Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 27 de juliol del 2016

27/07/2016 – Grenoble -



Avui hem esmorzat junts al gran bufet de l’hotel (molt complet la veritat) i hem anat cap al sud per visitar Grenoble. Jo hi havia anat amb els meus pares i recordava que el funicular a La Bastille estava bé i era en forma d’ou jajaj. Quan hem arribat, hem deixat el cotxe aparcat al costat del riu Isère i hem enfilat directament cap al funicular característic de la ciutat.

Sense fer gaire cua, hem comprat bitllets i hem fet la pujada cap a La Bastilla de la ciutat, situada dins la muntanya. Hi ha unes grans vistes tot pujant, i sobretot des de dalt! Hi havia força gent passejant per dalt, i cal dir que la ciutat ha sabut explotar tota l’àrea de la fortalesa creant-hi jocs pels nens, vies ferrates, excursions, etc. Com que era tard, ens hem acostat al restaurant, que té unes grans vistes sobre la ciutat, a veure si encara podíem menjar. Hem estat de sort i ens han donat taula tot i tancar cuina només 10 minuts més tard jejej. Hem fet el menú del dia, i crec que l’hem encertat. S’estava tranquil i les vistes eren genals!

Després hem visitat les zones incloses amb l’entrada, al voltant del castell, i abans de baixar hem fet una petita excursió muntanya amunt per anar a veure les grutes habilitades dels defensors del castell. La pobre Astrid ha patit una mica per pujar però després s’estava fresquet dins de les pedres jaja.

Hem fet tot el camí de baixada per la gruta, ben arreglada però fosca com una mala cosa. M’he hagut d’avançar per comprovar que tingués sortida, ja que si l’Astrid baixava els milers d’escales i calia tornar, li donava un patatús jajaj. Per sort, el trajecte feia tot el recorregut que hem fet per la superfície, però per dins de terra. Ben espectacular realment!

Al tornar a sortir, feia força vent però ja tocava tornar a baixar, així que hem anat a fer cua al funicular. Ens ha tocat esperar una mica, però almenys no hem notat sotragades baixant. Un cop de nou a terra, hem passejat per la ciutat intentant veure el més important, però realment tampoc hi havia res espectacular. Hem passat pel Jardin de la Ville i el casc antic amb la seva Notre-Dame.

Quan ens hem cansat, després de fer una pausa per berenar un crep jeje, hem agafat el cotxe i hem anat a un petit poble a 15 Km de Grenoble per veure un castell recomanat: Castell de Sassenage. Quan hem arribat estava ja tancat, però la idea era veure l’exterior i uns jardins de la vora, així que ja ens ha anat bé.

D’allà, hem retornat a l’autopista i cap a Aix-les-Bains a sopar. Ja vam veure l’altre dia que hi havia força ambientillo de restaurants així que no ens ha costat menjar alguna cosa abans d’anar a dormir a l’hotel :)

L’Avi Salmó des d’Aix-les-Bains


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger