - "Me lo quitan de las manos" -



Per continuar amb la dinàmica, hem tornat a esmorzar al mateix lloc avui. Aprofitant les promocions no surt massa car i ja sortim de la zona amb energia al cos :)

La idea d'avui era recórrer altres zones comercials de la ciutat per buscar tendes diferents. Hem acabat trobant el que buscàvem i passejant pel carrer poc conegut de les rellotgeries de luxe i joieries més exclusives del centre. Només he vist cotxes amb xofer esperant al carrer i imagino que els clients/clientes estarien en visites privades dins dels establiments jaja.

Al migdia, amb l'amenaça de pluja a sobre, hem decidit dinar en un italià que també fèien menús. El que fa ràbia és que si no ho demanes expressament no te'l porten, però nosaltres havíem vist el cartell penjat al carrer i ho hem demanat :P Mentre menjàvem ha plogut força, però al sortir, ja estava tot ben net i no hem fet servir pas el paraigües!!

Les cames comencen a estar cansades de tanta activitat comercial així que demà aprofitarem per visitar algun dels monuments emblemàtics, tot i que ja els tinguem força vistos d'altres visites :) A la tarda ens hem trobat amb la Cesca i el Santi a l'hotel, ja que hem tornat a deixar-hi bosses. Al final hem acabat quedant-nos a sopar a les rodalies, descobrint un restaurant de l'estil Angus (carn)! Estava tot molt bo i en només 5 minuts estàvem de nou a l'hotel :P

Demà serà el darrer dia complet per enllestir algunes compres i a la tarda decidir què visitem!

Bona nit

L'Avi Salmó des de l'hotel 54 Boutique, Londres

dijous, 2 de gener del 2014

02/01/2014 - Shopping day -



El dia ha estat gris des de bon matí. Hem quedat al hall de l'hotel per anar a buscar on esmorzar, i de camí a l'estació de Gloucester Road hem trobat un Paul's on fèien promocions. La veritat és que estava tot molt bo i el servei era molt ràpid, si a sobre hi havia l'opció de terrasseta, genial pels pares de l'Astrid!

Després ens hem dividit i cadascú ha fet la seva al llarg de tot el dia, ja que els objectius eren diferents. Nosaltres hem estat passejant per la zona del Seven Dials, i al migdia hem quedat allà per dinar. Avui hem anat a un hotel on teníen plats combinats força correctes a bon preu. Ens ha atès un cambrer de nom Pepe, així que ràpidament hem vist que no era local jaja. Era un gallec que porta 30 anys vivint allà i en resum ens ha dit que el que no trobarem enlloc...és bon pa xDDD

A la tarda hem fet una volta tots junts una estona i després ens hem tornat a separar fins l'hora de sopar. Anàvem amb la idea de sopar en un japonès, però no l'hem sapigut trobar i hem acabat passant per davant d'un coreà on ja vam sopar. Com que als seus pares no els fa res provar coses si saben que poden estar bé, hem entrat i tenien taula, ja que és un restaurant super petit (10 comensals màxim jaja).

Hem tastat diferents combinacions de menú, incloent uns plats estil foundeé de carn però que et preparen ells a la taula mateix jaja. Jo he sopat molt bé tot i que alguna cosa no ens ha agradat, per suposat. Després de sopar, un passeig a la fresca fins a l'estació de metro i cap a l'hotel a descansar!

Demà més,

L'Avi Salmó des de l'hotel 54 Boutique, Londres

dimecres, 1 de gener del 2014

01/01/2014 - Les bones persones tenen sort -



Ahir em vaig retirar ràpid de la cel·lebració de cap d'any per no patir avui llevant-me dora. Després de les campanades, vaig deixar la casa dels tiets i vaig enfilar cap a casa. Les maletes ja estaven preparades i carregades al cotxe així que només quedava posar-se a dormir.

Abans de les 8 ja estàvem en peu acabant d'ultimar els detalls i passar a recollir a la Cesca i al Santi. A l'hora puntual ens hem plantat a casa seva i després de fer el tetris al maleter, hem sortir cap a l'aeroport. Hi hem arribat bé i hem deixat el cotxe al pàrquing abans d'anar a la terminal.

Com que anàvem amb temps, hem fet la cua per facturar i ens hem aturat a esmorzar. Els pares de l'Astrid han sortit fora del recinte a fumar, i al final se'ns ha tirat el temps una mica a sobre perquè encara mancava passar el control policial, on els han retingut una mica. Total que hem deixat els policies amb un last-call en pantalla per al nostre vol i ha tocat córrer una miqueta jeje.

Hem arribat a la porta d'embarcament (no erem els últims jeje) i ens han agrupat en un darrer bus cap a l'avió. Buscant una mica, hem pogut deixar les nostres maletes (Astrid i meva) al seu lloc, però les dels seus pares han anat al davant de tot, a la fila reservada de seients especials (no hi havia ningú jeje).

