Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dimecres, 3 d’agost del 2016

03/08/2016 – Avignon -



Hem deixat l’hotel de Lyon a mig matí per enfilar autopista avall fins a Avinyó. És una ciutat de la que tothom en parla i mai hi havíem estat, així que hem aprofitat que no ens desviàvem massa per fer-hi una paradeta abans d’anar cap a Menton.

Quan hi hem arribat, hem trobat una mica de trànsit per entrar a la ciutat, però de seguida hem aconseguit arribar a un dels pàrquings de la ciutat propers al centre. Per l’estona que pensàvem estar-hi, i amb el cotxe carregat, era millor deixar-lo ben guardat. Així, hem emergit a la superfície just a la Place du Palais, on es troba el famós Palais des Papes. Feia molta calor i ja era l’hora de dinar així que ens hem assegut al bar-restaurant amb terrassa de la plaça a dinar. Quan hem vist que hi havia plaga de vespes, hem decidit menjar a dins jajaja.

Un cop amb la panxa plena, hem anat a passejar. Tot el casc antic està ple d’edificis emblemàtics i d’estil burgès com l’Hotel de Ville, el Théatre, la Bibiloteca i altres edificis universitaris, a part dels relacionats amb l’església. La zona peatonal és maca i amb botiguetes de tota la vida interessants. El problema és que feia molta calor i l’Astrid estava molt cansada. Així, al cap de poca estona hem tornat cap a la zona del Palais des Papes i ella s’ha quedat asseguda a l’ombra mentre jo visitava l’edifici i els jardins de la Rocher des Doms. Cal dir que tota aquesta zona és molt maca, però avui estava plena de turistes ocupant tots els jardins jeje. Les vistes són molt xules cap a totes direccions i permeten entendre la riquesa de l’església en aquesta població als darrers segles.

He tornat el més aviat possible amb l’Astrid i ja hem agafat el cotxe per tornar cap a casa. Han estat unes grans vacances compaginant esport, descans i turisme per desconnectar una mica i preparar-nos per la nostra nova vida com a pares J

A seguir gaudint!!

L’Avi Salmó des de Menton

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger