Curses (85) Llibres (64) Viatges (270)

dissabte, 11 de febrer del 2017

11/02/2017 – Cime du Plan Tendasque and Le Rocher Rouge in snowshoes with Rachel and Peter -



Ahir el Peter se’m va acostar a preguntar sobre excursions a l’hora de dinar, ja que la Rachel li va dir que aniríem a Casterino avui. Ell hi va sovint, i es va oferir a fer l’excursió amb nosaltres i anar-hi amb el seu cotxe per si hi havia neu a la carretera. Dit i fet, ens vam posar d’acord per sortir d’hora i només quedava veure la meteorologia que tindríem avui (el pronòstic no era massa bo).



La Rachel ha vingut en cotxe així que hem aprofitat per quedar prop de l’estació i evitar-li creuar Menton en plena Fête du Citron. He comprat esmorzar per tothom al Vainilla Bakery, i ens hem trobat de seguida per anar cap a casa el Peter. Aquesta es troba a les altures de Menton, amb unes vistes magnífiques però allunyada del centre. Resulta que hi he passat moltes vegades a prop tot pujant cap a Sta. Agnés amb bicicleta però no ho sabia jajja.



Hem estat esmorzant allà i xerrant amb el Peter i la seva dona la Pam abans de sortir (una mica tard al final jaja). Per sort no hem trobat res de cua pujant cap a Casterino, i un cop aparcats, hem sortit direcció la ruta del Refugi de Fontanalba. El dia era espectacular, així que he decidit portar-los amunt cap al cim du Plan Tendasque. El primer tram puja fort per la pista forestal però un cop hem arribat al bosc, el camí s’aplana i és maco de passejar. Amb la xarrera del grup he oblidat encendre el gps fins al cap d’una estona, així que el temps total, la distància i el desnivell són una mica menors jaja.



Un cop travessat el tram d’arbres, hem remuntat directament per la canal que vaig usar l’any passat per error per pujar. Almenys aquest cop he comprovat de nou que no es fàcil veure la pista forestal que travessa el canal camí de les ruïnes de la Gias de la Gasta. No l’hem agafat i hem seguit amunt directament per la ruta aconsellada per baixar esquiant. 



No la recordava tan llarga, però cada cop anàvem més lents amb el Peter patint una mica, ja que la neu era molt pols i costava caminar amb les raquetes si no usaves els pals. En una d’aquestes, el pobre Peter ha trencat un dels meus pals de chez Decathlon jajaj, pobre, li ha sabut molt greu però ja eren vellets i podia passar. 



Hem seguit fent camí amunt, però al començar el darrer tram de bosc ben empinat, el Peter ens ha dit que tenia rampes a les cames i que prefereia baixar i esperar-nos a la cafeteria de Casterino jeje. Ens ha sabut greu però com que quedava poquet, ens hem separat per acabar l’ascensió. 




Amb la Rachel hem pujat a bon ritme fins arribar al coll que separa els dos cims. Avui no feia gens de vent, i hem pogut seure allà a menjar el nostre entrepà de dinar. Les vistes són molt xules i calia recuperar energies abans de fer els dos cims. 



Hem començat pel Plan Tendasque, que quedava a mà esquerra assolint el seu cim de 2256 m ràpidament. Després hem fet mitja volta i hem iniciat la pujada al turonet del Rocher Rouge. Des d’allà es pot veure tot el circ de la Vall de les Meravelles i hem pogut fer bones fotos.



Per no fer esperar massa al Peter, hem enfilat la baixada força ràpid i aprofitant la neu pols, hem pogut semi-esquiar amb les raquetes rient i caient de tant en tant jaja. Al arribar a Casterino, hem anat al pàrquing on suposadament havíem aparcat el cotxe...i sorpresa...no hi era jajajaj. Hem decidit passejar per la zona buscant-lo i just quan anàvem a trucar al Peter, ell ens ha vist (almenys no ens havia deixat allà tirats jajaj). Resulta que l’havia mogut per estar més a prop d’on havíem d’arribar, però no ens ha vist arribar. 





Hem carregat el cotxe, menjat una mica i hem tornat cap a Menton que ja era tardet. La Rachel m’ha baixat de casa el Peter fins al Casino, i d’allà he tornat a peu fins a casa. Hi havia molta gent per la Fête du Citron, però estava ben content del dia genial que hem tingut a la muntanya :)



Ara a descansar i pensar en el proper repte!

Distància: 9,7 Km
Desnivell: 767mD+/767 mD-
Temps emprat: 4h04’
Podeu veure i descarregar el circuit clicant aquí:

L'Avi Salmó escoltant “L’últim Tirabol” de Brams
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Arxiu del diari

Sobre el viatger