El vol ha estat sense incidències destacables i amb només alguna turbulència puntual que ja ha posat nerviosa a l'Astrid. Al arribar a Londres, les maletes han sortit ràpid i hem anat a buscar com anar fins la ciutat, ja que el Gatwick Express estava en obres (ja ho sabíem abans de viatjar). Ens hem posat a la cua de la linia d'autobusos però quasi no es movia, així que finalment m'he canviat de fila per veure si podia comprar els bitllets en una màquina automàtica. Dit i fet, després d'esperar uns minuts i barallar-me un parell de cops amb la targeta, hem pogut pagar i agafar un autobús. La pega és que estava previst que triguès 1h45'!! (era el més ràpid possible jeje).

Ens ha donat temps a dinar un sandwich i hem anat a buscar la parada. Quan ha vingut el bus allò era un caos de maletes i gent que volia pujar, així que he aprofitat que parlava anglès per gestionar-ho ràpid amb el conductor i hem estat dels primers a pujar jeje. El viatge ha anat força ràpid tot i el mal temps (plovia). Això sí, l'autobús semblava un forn amb rodes ja que duia la calefacció a tope. Fins i tot algú li ha demanat al conductor que la baixès però no ha estat així xD

La gran notícia és que hem trigat poc més d'una horeta en arribar a l'estació de Victòria. La gent no es devia haver llevat encara i hem anat molt ràpid jeje. Un cop allà hem baixat ràpid del bus per no perdre les maletes, i entre que he ajudat a una dona gran i l'estrès de tants bultos...m'he deixat l'iPad dins del bus i no me n'he adonat fins que estàvem fora l'estació d'autobusos!!!

Els he deixat amb les maletes sota la pluja i he tornat corrents on ens havia descarregat el bus. Ni rastre!! He preguntat ràpidament i m'han dit que allà només paren i després donen la volta per anar a l'estació de sortida així que hem perseguit un parell d'autobusos però cap era el nostre (tots són iguals per fora :S). Finalment, jo ja donava per perduda l'iPad però amb l'Astrid hem anat a informació a preguntar si hi havia manera de saber on estava l'autobus. Al ser una jornada especial (dia 1), era difícil però ens ha dit que segurament seria el mateix bus que sortiria de l'estació una horeta més tard. Total que ens ha tocat esperar a l'estació i veure si per casualitat vèiem entrar el bus amb el mateix conductor (missió impossible!!).

He estat voltant per allà dins (en zona totalment restringida), sota la pluja mirant si vèia al conductor. Uns operaris m'han indicat que el bus no podria entrar fins mitja hora abans del seu servei així que en teoria no podia estar allà. Hem decidit esperar una mica al hall i de cop, la Cesca ha vist el nostre conductor, he entrat corrents i l'he aturat mentre pujava a un autobús. Li he ensenyat el bitllet i li he explicat el problema per si aquell era el mateix autobus. M'ha dit que no, que l'altre bus estava aparcat però que li diguès què volia. Li he explicat la situació, i després de fotre'm una petita bronca sobre les pertenences, ha tret el meu iPad amb la seva funda multi-color i me l'ha donat, tot avisant-me de que quasi s'envà a Bristol a objectes perduts!! (o a casa seva, qui sap jeje).

Increïblement he recuperat l'aparell i sincerament penso que aquí no haguès estat ni possible, és una opinió sense fonament, però és el que crec. Ja un cop amb l'ordre restablert, hem desestimat el pla original d'anar en metro fins l'hotel i hem agafat un taxi. Més ràpid, amb menys sobresalts i directes a l'hotel jajaj. Tampoc ens ha sortit massa car!!

Un cop allà, ha tocat la burocràcia del check-in i la repartició d'habitacions. En teoria nosaltres en teníem una normal al sotan i els pares de l'Astrid una deluxe a dalt de tot. La sorpresa ha estat veure la nostra habitació gegant i amb una claraboia que donava a una terrasseta superior i amb sortida a un pati interior des de l'habitació, mentre que la seva era més petita i no s'hi podia arribar amb ascensor jeje. Finalment hem demanat canvi de la seva habitació i només ens ho han pogut gestionar a partir de demà, per tant avui dormiran allà i demà els traslladaran!

Després d'un petit descans, ja ben instal·lats i recuperats del llarg viatge, hem sortit cap al centre. Avui tocava passejar una mica, disfrutar de les rebaixes, l'ambient i buscar on sopar!! Hem comprat els tickets de metro per tots els dies i així ja no toca fer més cues. Al final hem sopat en un italià prop de Regent's Street i cap a l'hotel a descansar!

L'Avi Salmó des de l'hotel 54 Boutique, Londres

Arxiu del diari

Sobre el viatger