Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dilluns, 22 de febrer del 2016

22/02/2016 – Los Viajes de Tuf (G.R.R. Martin) -


Tïtol original: Tuf Voyaging
Editorial: Ediciones B
Any: 2013
Nº de Pàgines: 552





Quina agradable sorpresa ha estat descobrir aquest llibre del famós autor de Canción de Hielo y Fuego. Mentre esperem tots amb candeletes la sortida de la sisena entrega del seu llibre més conegut, he llegit aquesta aventura que m’ha fet viatjar a l’espai, entre varis planetes totalment inventats i habitats per estranyes criatures.

Haig de confessar que no m’esperava una història tan entretinguda, ja que l’únic llibre que he llegit d’aquest autor ambientat en aquest tipus de mons, no em va agradar. En aquesta ocasió, al ser un recopilatori de petites històries passat a format llibre, l’aventura es fa més amena i és realment divertida pel sarcasme que emet el protagonista davant de tots els seus problemes.

En Tuf és l’únic comerciant honest de l’univers. Per això és el més desgraciat. No guanya diners, no té les naus més noves i no té clients. Precisament aquesta fama el fa ser seleccionat per uns clients especials per desenvolupar una missió molt estranya, anar a buscar una nau aturada al mig del no res.

Un cop allà, descobreix com el grup de clients tenien un interès ocult en tota l’aventura i comença una batalla per la supervivència que portarà només als més enginyosos a no perdre la vida. A partir d’aquest inici trepidant, l’autor continua explicant diverses aventures que tenen lloc a d’altres planetes de l’univers incloent nous personatges amb diferents caràcters.

D’una forma molt intel·ligent i ben treballada, el nostre heroi ens avança alguns dels problemes que la humanitat es troba o es trobarà en un futur no massa llunyà, experimentant amb possibles solucions (totalment inventades), que no deixen de tenir certa lògica. És una bona lectura per reflexionar darrera de l’aventura del llibre :)

L'Avi Salmó escoltant “For You“ de Gavin James

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger